El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat confia en la llei Celáa per tombar la sentència del 25% de castellà
  • CA

El Departament d’Educació ha anunciat que recorrerà al Tribunal Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que diu que cal establir un mínim del 25% de l’ensenyament en castellà a Catalunya, tot remarcant que l’ús actual és “residual”. La sala contenciosa administrativa del tribunal ha estimat parcialment un recurs interposat pel Ministeri d’Educació el 2015, quan el ministre era José Ignacio Wert (PP). El Govern recalca, però, que quan entri en vigor la nova llei d’educació del PSOE, coneguda com la Llei Celáa, la sentència quedarà “sense efecte”.

La sentència del TSJC feta pública avui, lamenta el Govern, “ha arribat als mitjans abans que Educació”. El departament també lamenta que la sentència “pretén regular la política educativa, quan és competència del Parlament”.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha reaccionat a la notícia en una piulada a Twitter, on ha dit que “ara que és a punt d’aprovar-se al Senat la nova llei, n’hi ha que pretenen retornar al passat”. En aques sentit, ha afegit Bargalló, “la política educativa a Catalunya (ni enlloc) no la fan els jutges” i ha manifestat que la del TSJC és “una resolució que saben que no tindrà cap efecte ni cap conseqüència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa