La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest divendres en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que el Departament de Salut te un pla per posar nutricionistes als CAPs. “Una de les coses que s’està fent per enfortir la primària, a part dels psicòlegs comunitaris del pla de benestar emocional és incorporar nutricionistes i dietistes”, ha explicat. Segons Cabezas, “és una cosa que està plantejada i començarà molt aviat perquè tenim un pla per fer-ho”. Es tractaria d’una iniciativa similar a la dels psicòlegs comunitaris i tocaria a un nutricionista per cada 50.000 habitants, “amb una visió comunitària” per atacar temes com l’obesitat infantil, aspecte que s’ha de treballar amb les escoles.

Cabezas s’ha mostrat favorable als límits publicitaris a les begudes ensucrades que ha decidit posar el govern espanyol. La secretària de Salut Pública, que ha estat 16 anys subdirectora de Promoció de la Salut, ha dit que li preocupa l’obesitat infantil perquè és un problema de salut pública. “Hi ha factors determinants socialment, el nivell socioeconòmic o els estudis influeixen en la prevalencça d’obesitat infantil: a Catalunya hi ha llocs on aquesta és nou vegades superior que en d’altres indrets, per exemple entre el barri de La Mina i Sarrià Sant Gervasi”.

“S’han de fer mesures que van fora del que és el consell de la consulta, que influeix i funciona, però té un paper petit i no és suficient”, ha insistit la doctora. Cabezas s’ha mostrat partidària de preus més barats comparativament dels productes saludables i ha recordat que Catalunya va imposar el 2017 l’impost a les begudes ensucrades i que s’ha aconseguit reduir-ne el consum. La doctora ha recordat que la beguda ensucrada té un valor nutricional zero i és simplement un vehicle per sabor si sucres, “no és cap aliment”, i impacta directament en l’obesitat.

Comentaris

    Manel Novembre 03, 2021 | 07:12
    Tindrem un nutricionista cobrant 50.000 euros l´any per a dirli a una familia pobre que no és pot permetre ni ell lloguer que han de gastar més diners en menjar saludable que no és poden permetre pagar

Nou comentari