El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els grans distribuïdors s’ofereixen per vendre tests de forma “massiva”
  • CA

L’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) ha ofert al ministeri de Salut la possibilitat de vendre tests d’antígens de forma “massiva” a la seva xarxa d’establiments comercials. En un comunicat, l’ANGED proposa una cosa que ja passa en països com França, Alemanya, Portugal o Països Baixos i que permet distribuir “de forma massiva tests per abaratir substancialment el preu”.

De fet, aquesta associació assenyala en aquest mateix comunicat que una cosa similar ja va passar amb les mascaretes. Aquest material sanitari era molt difícil d’aconseguir al principi de la pandèmia, però finalment va arribar als supermercats i el seu preu es va reduir i es va generalitzar el seu accés. Segons l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució, les grans empreses de distribució estan disposades a “acordar, en els termes que les autoritats sanitàries estimin oportuns, una col·laboració” que consideren “molt necessària” en un moment en el qual la sisena onada està disparant el nombre de contagis diaris a tot l’Estat espanyol.

Aquest comunicat de l’ANGED arriba en un moment que es caracteritza per l’escassetat de tests d’antígens. És molt complicat aconseguir aquest tipus de prova auto-diagnòstica a l’Estat espanyol perquè hi ha escassetat, i l’únic lloc on ara mateix es poden aconseguir és a les farmàcies. Hi ha moltes cues per aconseguir-ne, i això també provoca que els preus estiguin disparats.

El president de la Federació de Farmàcies de Catalunya, Antoni Torres, lamentava aquest dimarts la gestió que s’està fent des de la política catalana i espanyola sobre els tests d’antígens. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, va manifestar que el més probable és que la nit de Cap d’Any les farmàcies es trobin en el mateix escenari que hi ha ara: escassetat de tests i preus desorbitats. És per tot això que va assenyalar que hi ha una clara “manca d’aposta pel test”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Govern, no ens mereixeu. a desembre 30, 2021 | 13:40
    Govern, no ens mereixeu. desembre 30, 2021 | 13:40
    A UK els donen gratis, els que es demanen i no hi ha restriccions. A veure si n'apreneu. No pareu de prohibir, però quan es tracta de la veritable salut dels ciutadans, mireu cap a España com a bon autonomistes i poca cosa més que embuchacar-vos-els gràcies a la malatia.
    • Icona del comentari de: REFLEXIU a desembre 31, 2021 | 10:41
      REFLEXIU desembre 31, 2021 | 10:41
      S'ha de diferenciar entre països rics i nourics endeutats fins al coll

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa