La fiscalia s’oposa al toc de queda i la limitació de reunions

La fiscal que s’encarrega de la branca del contenciós administratiu al TSJC s’oposa a la ratificació de les mesures contra la sisena onada de la Covid proposades per la Generalitat, que inclouen el toc de queda. En un extens informe interposat davant la Sala del contenciós del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el ministeri públic ha emès un dictamen en relació a la sol·licitud d’aprovació de mesures limitadores de drets instada per afrontar la situació sanitària per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

El ministeri públic analitza en concret les mesures que comporten la restricció de drets fonamentals, i considera que cal oposar-se la sol·licitud de la Generalitat. De fet, considera que hi ha “incongruència” i que manca “motivació reforçada” per aplicar mesures com la restricció de la llibertat de moviments d’una a sis de la matinada. Així considera que “no són ni idònies ni pràctiques pel fi que persegueixen” que seria la contenció dels nombre de contagis disparat. De fet, titlla les mesures de “severes, extenses, molt restrictives, intenses i molt generalitzades” que no s’han justificat prou per part dels serveis jurídics de la Generalitat.

Les conclusions de fiscalia amb les mesures del Govern com el toc de queda/QS
Les conclusions de fiscalia amb les mesures del Govern com el toc de queda/QS

Així mateix carrega contra el que qualifica de “simples consideracions de prudència i contenció” i que “no queda demostrat que la implantació d’aquestes mesures compleixin aquestes condicions”. El ministeri fiscal considera que el decret de mesures afecta al dret de reunió, de moviments i a la intimitat familiar, el dret a la igualtat i el dret a la privacitat, i no veu prou raons les esgrimides per la Generalitat per restringir-los. Ara la sala del contenciós administratiu haurà de decidir en base l’informe del minsiteri fiscal i valorar la prova, com les dades, aportades pel lletrat de la Generalitat i decidir en un termini molt ajustat que podria ser aquest mateix dijous o demà divendres, dia 24 de desembre, on moltes llars catalanes celebren la ni de Nadal.

Comentaris

  Cal dir-ho Desembre 23, 2021 | 10:48
  Quin paper més galdós el de la fiscalia afinadora de "confiança" espanyola. N'estem molt farts del lawfare espanyol que en comptes de desaparèixer per al bé de la democràcia, fa el contrari i s'introdueix com qui no vol la cosa arreu. Espanya, vergonya.
  Martí Desembre 23, 2021 | 10:48
  Els fiscals espanyols són un perill públic per a la població, haurien d'estar tots a la presó junt amb el govern que els controla
  Pepitugrillu Desembre 23, 2021 | 10:55
  Home... doncs la senyora R. BEGUER, a més de ser fiscal i un sac de vanitat, deu ser tota una experta en medecina i malalties infeccioses. Però com pogut arribar a que un grapat de gilipolles (per no dir-lis fills de la gran p...) prenguin decisions que no són del seu àmbit?
   El machista Desembre 23, 2021 | 12:21
   Pepitu es un machista, que no tiene respeto a lo que dice una mujer.
  en fi Desembre 23, 2021 | 10:58
  això és can pixa, la injusticia afranconada, evidentment en contra, no s'esperava menys. Per ells la salut és terciari
  JordiP Desembre 23, 2021 | 11:01
  La fiscalia, en aquest cas actúa d'ofici o a instància de part? Si és per la segua causa, es pot saber qui és la part actuant? D'altre part, quans experts en epidemiologia formen l'equip assessor de la fiscalia en temes de pandèmia? Davant l'acceleració de contagis que omplen els hospitals i les UCI's, és lícit que els fiscals (doctors fiscals, pel que sembla) invoquin la llibertat individual i els drets fonamentals enfrontats a la elevada possibilitat de malaltia de milers i milers de ciutadans? Aquí hi ha gat tancat.
   El gat " tancat " Desembre 23, 2021 | 11:36
   JordiP, aprende tu idioma. Que risa con el " gat tancat ". Se dice " gat amagat " o "ésser una enserronada ".
  Hipocresia Desembre 23, 2021 | 11:07
  S ha de ser molt irresponsable i estar fora de la realitat, estan fora de la societat. Suposo que es faran responsable, del que passi. Un òrgan anticuat poc efectiu i previlegiats.
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 23, 2021 | 11:38
  El problema NO es medico ni científico; Se pueden tener diversas opiniones al respecto, pero no diferirán excesivamente... El problema real es el económico y el desastre económico y social que están creando; y lo mal que lo están haciendo en el Govern y en la Generalitat Cat (Pe0r que en el Gobierno de todo el País, que han hecho algunas cosas mal, ciertamente)... Los indePendencieros están creando un caos económico en toda la región por su mal gobernar y por sus obsesiones y cerrazón... La verdad, y todo el mundo se da cuenta, es que hacen lo que sea con tal de llevar la contraria al Gobierno de la Nación; sin atender a la lógica ni a la ciencia medica, parece... El caso es hacer lo contrario, por sistema, a lo que diga en Madrid el Gobierno de la nación... Es un comportamiento enfermizo y que podría ser hasta delictivo (como aquello de no vacunar a GC y policías...), ademas de, por supuesto, vergonzoso y tremendamente dañino para el pueblo catalán y para toda Catalunya (e incluso para otras regiones y países (Francia, etc.), porque en tal situación de Pandemia hay que actuar al unisono y/o coordinados en todo el País, incluso el Mundo). Esta falta de seriedad y de ética de los IndePendecieros supremacistas les pasara factura en las urnas en el futuro, es claro...
  Los que se aburren Desembre 23, 2021 | 11:41
  Si que hay gente de la gene aquí comentando en contra, ¿ que os pasa, os aburrís en el trabajo ?
  Luisnomeacuerdo Desembre 23, 2021 | 12:13
  Menos mal que hay alguien en la comunidad autónoma de Cataluña que vela por los derechos de los ciudadanos, a pesar de que los camisas pardoamarillas que la gobiernan quieran imponer su pensamiento único.
  Ricard Desembre 23, 2021 | 12:25
  Sovint la "fiscalia" és realment l'oposició al govern dels catalans, sigui del PP, del PSOE, de Vox, de Ciudad anus o dels castellanista de torn. Una cosa és que s'oposi al toc de queda, i una altra a la limitació del nombre màxim de persones que es poden reunir. I aquí és on la xenofòbia substitueix la justícia. I és que en aquest cas la cogovernança de Santxis esdevé mentida.
  ciutadà Desembre 23, 2021 | 12:33
  Doncs jo ja n'estic fins al capdamunt de normatives absurdes. A fer punyetes tots els governants, collons!
  Empoderat Desembre 23, 2021 | 12:37
  Encara bó, aquests de la fiscalia tenen més seny què no pas els del govern de la Generalitat.
  patriota amb la falç a la mà Desembre 23, 2021 | 12:40
  La veritat, no m'estranya que uns espanyols fastigosos ("¿de quien depende la fiscalía?") vulguin molts "polacos de mierda" morts i, a més a més, utilitzant als jutges amb covardia i premeditació. El que m'estranya -i molt- és el fetge que tenim els catalans per no pagar-los amb la mateixa moneda.
   Pere LLimonera i Citronell Desembre 23, 2021 | 14:06
   ... estás enfermo... pero, NO deCovid-19... quina pena...

Nou comentari