El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
WhatsApp promet a la UE més transparència amb la protecció de dades

L’empresa propietària de WhatsApp, Meta, s’ha compromès amb la Comissió Europea de fer canvis en els seus termes d’ús per tal de ser més transparent en les condicions de servei per a l’usuari. Tal com ha explicat Brusel·les en un comunicat, els canvis que farà l’empresa de Marck Zuckerberg serà per complir les regles de protecció de la Unió Europea. Així mateix, també serà més fàcil per als usuaris rebutjar actualitzacions si no hi estan d’acord, així com l’aplicació promet no compartir les dades personals dels usuaris amb tercers ni altres empreses de Meta, com pot ser Facebook, amb finalitats publicitàries.

Marck Zuckerberg en una conferència a Califòrnia el 2019 / Europa Press

A més, WhatsApp ha promès que explicarà en cadascuna de les actualitzacions de la seva aplicació els canvis que es produiran en els contractes dels usuaris i com poden afectar els seus drets. També es compromet a vetllar perquè els usuaris puguin desestimar notificacions sobre actualitzacions.

Pràctiques deslleials

Els compromisos de WhatApp per complir la legislació europea han arribat després que la xarxa de Coordinació de Protecció dels Consumidors enviés una carta a WhatsApp al gener del 2022 arran d’una alerta per part de l’Organització Europea de Consumidors (BEUC) i vuit de les associacions que en formen part sobre presumptes pràctiques deslleials en el marc de les actualitzacions de les condicions de servei i la política de privacitat de WhatsApp.

Ara la xarxa de Coordinació de Protecció dels Consumidors farà seguiment per garantir que WhatsApp compleix els compromisos en les futures actualitzacions. En cas que no ho faci, es poden aplicar multes.

En aquest context, el comissari de Justícia, Didier Reynders, ha tret pit del compromís de WhatsApp assegurant que es tracta de “donar compliment a les normes de la UE, informant activament els usuaris dels canvis en els contractes i respectant-ne la tria en lloc de tornar-los-ho a demanar cada vegada que obrin l’aplicació”. “Els consumidors tenen dret a entendre a què consenten i què suposa exactament aquesta tria, de manera que puguin decidir si volen continuar fent servir la plataforma”, ha afirmat Reynders.

Brusel·les els vigilarà

Brusel·les garanteix que la Xarxa de Cooperació per a la Protecció dels Consumidors (CPC) seguirà activament l’aplicació d’aquests compromisos per part de WhatsApp en les futures actualitzacions de les seves polítiques i, si s’escau, els farà complir, mitjançant si cal la imposició de multes.

D’altra banda, un estudi recent elaborat per la Comissió i l’última anàlisi dels «patrons foscos» duta a terme per la xarxa CPC han mostrat que moltes empreses fan servir aquests «patrons foscos», per exemple per fer més difícil demanar la baixa d’un servei que no pas contractar-lo. La Xarxa CPC, amb el suport de la Comissió, continuarà treballant intensament per corregir aquestes pràctiques il·legals quan s’apliquin.

Més notícies
Més de 63.000 infants han participat al Futura Afición
Notícia: Més de 63.000 infants han participat al Futura Afición
Comparteix
Es tracta d'un projecte de la Fundació La Liga per a promoure un esport sense violència
Marta Torné parla dels problemes amb el català a 'Eufòria' - Catalunya Ràdio
Marta Torné se sincera sobre els problemes amb el català a ‘Eufòria’
Notícia: Marta Torné se sincera sobre els problemes amb el català a ‘Eufòria’
Comparteix
La presentadora també ha reconegut que aquesta nova edició "tindrà encara més nivell" que la primera
El FC Barcelona femení / EP
El CAC denuncia la bretxa de gènere que es manté en la informació esportiva
Vídeo: El CAC denuncia la bretxa de gènere que es manté en la informació esportiva
Comparteix
El Consell de l'Audiovisual de Catalunya coordina un estudi internacional sobre la presència de les dones en els teleinformatius esportius, els magazins i les retransmissions
Una metgessa analitza una mostra ginecològica / EP
La salut sexual, protagonista a La Mataró 2023
Notícia: La salut sexual, protagonista a La Mataró 2023
Comparteix
Aquesta edició se celebrarà el 17 de desembre i serà la primera dedicada a les malalties que més incideixen en la població, en especial la femenina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa