Zuckerberg defensa Facebook de les acusacions de toxicitat: “És fals”

"Ens preocupa profundament la seguretat, el benestar de les persones i la seva salut mental", diu el president de la companyia

El creador i president de Facebook, Mark Zuckerberg, ha sortit en defensa de la seva empresa, assegurant que les acusacions que ha rebut en els darrers dies sobre la toxicitat de les seves pàgines web són “falses“. Es refereix a les acusacions que va fer l’extreballadora de l’empresa Frances Haugen, que va assegurar que la companyia sap que les seves xarxes provoquen comportaments tòxics entre els adolescents i problemes de salut mental, però que Facebook no fa res per aturar-ho perquè sap que això implicaria perdre diners.

Zuckerberg assegura que tot això és fals i que l’empresa sí que es preocupa per la salut mental i el benestar dels seus usuaris. Ho ha afirmat a través d’un comunicat dirigit a tots els seus treballadors que també ha volgut fer públic, en el qual afirma als seus empleats que està segur que “molts de vosaltres no haureu reconegut l’empresa en la que treballeu en el que s’ha dit en els darrers dies, perquè sabeu que ens preocupa profundament la seguretat, el benestar de les persones i la seva salut mental“.

Els documents que ha filtrat Frances Haugen presenten un escenari en el qual la cúpula de Facebook no fa res per impedir que hi hagi desinformació, discursos d’odi o propaganda antivacunes perquè la reacció a aquests continguts encén l’ànim dels usuaris i provoca addicció; i per tant, necessitat de passar més temps en aquestes aplicacions. “No té lògica aquest argument que diu que promocionem expressament contingut que fa enfadar la gent amb finalitats lucratives“, afirma en el comunicat. “Els nostres ingressos provenen dels anuncis, i els que els posen ens adverteixen constantment que no volen aparèixer juntament a continguts agressius”.

Zuckerberg passa per uns dies negres. Darrerament no només s’han filtrat aquestes acusacions, sinó que aquesta mateixa setmana ha patit una caiguda en tots els seus serveis que ha posat en dubte la seva seguretat i ha demostrat que la seva debilitat és perillosa per a tercers.

Comentaris

  Anna 06/10/2021 12:53 pm
  Jo ja me'n he donat de baixa.
  Gecko 06/10/2021 1:22 pm
  El fet que aquesta mena de xarxes "socials" ajuden, contribueixen i col·laboren en la difusió d'un munt de missatges tòxics, fakes, mentides, falsedats o com li en vulgueu dir, és una constatació i una realitat com una casa. Si algú fa una pintada en carrer amb insults a algú o falses acusacions, les veuen les persones comptades que hi passen pel davant i la llegeixen, fins que algú l'esborra. No cal ésser gaire llumenera que el mateix escrit en una xarxa "social" pot fer estralls, és de sentit comú. Son una mena d'eina que poden fer molt de mal, per la qual cosa les persones ens n'hem de protegir. Cal saber utilitzar, cal conèixer, cal prevenir-ne dels riscos i com protegir-nos, si cal, quan hom utilitza aquestes eines de difusió massiva. Qui no vulgui entendre o intenti negar això, vol dir que amaga el cap sota l'ala per algun interès particular seu.
  Per mi pot tancar per sempre mes 06/10/2021 3:48 pm
  No es culpa de Mark Zuckerberg, es culpa dels idiotes que utilitzeu les seves aaps, TOTES tenen alternatives igual o mes bones, perquè no fem el canvi?, dons perquè us han rentat el cervell, us han anulat el bon criteri.

Nou comentari