El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les normes de Salut per a les cavalcades
  • CA

El Departament de Salut ha emès un comunicat en què explica com han de celebrar-se les cavalcades enguany. Melcior, Gaspar i Baltasar portaran mascareta en tot moment. També l’hauran de portar els majors de 6 anys tot i que Salut recomana que els nens de 3 a 5 també la duguin. Els membres de la comitiva que toquin instruments de vent també se l’hauran de posar quan no estiguin tocant per assegurar el compliment de les mesures de seguretat.

Salut recorda que cal mantenir la màxima distància possible entre la cavalcada i el públic, així com entre els espectadors, que han d’evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat sempre que sigui possible. Els patges, però, podran acostar-se als nens a recollir les seves cartes, els dibuixos i els xumets que hagin preparat pels Reis d’Orient. Seran els nens els qui introdueixin els objectes a les bústies, bosses o sacs.

A més, els actes han de celebrar-se a l’aire lliure per evitar la propagació del virus i no podran participar a la cavalcada persones que tinguin algun símptoma compatible amb la Covid, les qui estiguin pendents d’un resultat o les persones en quarantena per ser contactes estrets -tot i que per als vacunats no és obligatori fer quarantena-. Per suposat, les persones positives no podran participar en la cavalcada.

Fins ara no se sabia si es podrien celebrar cavalcades per l’augment de casos de Covid. Els contagis han incrementat un 455% en l’últim mes i el Govern va optar per prendre mesures restrictives -com la recuperació del toc de queda, la reducció d’aforaments i el tancament de l’oci nocturn-. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va assegurar que no afectarien les cavalcades, però encara hi havia dubtes de la idoneïtat de permetre aquestes celebracions. Finalment, però, Salut ha donat el vistiplau per organitzar cavalcades, una festa molt important pels més petits.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 01, 2022 | 16:22
    Pere LLimonera i Citronell gener 01, 2022 | 16:22
    " Propósitos de Año Nuevo "... "Propósitos de Enmienda" y buenos deseos de mejora para todo separata supremata en este año 2022, para ser mejor persona : No voy a inventarme la Historia... No voy a impostar la cultura ni el folclore... No voy a ser intolerante... No voy a adoctrinar a los niños Catalanes... No voy a hacer "Dogma de Fe" de la Lengua Catalana... No voy a discriminar en ayuntamientos y Generalitat Catalana a todos aquellos que no comulgan con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a agredir, vejar, gritar ni insultar en la TV, en las calles, en la Universidad o en eventos públicos deportivos, musicales u otros a todo aquel que no comulga con las ideas del Nacional-Catalanismo separata supremata... No voy a mentir sistemáticamente, ni difamar sobre la situación real de España dando la brasa a todo guiri que me encuentre para intentar sumarle a mi cause; y que me responda que si que Catalunya tiene que ser independiente porque los catalanes somos superiores ... Voy a intentar ser menos Racista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Xenófobo -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a intentar ser menos Supremacista -o no ser; ya sabemos que a algunos les cuesta mucho-... Voy a Respetar Democráticamente los deseos y pensamientos de la mayoría de la población... Voy a respetar la Ley... Voy a Respetar Democráticamente el funcionamiento del sistema Democrático... Voy a Respetar Democráticamente el sistema educativo que apoye la mayoría... ... , y para los mas casposos y anclados en el medioevo y/o añoradores decimonónicos : N0 voy a medir mas cráneos de los cementerios para intentar probar, que, al otro lado del Ebro, "en la Meseta", la gente tiene menor capacidad craneal y son menos inteligentes; Ni voy a justificar una superioridad catalana por el aire mas sano que se respira, al estar "La Meseta" toda a una considerable mayor altura y por tanto contener menos Oxigeno en el aire, necesario para la buena oxigenación del cerebro; así como otras "profundas reflexiones intelectuales" que abundaron, justificaron y dieron lugar al Nacional-Catalanismo supremacista... ! Feliz año nuevo a todos ! ! Feliç any nou 2022 a tothom !
  2. Icona del comentari de: Pa' llorar con tanta tontería a gener 01, 2022 | 18:46
    Pa' llorar con tanta tontería gener 01, 2022 | 18:46
    Sí bwana, seguiremos todo lo que el gran dictador ha decidido, pero... ¿ que les decimos a los niños para explicar que los Reyes lleven el tapabocas? De risa. O para llorar.
  3. Icona del comentari de: Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu a gener 01, 2022 | 20:50
    Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu gener 01, 2022 | 20:50
    Amb tantes mesures ANTICOVID Del Conseller de Salut a Catalunya , despres de les Festes de Cap de Any .Pujaran molt els Contagis a Tot Espanya a Catalunya tambe . Despres de LA Cavalcades de los Reyes Magos a Catalunya .. Pujaran molt els Contagis con sempre pasa . ¿ QUI FARA CUMPLIR LES NORMES DE SALUT ? Ningu Con ningu fa cumplir es posin LA MASCARETA PER ELS CARRERS .
  4. Icona del comentari de: JOSEP a gener 01, 2022 | 20:51
    JOSEP gener 01, 2022 | 20:51
    Amb tantes mesures ANTICOVID Del Conseller de Salut a Catalunya , despres de les Festes de Cap de Any .Pujaran molt els Contagis a Tot Espanya a Catalunya tambe . Despres de LA Cavalcades de los Reyes Magos a Catalunya .. Pujaran molt els Contagis con sempre pasa . ¿ QUI FARA CUMPLIR LES NORMES DE SALUT ? Ningu Con ningu fa cumplir es posin LA MASCARETA PER ELS CARRERS .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa