El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La circulació de trens d’alta velocitat es restableix
  • CA

La circulació de trens d’alta velocitat s’ha restablert aquest dilluns a les 11.15 hores, segons ha informat Adif. Segons la companyia, es poden registrar retards en els serveis ferroviaris per restriccions de velocitat en la línia. Als viatgers afectats per aquesta incidència, Renfe els ofereix possibilitat de canvi o anul·lació de bitllet sense cap cost.

La circulació de trens d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona/Figueres ha quedat interrompuda aquest dilluns, segons ha informat Renfe a través de les xarxes socials a primera hora del matí. A hores d’ara, segons les darreres informacions, el problema es podria solucionar a migdia, segons ha explicat un portaveu de l’empresa a Catalunya Ràdio. El Mossos han detingut un jove de 19 anys vinculat amb el robatori de cablejat de la línia de tren d’alta velocitat que hauria causat la incidència.

Segons ha informat la companyia el motiu de l’aturada és “una incidència en les instal·lacions d’Adif aliena a Renfe entre les estacions de Figueres i L’Arboç”. Adif ha precisat que el motiu de la incidència ha estat un robatori de fins a 600 metres de cable en la infraestructura des de l’Arboç fins a Figueres-Vilafant.. Aquesta situació impedeix, segons afegeix la companyia, que puguin circular els trens d’alta velocitat que uneixen la capital espanyola amb Barcelona i Figueres.

Fonts d’Adif han confirmat que a les 8.25 h s’ha restablert la circulació entre Madrid, Saragossa i el Camp de Tarragona, amb una sortida “imminent” d’un AVLO amb 400 passatgers.

Renfe ha fet un primer anunci de la incidència a les xares socials a les 5.18 hores del matí i ha actualitzat la informació a les 6.26. Des de les xarxes socials, diversos usuaris estan informant de situació caòtica en diverses estacions. A Sants, alguns usuaris denuncien manca d’informació i llarga espera. Des d’Atocha arriben informació de moltes persones que havien de viatjar a Barcelona per començar les seves vacances en creuers que surten de la capital catalana. De fet, els viatgers de Figueres i Girona cap a Barcelona s’encaminen cap a Rodalies, mentre que, segons Adif, els trens de Ouogo tenen previst cobrir el trajecte de l’estació de Madrid Puerta de Atocha al Camp de Tarragona.

El periodista de TV3 Iván Gutiérrez penja un vídeo des de l’estació d’Atocha informant que la incidència que Renfe ha reportat és un “acte vandàlic” entre les estacions de Camp de Tarragona i Sants.

Els usuaris es queixen de manca d’informació des de les estacions de Renfe

Usuaris a l’estació de Sants es queixen que estan a la sala d’espera aglomerats i sense cap mena d’informació sobre la possible resolució e la incidència. Algunes persones expressen la seva indignació perquè tots els trens estan cancel·lats, diuen, i la companyia no ofereix alternatives.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antic usuari, ara feliçment jubilat. a agost 08, 2022 | 07:36
    Antic usuari, ara feliçment jubilat. agost 08, 2022 | 07:36
    Us està bé. Per fiar-vos de la RENFE.
    • Icona del comentari de: Què no pots entendre lo què llegeixes? a agost 08, 2022 | 10:42
      Què no pots entendre lo què llegeixes? agost 08, 2022 | 10:42
      Del text de la notícia: “una incidència en les instal·lacions d’Adif aliena a Renfe entre les estacions de Figueres i L’Arboç”. Twiter dels mossos: "Detenim un home de 19 anys relacionat amb la sostracció de cablejat de la línia de tren d’alta velocitat al seu pas per Santa Oliva (Baix Penedès), que ha provocat la interrupció del servei". Ja només faltaria que el xoriço fosi català. Perquè et fiïs de la comprensió lectora dels jubilats.
  2. Icona del comentari de: Antic usuari, ara feliçment jubilat. a agost 08, 2022 | 07:36
    Antic usuari, ara feliçment jubilat. agost 08, 2022 | 07:36
    Us està bé. Per fiar-vos de la RENFE.
    • Icona del comentari de: FRAN BCN a agost 08, 2022 | 11:29
      FRAN BCN agost 08, 2022 | 11:29
      Justifiques la bretolada possiblement d'un indepe? O d'un delinqüent, la fibra òptica no val com el.coure, s'ha de ser creti..
  3. Icona del comentari de: Anònim a agost 08, 2022 | 10:06
    Anònim agost 08, 2022 | 10:06
    Que curioso que todos los robos pasan en cataluña, pero claro, con tanto comunista gobernando, están en su casa. Como parece que no estáis al corriente - ¿ por acado sabéis ver al diferencia entre un twit verdadero y falso ? Bueno, seguro que no os importa por el tipo de periodismo que hacéis, que no es periodismo y si activismo. Que asco. Sí, ya lo se que no publicaréis este comentario. Escueze.
  4. Icona del comentari de: Anonim a agost 08, 2022 | 10:59
    Anonim agost 08, 2022 | 10:59
    Perque volen robar fibra?, si no te cap valor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa