Sanitat assegura que dimarts arribarà a l’Estat la vacuna de Janssen

Darias insisteix que les vacunes són segures i demana calma amb la segona dosi AstraZeneca

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha avançat que el dimarts arribaran a l’Estat les primeres vacunes de Janssen, que només requereixen una dosi. Concretament, el govern espanyol espera que arribin 5,5 milions de vials entre l’abril i el juny. Des de l’Hospital Universitari Insular de Gran Canaria, la ministra ha enviat un missatge de calma a les persones que estiguin pensant en rebutjar qualsevol de les vacunes pels casos de trombes detectats o pels canvis de planificació que han limitat l’administració d’AstraZeneca als menors de 60 anys. A més, ha detallat que els experts ja valoren diverses opcions per la segona dosi d’aquesta farmacèutica com administrar una segona dosi d’una altra vacuna RNA o que no se’ls posi cap. Darias ha demanat “màxima confiança” en el criteri dels especialistes. “Totes les vacunes són segures i eficaces i compten amb l’aval de l’Agència Europea del Medicament”, ha subratllat.

Pels menors de 60 anys que ja han rebut la primera dosi d’AstraZeneca, una de les opcions que s’estudia és que rebin una segona d’una altra vacuna RNA, com s’ha fet a Alemanya i França. Una altra alternativa és que aquestes persones no tornin a ser vacunades, ja que els estudis asseguren que amb el primer vaccí s’aconsegueix una immunitat del 70%. “Les decisions que hem pres i les que anem prenent vénen de la mà de persones expertes que coneixen i poden assessorar-nos per la millora de les decisions”, ha destacat tot afegint que encara hi ha temps per prendre decisions.

Darias també ha aprofitat per demanar a totes les comunitats autònomes que apliquin les mesures acordades al Consell Interterritorial de Salut per frenar l’expansió del coronavirus, i que cap compri les vacunes per la seva banda. “Cal actuar de manera conjunta”, ha subratllat.

Comentaris

  un marcià per l'espai sideral 12/04/2021 1:34 am
  Aquesta de Janssen és la dels Johnson and Johnson, els mateixos que comercialitzaren pólvores de talc als bebès que els provocaven càncer d'úter, i que després, davant de la sentència i prohibició dels tribunals dels Estats Units, les comercialitzaren filantròpicament als països dels tercer món? És per saber-ho. Ah! i AstraZeneca serà un verí, però la de Pfizer és mortal, normés s'han de veure els efectes adversos registrats, que superen 120 vegades les del verí barat. Jo procuro informar, que jo no hi guanyo res. Només goso recomanar els crèduls que s'informin, perquè la seva salut està en joc. I això darrer és indiscutible quan participes en un EXPERIMENT MÈDIC, que és com està reconeguda aquesta vacunació massiva per l'EMA.
  Un altre 11/04/2021 1:13 pm
  No sé si ka de Hansel & Gretel, però el que si sé és que astrazeneca NO, NO I NO
  Dr. Mabuse 11/04/2021 10:45 am
  En lloc de la vacuna de Janssen, ¿no seria preferible la de Hanse i Gretel? O encara millor, ¿no seria preferible un xarop i deixar-nos de vacunes?

Nou comentari