El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
USTEC demana al Govern tests d’antígens massius abans de tornar a l’escola
  • CA

El sindicat de mestres i professors USTEC ha reclamat als departaments d’Educació i Salut que es facin tests massius d’antígens o PCR als professionals i als alumnes abans de tornar a l’escola de les vacances de Nadal, retorn previst pel 10 de gener. En declaracions a TV3, Iolanda Segura, portaveu del sindicat, veu “irresponsable” que no es faci aquest cribratge, que l’any passat sí que es va fer, cosa que “posa en risc” la salut de docents i alumnat. A més, ha dit que si al cap de pocs dies de començar hi comencen a haver positius i confinaments, es generarà un “caos organitzatiu” als centres. Per ara no hi ha previst cap cribratge per l’escassetat de tests d’antígens a les farmàcies davant l’allau de demanda que està havent per les festes de Nadal i Cap d’Any.

Aquest mateix dijous l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) ha ofert al ministeri de Salut la possibilitat de vendre tests d’antígens de forma “massiva a la seva xarxa d’establiments comercials. En un comunicat, l’ANGED proposa una cosa que ja passa en països com França, Alemanya, Portugal o Països Baixos i que permet distribuir “de forma massiva tests per abaratir substancialment el preu”.

De fet, aquesta associació assenyala en aquest mateix comunicat que una cosa similar ja va passar amb les mascaretes. Aquest material sanitari era molt difícil d’aconseguir al principi de la pandèmia, però finalment va arribar als supermercats i el seu preu es va reduir i es va generalitzar el seu accés. Segons l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució, les grans empreses de distribució estan disposades a “acordar, en els termes que les autoritats sanitàries estimin oportuns, una col·laboració” que consideren “molt necessària” en un moment en el qual la sisena onada està disparant el nombre de contagis diaris a tot l’Estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa