El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sis sindicats convoquen una vaga general pel 8-M

Els sindicats Intersindical-CSC, Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Coordinadora Obrera Sindical (COS), Ustec-Stes i la Plataforma d’Interines Docents de Catalunya (Pindo) han convocat vaga general a Catalunya en motiu del Dia Internacional de la Dona d’aquest 8 de març, per a donar cobertura legal a la vaga feminista.

Aquests sindicats van presentar els seus respectius preavís de vaga general davant la Conselleria d’Empresa i Treball de la Generalitat entre el 5 i el 24 de febrer.

8-M a Girona
8-M a Girona

Denunciar violències i discriminacions que sofreixen les dones

En un comunicat, Intersindical-CSC ha assegurat que l’objectiu de la vaga general –que s’emmarca en la convocatòria de vaga de cures, consum i estudiantil impulsada per la xarxa feminista– és “denunciar les violències, desigualtats i discriminacions que sofreixen les dones en l’entorn sociolaboral”.

La IAC ha assenyalat que va presentar el preavisos de vaga al costat de l’organització sindical Sindihogar Sindillar perquè lluiten amb ells “per a la derogació de la llei d’estrangeria i per al reconeixement de tots els drets laborals per als treballadors de la llar”, segons informa en un comunicat.

Demanen la derogació de la reforma laboral

Algunes de les seves reivindicacions per a convocar la vaga són la derogació de les reformes laborals vigents, l’eliminació de la bretxa de les pensions i denunciar “la dificultat d’accés de les dones al món laboral i les seves pitjors condicions laborals”.

La vaga convocada pels diferents sindicats és de 24 hores el 8 de març i afecta a “totes les treballadores i treballadors amb centres de treball a Catalunya”, segons l’ordre de serveis mínims publicada pel Govern. En el cas dels sindicats del sector de l’ensenyament, les seves convocatòries afecten a “tot el personal docent funcionari i interí”. Fonts de la CGT han explicat a Europa Press que a més de convocar la vaga general a Catalunya, la convoquen a València, Andorra i en el sector del telemarketing de tota Espanya.

CC.OO i UGT, absents

Els sindicats majoritaris CC.OO. de Catalunya i UGT de Catalunya han seguit la tendència dels últims anys i no han convocat vaga per al 8 de març, com sí que ho van fer amb un atur de dues hores per torn en 2018 i una vaga general en 2019.

Fonts de CC.OO a Catalunya han destacat que, malgrat no convocar vaga, estan centrats en “crear plans d’igualtat, que són molt importants per a arribar a la igualtat entre homes i dones” dins de les empreses, i han recordat que si que convoquen actes i llegiran el seu manifest en motiu del 8 de març.

Pel seu costat, fonts d’UGT han afirmat que el sindicat assistirà a la manifestació prevista a Barcelona de la plataforma Novembre Feminista i que llegiran un manifest, a més de celebrar un acte a les portes de la seva seu.

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (Usoc), per part seva, tampoc ha convocat la vaga i celebrarà una jornada entre les 10.00 i les 13.00 hores que podrà “l’accent principalment a la conciliació laboral i familiar”, informa en un comunicat.

Serveis mínims

El Govern ha dictaminat uns serveis mínims del 85% en el cas de l’atenció telefònica d’urgències i emergències, així com en el transport públic.

Els mitjans de comunicació públics hauran de produir i emetre el 50% dels seus continguts informatius habituals, així com la “informació necessària en cas que es produeixi una emergència per a la població”.

A les escoles, instituts i guarderies haurà d’haver-hi una persona de l’equip directiu i hauran de ser presents un docents per a cada dues classes en infantil i primària; un docent per a cada tres classes en secundària, i el 50% de la plantilla en els centres d’educació especial, les guarderies i en l’horari de menjador i activitats complementàries.

Més notícies
La paraula 'Tuit' també ha sigut seleccionada per la votació popular per afegir-se al diccionari | Europa Press
Twitter cau per segona vegada en una setmana
Notícia: Twitter cau per segona vegada en una setmana
Comparteix
L'empresa d'Elon Musk ja ha revertir el problema després de queixes d'usuaris arreu del món
El Pacte del Penedès-Marítim al Parlament amb les diputades de Junts Mònica Sañes i Ester Vallès, el diputat del PSC Jun Luís Ruiz i la diputada de la CUP Eulàlia Reguant / FEGP
El Penedès farà una marxa fins al Parlament si el Govern no fa gratuïta la C-32
Notícia: El Penedès farà una marxa fins al Parlament si el Govern no fa gratuïta la C-32
Comparteix
Demanen una reunió amb Territori pels cars peatges i, si no els satisfà la proposta, es manifestaran el 29 de març
Caiguda global de Whatsapp | EP
WhatsApp promet a la UE més transparència amb la protecció de dades
Notícia: WhatsApp promet a la UE més transparència amb la protecció de dades
Comparteix
L'empresa es compromet a no compartir les dades dels usuaris amb finalitats publicitàries
El conseller d'Economia, Jaume Giró, atenent els mitjans de comunicació davant la Ciutat de la Justícia, amb el seu advocat, Jordi Pina, després de presentar una denúncia pels àudios de Villarejo / Mireia Comas
Giró es querella als jutjats de Madrid contra Cospedal i Fernández Díaz
Notícia: Giró es querella als jutjats de Madrid contra Cospedal i Fernández Díaz
Comparteix
L'exconseller d'Economia se suma a Sandro Rosell, els Sumarroca, el comissari Narcís Ortega i Joan Pau Miquel, directiu de la BPA

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jc a març 06, 2023 | 20:17
    Jc març 06, 2023 | 20:17
    Els sindicats subvencionats per el “gobierno”… aquets sols negocien amb Foment per fer el paripé
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 07, 2023 | 10:32
    Doctor Strangelove març 07, 2023 | 10:32
    Aquí no treballa ni l'apundor! Doc.
  3. Icona del comentari de: Ricard a març 07, 2023 | 10:33
    Ricard març 07, 2023 | 10:33
    Continua la comèdia anual del 8-M.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa