El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Endesa diu que l’avaria a Sant Feliu es va resoldre ràpid tot i afectar 138 clients de Sant Pol durant hores
  • CA

Endesa subratlla que l’avaria que va afectar aquest diumenge Sant Feliu de Guíxols es va resoldre ràpid, tot i que admet que hi va haver 138 abonats de la zona de Sant Pol que es van quedar sense llum durant hores. Fonts de la companyia expliquen que, a quarts de deu del matí, una incidència va arribar a afectar 8.300 clients. Però al cap de quinze minuts la xifra ja era de 3.000 i aproximadament una hora després, tothom tenia llum. A les dues de la tarda, però, la línia de mitjana tensió va tornar a fallar. I en aquest cas, va deixar a les fosques aquests 138 clients (particulars i negocis) de Sant Pol. Endesa va activar tres grups electrògens, que no van poder funcionar fins a les sis perquè calia treure cotxes aparcats.

Després que l’alcalde de Sant Feliu, literalment, s’hagi mostrat “indignat” contra Endesa pels talls de llum que hi va haver ahir, la companyia ha volgut matisar les acusacions. D’entrada, fonts d’Endesa expliquen que, contràriament al què diu el consistori, dissabte no tenen registrada cap incidència al municipi. Ahir, la primera que es va registrar va ser a les 9:22 del matí. Una línia de mitjana tensió va fallar i inicialment va deixar sense servei 8.300 abonats. Al cap de quinze minuts, aquesta xifra ja s’havia reduït a 3.000, i a dos quarts d’onze, tots els afectats ja en tenien.

Al migdia, però, la línia va tornar a patir una incidència. En aquest cas, acotada a la zona de Sant Pol, que va deixar sense electricitat 138 clients (entre particulars i negocis). Mentre no es reparava, la companyia va activar tres grups electrògens. Es van instal·lar als carrers del Sud, Sicília i a la zona de l’hotel Hipòcrates. Però no van poder donar electricitat fins a les sis de la tarda, perquè essent estiu, a la zona hi havia molts cotxes aparcats i va caldre fer gestions amb la Policia Local perquè els seus propietaris els retiressin.

Inclosa al Pla Alfa

Endesa admet que aquests 138 afectats no van tenir electricitat durant tota aquesta estona. Però també precisa que la línia de mitjana tensió, que té un tram aeri i un altre de soterrat, no es va poder reconnectar del tot arran de l’activació del Pla Alfa. L’avaria va afectar el tram de la línia que passa per sota terra. Però per reconnectar l’aeri, el protocol del Pla Alfa estableix que, en aquests casos, cal adoptar més mesures de seguretat. Necessàriament això en retarda la connexió.

Pel que fa al tram soterrat, Endesa ha acabat de reparar-lo aquest dilluns al migdia. La companyia explica que, després de fer els protocols pertinents, la situació ja s’ha normalitzat del tot a aquella hora (que ha estat quan s’han retirat els grups electrògens).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa