“L’objectiu està estirat i sense moviment”. Amb aquest missatge per l’emissora dels Mossos d’Esquadra acabava la història del pistoler de Tarragona després d’un operatiu del Grup Especial d’Intervenció, el selecte grup d’elit de la policia catalana. Eren quarts de cinc de la tarda i el balanç del sospitós neutralitzat en un mas abandonat a Riudoms és de quatre persones ferides, una d’elles Mosso que participava en el dispositiu de detenció. El detingut un guarda de seguretat d’una empresa, amb gran coneixement de les armes i amb molta munició. El major del cos, Josep Lluís Trapero, ha agraït la feina per emissora a tots els participants de l’escomesa policial.

La sinistra història ha començat a un quart de dotze del migdia. Al centre Tarragona, a la seu d’una empresa de seguretat privada, ha entrat un home i ha començat a disparar amb una arma curta a tort i a dret contra els treballadors de la societat. Els crits i els trets han alertat als veïns que han avisat la policia. Els Mossos s’han personat al lloc amb els serveis d’emergències on han constatat tres ferits per arma de foc. Un home en estat crític; i una dona i un home ferits de gravetat. Sense cap dilació han estat atesos i enviats amb urgència cap a l’Hospital. La seva vida corria perill.

La fitxa del sospitós que busca la policia a Tarragona després de deixar tres ferits, un home de 45 anys i resident a Tarragona/QS
La fitxa del sospitós que busca la policia a Tarragona després de deixar tres ferits, un home de 45 anys i resident a Tarragona/QS

El sospitós ha fugit corrents amb un vehicle. Les primeres dades i les declaracions dels testimonis han donat el primer perfil de l’atacant. Un extreballador de l’empresa, de 45 anys i resident a Tarragona. Hauria actuat per revenja laboral. És un ciutadà romanès, de nom Sauba. Hi entén d’armes, en té un arsenal i molta munició.

Els Mossos han posat en marxa un doble operatiu. Per una banda, l’operació Gàbia, per tancar accessos i establir controls. Sí o sí, calia localitzar el sospitós, podria fer més víctimes. La unitat d’investigació criminal s’ha activat per recollir tots els detalls del cas. Tenien dades, mòbil i un perfil complert del sospitós. Amb la fotografia a les mans, els Mossos han activat l’escomesa i han empès el sospitós fins a un mas abandonat a Riudoms, Baix Camp. Tot el perímetre i accessos, tancats. Retencions a la transitada T-11 i avisos públics a la població perquè no s’acostessin a la zona. La unitat Helix, l’helicòpter dels Mossos posava banda sonora per aire.

Una imatge de l'escenari del tiroteig a Tarragona amb els vehicles de Mossos i SEM en el lloc on han resultat ferides tres persones/Mossos
Una imatge de l’escenari del tiroteig a Tarragona amb els vehicles de Mossos i SEM en el lloc on han resultat ferides tres persones/Mossos

En la persecució un mosso ha resultat ferit. “No volem un altre Brito i Picatoste”, recordava un veterà. Calia capturar el sospitós. El Grup Especial d’Intervenció temptejava el terreny i desplegava els seus operatius. Des de l’helicòpter s’enviaven imatges i es reconeixia el terreny per la intervenció de la unitat d’elit. El sospitós ha volgut entrar al vehicle, els Mossos han reaccionat disparant. S’ha fet enrere. Posteriorment, un foc creuat triangular ha permès disparar a les cames de l’atrinxerat. Un cop immòbil, el Servei d’Emergències Mèdiques li ha fet l’assistència. Tranquil·litat entre els mossos, l’objectiu estava neutralitzat. Trapero agraïa la feina dels agents per emissora.

Vista des de l'helicòpter dels Mossos del Mas on s'ha establert l'operatiu/Mossos
Vista des de l’helicòpter dels Mossos del Mas on s’ha establert l’operatiu/Mossos

Comentaris

  Prevaricador Desembre 14, 2021 | 23:30
  bastants segurates son carn de gimnàs plena de quimica. no els han volgut ni a la g.c.
  Ferran Desembre 15, 2021 | 01:43
  Esta quemado laboralmente eso no se dice😾
   Duna Desembre 15, 2021 | 14:43
   Si tots els que estem cremats laboralment sortíssim amb una arma a carregar-nos a la gent, no quedaria ningú!
  Veritat sempre Desembre 15, 2021 | 10:43
  Potser caldria filar més prim de quines persones entren a segons quines empreses les quals "en principi" hi són per garantir la nostra seguretat. Però, tot i que hi haurà de gent bona, molts sabem quina mena de gent hi treballa i quins valors i principis representen. No és cap misteri que moltes empreses de seguretat hi entren lladres i màfies per poder cometre actes delictius. Les auditories hauran de ser més acurades d'ara endavant si volem tallar això d'arrel.

Nou comentari