El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fiscalia es resigna i avala la pròrroga de les restriccions
  • CA

La fiscalia de la branca contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit avalar la pròrroga de les restriccions aprovades per la Generalitat dues setmanes després d’haver-s’hi oposat. El ministeri públic va criticar llavors que el toc de queda i la limitació de les reunions eren mesures “severes, extenses, molt restrictives, intenses i molt generalitzades” i considerava que no servirien per reduir els contagis.

En el seu informe, la fiscalia reconeix que la resolució del TSJC del 23 de desembre, que titllava les restriccions “necessàries, idònies i proporcionades”, deixa sense efecte les seves crítiques i, per tant, es resigna a avalar-les. El ministeri públic també ha tingut en compte que es tracta d’una “sol·licitud de pròrroga temporal per raó de caducitat de termini”, per la qual cosa creu convenient donar-hi suport.

Mesures necessàries

La portaveu del Govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha assegurat que la pròrroga de les restriccions és una mesura necessària per aturar el cop de la sisena onada i “evitar que l’elevadíssim nombre de casos provoqui danys majors”. Plaja ha explicat que el Govern ha enviat la resolució al TSJC i que espera una resposta favorable. “No és agradable, tampoc desitjat, però és necessari”, ja justificat.

La decisió arriba en un moment en el qual l’eficàcia d’algunes restriccions està en dubte, ja que l’elevada transmissibilitat de la variant Òmicron ha fet que en una setmana Catalunya hagi registrat el 10% de tots els contagis des de l’inici de la pandèmia malgrat totes les mesures vigents. El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, Manel Cervantes, ha demanat a les administracions que facin un “canvi de xip” i limitin les restriccions a aquelles mesures que tinguin una eficàcia provada, com l’ús de la mascareta en interiors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa