Activen la fase d’emergència 1 de l’Infocat per la “simultaneïtat de dos grans focs”

Barcelona activa l'alerta del Pla d'Actuació Municipal per Risc d'Incendis Forestals

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’emergència 1 del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (Infocat) per “la simultaneïtat de dos grans incendis actius” a Catalunya.

En aquests moments, els Bombers de la Generalitat treballen en l’extinció del foc iniciat a Santa Coloma de Queralt (Tarragona) i un altre a Ventalló (Girona), actius des del dissabte a la tarda, ha informat en un comunicat.

Protecció Civil ha fet una crida a la responsabilitat i ha demanat evitar els desplaçaments a la zona “per a no dificultar les tasques dels serveis d’emergència”.

Davant l’activació del Infocat, l’Ajuntament de Barcelona també ha activat en actitud d’Actuació Municipal per Risc d’Incendis Forestals en fase d’alerta “per l’evolució del risc i la simultaneïtat” dels dos focs.

Els set parcs de Bombers de Barcelona es mantindran en alerta “davant la possibilitat que es pugui produir un incendi en massa forestal” i han augmentat els recursos destinats al parc de Collserola.

Nou comentari