El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon adverteix que la setmana que ve pujaran els casos
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha advertit que les dades pujaran la setmana que ve, però ha assegurat que “la pujada serà controlada”. Ara mateix, ha avançat, Catalunya es situa en 19 casos per cada 100.000 habitants, una dada que no es registrava des de la sortida de la primera onada. Argimon ha assenyalat, però, que llavors es feien una quarta part de les proves que es fan ara, pel que “augmenta el valor de les xifres actuals”.

El conseller de Salut no sap quan es podrà retirar la mascareta a les escoles, però espera que sigui aquest curs. “Hem de ser previsors i avançar a poc a poc”, ha dit, en referència a la voluntat del Govern d’evitar que la malaltia s’expandeixi de nou, com ha passat al Regne Unit quan han flexibilitzat l’ús de la mascareta. “Si tenim els nanos vuit hores a les escoles amb mascareta hem de pensar que a altres llocs les hem de mantenir”, ha afegit en ser interpel·lat sobre la necessitat de mantenir les mascaretes en interiors.

Argimon ha dit que en cas de veure que “s’han de fer passes enrere” el primer que faria Salut seria demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya poder utilitzar el certificat Covid per entrar als establiments. “No dic que ho plantegem ara”, ha aclarit Argimon, que ho ha plantejat com una hipòtesi.

A banda, Argimon ha dit que ja es pot començar a donar la mà per saludar, així com donar petons dins del cercle de confiança. Tot i així, ha remarcat que s’han de mantenir els hàbits de rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i mantenir “sempre que sigui possible” les distàncies de seguretat amb els desconeguts. “La mascareta, però, s’ha de mantenir”, ha advertit.

Sobre el Nadal, Argimon ha ironitzat i ha dit que “si no vol tenir el cunyat a taula, ha de buscar una altra excusa”. Així, el conseller de Salut es mostra positiu sobre poder celebrar les festes amb les tradicionals reunions familiars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa