El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Continuen creixent els casos de verola del mico a l’estat espanyol
  • CA

Continuen augmentant els casos de verola del mico a l’estat espanyol. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha informat que ja hi ha 323 casos de verola del mico a l’estat espanyol. El primer brot va sorgir a una sauna madrilenya ara fa gairebé dos mesos. Hi ha 8 països europeus que han reportat casos i el brot es va estenent, per la qual cosa es va optar per fer una compra conjunta de vacunes. Les primeres 5.000 vacunes d’aquesta compra conjunta arribaran a Espanya a finals de juny. Per ara només s’administraran als contactes estrets dels contagiats.

La Unió Europea n’ha adquirit 110.000, de les quals 5.000 arribaran a l’estat espanyol en les pròximes setmanes. A l’estat espanyol li corresponen un mínim del 10% de les dosis que s’han comprat a l’empresa Bavarian Nordic, segons ha assegurat la ministra de Sanitat, Carolina Darias. També ha explicat que cada dimarts i divendres s’actualitzaran les dades sobre la verola del mico, com es fa amb la Covid des que es va gripalitzar.

El ministeri de Sanitat ha insistit que el brot està “estable” i ha assenyalat que continua sent més preocupant l’avenç de les subvariants d’Òmicron ba.4 i ba.5.

Pla bucodental per 7 milions de persones

Darias també ha explicat que el Consell Interterritorial de Salut ha analitzat l’aplicació d’un pla bucodental per a 7 milions de persones per al qual es té un pressupost de 44 milions d’euros. Aquest pla s’aplicarà per fases i en el primer any es centrarà en els menors d’entre 6 i 14 anys i les embarassades. Posteriorment s’ampliarà a les persones amb discapacitat, els menors d’entre 0 i 5 anys i les persones amb patologies oncològiques cervicofacials. Alguns dels serveis es centren en la prevenció amb neteges bucals o fluor. Altres, en l’empastament de càries, les endodòncies i les reconstruccions.

Més notícies
Una infermera prepara una dosi d'una vacuna contra la Covid / ACN
25 nous casos confirmats de verola del mico a Catalunya
Notícia: 25 nous casos confirmats de verola del mico a Catalunya
Comparteix
Vall d'Hebron i Clínic validen les tècniques per confirmar sospites i s'espera que properament ho facin altres hospitals
Unes mans amb ferides per la verola del mico
Llum verda a la vacunació de contactes estrets de verola del mico
Notícia: Llum verda a la vacunació de contactes estrets de verola del mico
Comparteix
Sanitat ha especificat que per ara no està recomanada la vacunació preexposició
El virus de la verola del mico / Pixabay
Verola del mico: ni malaltia de transmissió sexual ni més risc per als gais
Notícia: Verola del mico: ni malaltia de transmissió sexual ni més risc per als gais
Comparteix
La verola del mico no té perill de convertir-se en una nova pandèmia, tot i que amaga altres perills per al col·lectiu LGTBI
El virus de la verola del mico / Pixabay
Salut confirma cinc casos més de verola del mico a Catalunya
Notícia: Salut confirma cinc casos més de verola del mico a Catalunya
Comparteix
El total ascendeix a nou casos de verola

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a juny 15, 2022 | 23:41
    Vendetta juny 15, 2022 | 23:41
    Cacanya la vergonya de la humanitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa