Les xifres que demostren que la pandèmia està sota control

Les dades de la pandèmia de la Covid-19 continuen el seu procés de davallada, segons la informació publicada aquest divendres pel Departament de Salut, que celebra que els indicadors són inclús més baixos que a la sortida de la primera onada. De fet, hi ha 19 casos per cada 100.000 habitants, una dada molt per sota dels 50 casos on es considera que la pandèmia comença a estar sota control. La velocitat de propagació es manté en els 0,80 registrats aquest divendres, que va pujar dues centèsimes respecte el dijous. El risc de rebrot per la seva banda baixa tres punts i es queda fixat en 37. La incidència acumulada a 14 dies passa de 51,75 a 48,04, mentre que a 7 dies baixa de 21,32 a 19,40.

La pressió hospitalària continua també amb valors estables. Hi ha vuit persones menys ingressades a l’hospital a causa de la covid-19, que actualment és la causa d’ingrés de 330 pacients. A les unitats de cures intensives (UCIs) hi ha hagut una davallada d’una persona menys. Actualment queden només 91 persones en llits de crítics, una de les xifres més baixes de tota la pandèmia. Els nous casos confirmats per proves PCR i TA són aquest dissabte 514, menys que divendres. La taxa de positivitat també és menor, passa de 1,53 a 1,48. Salut ha notificat dos morts més, i en total ja hi ha 23.954 persones mortes al llarg de la pandèmia.

Aquestes bones dades epidemiològiques es registren el dia després que Catalunya hagi dit adéu a la majoria de restriccions contra la Covid-19, un conjunt de normes que han intervingut la vida dels catalans d’ençà que es va declarar la pandèmia el març del 2020. Els horaris i aforaments es recuperen en el comerç i la cultura i el conseller de Salut ha promès que “si s’han de fer passes enrere es demanarà l’aplicació del passaport Covid”, és a dir, s’evitarà haver de tancar. Es mantenen límits a l’oci nocturn i els esports en interiors i també la principal mesura: l’ús de la mascareta en interiors, on sempre que es pugui s’haurà de mantenir la distància de seguretat.

Comentaris

    Raül Octubre 16, 2021 | 10:42
    Vinga va triomfalisme i aixecar totes les mesures mentre ens aproximem a l'hivern. Tot això ja ho hem viscut.

Nou comentari