Darias demana a Ayuso que no tregui la mascareta dels patis

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha demanat aquest dijous a Isabel Díaz Ayuso que no tregui la mascareta dels patis de les escoles de la Comunitat de Madrid fins que no ho recomanin els experts. La ministra de Sanitat ha reaccionat així a l’anunci de la presidenta madrilenya, segons el qual la mesura es farà efectiva a partir de dilluns vinent. A parer de la ministra, “l’èxit” del model educatiu presencial de l’any passat en plena pandèmia es deu al “treball compartit” que consensua la veu dels experts al Consell Interterritorial de Salut. Per això ha fet una crida a seguir treballant “de manera conjunta” per prendre decisions “a tot el territori nacional”. “No s’hi val que unes Comunitats corrin més que les altres”, ha subratllat la ministra.

Darias ha recordat que l’any passat “només un 0,4%” de les escoles espanyoles van haver de fer algun període de quarantena a causa de la pandèmia, i per això ha demanat a totes les comunitats autònomes que segueixin “anant de la mà” del govern espanyol. “El treball compartit ha estat el camí adequat”, ha assenyalat.

També ha recordat que la normativa actual ja permet retirar la mascareta a l’exterior, però sempre i quan es pugui mantenir una distància de seguretat d’un metre i mig. “Això és possible, en un pati?”, s’ha preguntat la ministra. “El que vull és que els experts segueixin fent la seva feina i que les seves valoracions es comparteixin a la Comissió de Salut Pública”, ha indicat.

Cal recordar que, segons l’anunci que ha fet Ayuso, la mascareta deixarà de ser obligatòria als patis de les escoles de Madrid a partir de dilluns 25 d’octubre. “És molt el que devem als nens, a una generació marcada per la pandèmia i cal seguir el seu exemple”, ha dit la presidenta madrilenya, que ha explicat que no caldrà que els menors portin mascareta a l’hora del pati i en activitats que es facin a l’aire lliure.

Nou comentari