Fernando Simón: “Espanya no va bé”

El coordinador estatal del control de la pandèmia calcula que ja es pot haver passat el pic de la tercera onada però encara s'està en la part alta de la corba

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries de l’Estat, Fernando Simón, ha calculat aquest dilluns que el pic de contagis de la tercera onada es va passar entre el cap de setmana del 16 i 17 de gener i el dilluns 18. Tot i això ha alertat que encara se seguirà diversos dies “en la part alta” de la corba, i ha subratllat que “Espanya no va bé”. De fet, ha repetit dues vegades aquesta frase, que remetia, per oposició i volent-ho i sense voler, al cèlebre i satiritzat “Espanya va bé” de José María Aznar. Després de fet aquest advertiment, Simón no ha descartat que en algunes comunitats autònomes calgui prendre “noves mesures restrictives”.

Sobre la pressió assistencial, Simón ha subratllat que la tercera onada de la Covid-19 ja supera la incidència als centres sanitaris de la segona. “No estem al nivell de la primera, quan pràcticament el 100% de la capacitat de molts hospitals es destinava a malalts de covid, però sens dubte estem per sobre de la segona, i les UCI estan patint”.

En la roda de premsa habitual dels dilluns per informar de l’última hora de l’epidèmia Simón també ha estat preguntat per si pensava dimitir arran de la marxa del ministre Salvador Illa. El portaveu sanitari ho ha descartat: “He conegut set ministres des que soc al ministeri”, ha dit. S’ha negat a valorar el fet que el ministre plegui ara per anar a fer de candidat en les eleccions catalanes –”no em correspon opinar sobre això, almenys en públic, i ell té la seva professió i ha de decidir què fa en cada moment”, però sí que ha dit que trobarà “a faltar” Illa. “Hi he treballat molt bé, com amb altres ministres”, ha afegit en el seu to prudent habitual.

Pel que fa a la soca britànica, Simón ha calculat que actualment ocupa un 5% de l’espai dels contagis de Covid-19 a Espanya, tot i que no ha descartat que pel març sigui la “predominant” a l’estat. En tot cas, també ha subratllat que les investigacions que s’han fet fins ara “no són prou clares” per determinar si és més virulenta que la que ara mateix és majoritària a Espanya. De moment hi ha registrats 219 infectats de Covid amb la variant britànica, i hi ha 177 persones més en estudi. Sobre la vacunació, Simón ha subratllat que l’objectiu més important per al Ministeri de Sanitat és que a finals de març o principis d’abril ja hi hagi vacunat el 80% de la població de més risc.

Més informació

Comentaris

  Jo 26/01/2021 9:29 am
  Osti tu i jo que m'en alegro , per que será?
  Ton 26/01/2021 9:27 am
  Es suat eh?. España, des de que la van parir que no va bé.
  Bot 25/01/2021 9:57 pm
  Qui no entega que el Covid és una farsa, una distracció, és que no sap que han fet els Rothschild i els rockerfeller durant els darrers 200 anys?
   Bot! I l’home no ha arribat a la lluna, no? 26/01/2021 10:00 am
   I després el canvi climàtic, l’holocaust jueu, el drama dels migrants al meditarrani... tot mentida, no? Igualets que el vostre parent Trump... Fàstic de gent!
    Bot 26/01/2021 10:33 am
    Exactament to ho has dit, hi han milers de llibres que ho expliquen, pero vosaltres amorreu-vos a les teles i la seua publicitat i propaganda.
  Hem de marxar 25/01/2021 8:31 pm
  Espanya és un estat podrit i endeutat sense cap futur

Nou comentari