Nou guardó que reconeix la gastronomia catalana com una de les més innovadores i punteres del món. En aquesta ocasió, el guardó és un dels més dolços que es poden aconseguir en rebosteria. La Fira Gastronòmica d’Alacant ha reconegut el pastisser equatorià establert a Castelldefels, Pachi Larrea, amb el premi Alta Pastisseria Paco Torreblanca al millor pastís de xocolata del món.
De fet, el mateix Paco Torreblanca, un dels millors pastissers del món, era un dels membres del jurat juntament amb Jordi Roca i Albert Adrià. La recepta de Larrea, que té 20 anys d’experiència, ha estat qualificada d’una de les “més innovadores, de factura impecable i sabor intens”. El guardó reconeix el sabor, la textura, la presentació i la tècnica i no només té en compte la creativitat, sinó el domini dels fonaments de l’alta pastisseria.
Una recepta per llepar-se’n els dits
El pastís de xocolata de Larrea és un pa de pessic recobert de quatre capes cadascuna més temptadora que l’anterior: compota de fruita de la passió i llima; trufa de xocolata negra i llet; cremós de vainilla i xocolata blanca; i mousse de xocolata negra i vainilla. Una combinació que ha fet les delícies dels membres del jurat. En una entrevista al diari Ara, el pastisser explica que el secret del seu pastís és la xocolata, que prové de l’Equador, el seu país natal.
Els amants de la xocolata i els pastissos encara hauran d’esperar una mica per tastar-lo, ja que encara no està a la venda en cap de les dues pastisseries que Larrea té a Castelldefels. El pastisser ha treballat durant tres setmanes en la seva nova creació, que s’ha fet expressament per al concurs, i té previst posar-lo a la venda pròximament. Amb sort, el pròxim cap de setmana ja es podrà comprar. Encara no té preu de venda i estarà disponible en tres mides: per a quatre, vuit i onze persones.

