Avís del Comitè d’Empresa de Renfe contra traspàs de Rodalies

Els sindicats temen que acabi amb el servei "vertebrador i solidari"

El Comitè General d’Empresa de Renfe, on hi participen, UGT, CCOO i CGT, ha demanat formalment una reunió amb el ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, a mans de Raquel Sánchez, per tal de demanar “aclarir” si hi ha un pla de “traspàs del servei de Rodalies a Catalunya”. Segons ha pogut saber El Món, en una reunió d’aquest matí del poderós Comitè General d’Empresa amb la direcció del Grup Renfe on han remarcat que els sindicats majoritaris de la companyia estan “contra de qualsevol decisió que suposi la fragmentació de l’empresa que podria desembocar en una sèrie de decisions en cascada que acabaria amb el servei vertebrador i solidari que es presta a la ciutadania”.

Aquest és el darrer episodi del serial dels sindicats contra el traspàs des que el passat 2 d’agost el secretari general de la Federació  de Serveis, Mobilitat i Consum FeSMC-UGT, Antonio Oviedo, va remetre una carta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana amb què mostrava el “seu desacord amb la decisió”. El mateix sindicat assegura que “un mes després, no han obtingut cap resposta a la carta” pel que “continua sense tenir ni una ratificació oficial de les notícies de premsa, ni de l’abast que tindria aquest traspàs”. A aquesta estratègia també s’hi han afegit CCOO i CGT, que han acordat requerir a Renfe una reunió per “exposar la seva postura”.

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez | Europa Press
La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez | Europa Press

Per altra banda, UGT assegura que defensa la “necessitat de signar un contracte programa entre el ministeri i la Generalitat que permeto la correcta organització dels serveis prestats pel Grup Renfe, sense que això tingui conseqüències per a la integritat de l’empresa ni, per suposat, pels treballadors i les treballadores”. En tot cas, els sindicats amb representació a la companyia ferroviària avisen que han de ser “coneixedors de quines són les intencions reals i les implicacions pels treballadors i treballadores del Grup Renfe, a la vegada que ens posicionem en contra de qualsevol decisió que suposi la fragmentació de l’empresa”. La polèmica iniciada per la carta es va multiplicar quan el 12 d’agost s’hi van afegir els comitès provincials de Barcelona, Girona i Tarragona d’UGT. Aquests comitès van emetre un comunicat conjunt on es mostraven “estupefactes” i consideraven el traspàs una “agressió”.

Comentaris

  Sofert usuari. 08/09/2021 6:28 pm
  Doncs em sembla que pitjor servei del que presten els flamants ferrocarrils no serà; el desastre és dificilment superable
  Hay que ser "franco" 08/09/2021 6:36 pm
  sindicatos fascistoides, del todo atado y bien atado.
  ton c. 08/09/2021 6:44 pm
  sobretot vertebrador i solidari, aquet.s son els arguments del sindicats verTICALS. ES A DIR DEL GOBIERNO DE eSPAÑA
  JordiP 08/09/2021 7:14 pm
  Sí, és clar, és clar, el servei que presta Rodalis RENFE és perfecte, molt i molt millor que els Ferrocates. Qui s'han pensat quesón, aquests sindicalistes centralistes? Es queno saben com funciona això de les companyies regionals? És clar, ells no han d'agafar el Rodalies de Barna per "commutar" (ara es diu així, oi?). La comparació entre Rodalies Madrit i Rodalies Barna és sagnant. El que haurien de fer és exigir a RENFE que instaurés a Barna les mateixes condicions tècniques, de servei i de treball usuals de Madrit. Fragmentació de l'Empresa? Temen deixar de ser funcionaris, potser? HAy que tener cara, señores. Una mica de profesionalitat, caram!
  Carles 08/09/2021 7:21 pm
  Diuen vertebrador al que ens trenca la carcanada.
  ALF 08/09/2021 7:23 pm
  Vertebrador.? Aquest sindicats no deuen saber que significa. Feu el burro i acabareu com els controladors aeris.
  Ricard 08/09/2021 8:03 pm
  Als colons se'ls en refot el servei que presten. Ells prioritzen els oligopolis nacionalistes castellans!
  Rodalia 08/09/2021 8:44 pm
  I amb que amenacen? Amb donar un mal servei?
  Ferran 08/09/2021 9:24 pm
  Durante años tuve debajo del despacho un "lugar" donde aparte de cascarsela se reunían de un sindicato concreto. Hay para mear y no echar gota. Se puede escribir un libro. A ver si algún día explican LA UNICA VERDAD por la que no quieren el traspaso.....
  Guillem Ben-Aviat 08/09/2021 11:52 pm
  CCOO, UGT, PPSOEMOC'S i els Pudents són una mateixa cosa i estan al servei del poder colonial. Això ho saben fins i tot els nens de bolquers. De manera que el traspàs de rodalies , si l'han de fer que el facin i si no, que es deixin de comèdies que ja no enganyen ningú
  BondiaCatalunya 08/09/2021 11:59 pm
  Que UGT i CCOO són sindicats nacionals espanyols és més que sabut. I ara, vet aquí, se'ls hi suma la CGT. Sempre en contra del altres dos, i justament s'hi suma per aquest servei "vertebrador". Quina vergonya de sindicats, que se'ls en fot completament el país i la seva gent !
  JSN 09/09/2021 11:33 am
  "el servei vertebrador i solidari que es presta a la ciutadania".. Més de 30 anys d'usuari de RENFE em permeten afirmar que el servei a la ciutadania no és el que els interessa. És el seu lloc de treball. Ni els importa les pèrdues de temps i maldecaps causats a treballadors. Tampoc són gaire demòcrates si volen imposar-se a un Govern escollit, tot i que està d'acord amb la idea d'imposició des de posicions espanyoles. Finalment, m'ha decebut molt que la CGT comparteixi aquesta posició. Dels altres m'ho esperava, no d'aquest.
  Via fora els adormits 09/09/2021 1:07 pm
  Ara uns funcionaris espanyols volem decidir per nosaltres, desperteu-vos, cada dia es fa més palesa la necessitat de la independència.

Nou comentari