El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón lamenta el relaxament de Nadal i alerta que venen “setmanes molt dures”
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha lamentat aquest dilluns el relaxament de la societat espanyola durant les festes de Nadal, i ha alertat que ara venen “setmanes molt dures”. Ho ha dit en la roda de premsa habitual dels dilluns per informar de l’última hora de la pandèmia, una última hora que constata un augment destacable dels nous casos d’infectats i de l’ocupació dels hospitals. Simón ha alertat que encara falten diverses setmanes per començar a veure els efectes de la vacuna en la corba del virus, per la qual cosa ha advertit que “ara és l’hora de tornar a ser estrictes per controlar la pandèmia”.Després de constatar que a “pràcticament tots els països europeus continua l’augment de casos”, Simón ha volgut deixar clar que l’ascens de la corba no es pot atribuir a la nova soca detectada al Regne Unit, de la qual fins ara es registren a Espanya una setantena d’infectats, amb una setantena més en estudi.

“Pot tenir un petit impacte, però l’evolució no es pot atribuir a això”, ha subratllat Simón, que ha reiterat, en canvi, que l’augment s’ha d’atribuir al comportament social durant el Nadal. En tot cas, i preguntat per si davant d’aquest panorama caldria prendre mesures de restricció de la mobilitat més dures, Simón ha indicat que des del seu punt de vista no cal un confinament domiciliari com el del mes de març.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a gener 11, 2021 | 19:30
    Ramon gener 11, 2021 | 19:30
    Els sociates maleiran el moment que se'ls va acudir d'enviar el menistro de la mort de paracaigudista a les llistes de llur sucursal.
  2. Icona del comentari de: Ramon a gener 11, 2021 | 19:35
    Ramon gener 11, 2021 | 19:35
    Ara els sociates es troben que si les eleccions els pinten xungues i Junts per Catalunya en surt reforçada, que hi sortirà, sempre podrien suspendre-les amb l'argument de la pandèmia. Però, és clar, aquest argument, l'argument que els encomanaments i les morts es disparen. es fot d'hòsties amb què el menistro figura que responsable plegui justament ara per fer de candidat "autonòmic". En cosa d'horas diran que no es poden fer les eleccions i que el botifleràs aquest roman a Madrid.
  3. Icona del comentari de: Raül a gener 11, 2021 | 19:37
    Raül gener 11, 2021 | 19:37
    Estic fart del simones que sempre saben que s'ha de fer però deixen que tot ho facin els demès. Si tant malament està la cosa es canviarà el decret d'alarma per permetre tancaments generalitzats de l'economia, OBLIGAR al teletreball i confinament domiciliaris? Està tirat no equivocar.te quan com el govern de l'estat no tens CAP responsabilitat de gestió.
  4. Icona del comentari de: JOSEP EL AVI DE CARDEDEU a gener 12, 2021 | 08:55
    JOSEP EL AVI DE CARDEDEU gener 12, 2021 | 08:55
    Costara de creure que volguin SUSPENDER LES ELEWCCIONS DEL 14-F , pero en canvi OBREN LES ESCOLES Con si en elles no poguesin entrar ELS CONTAGIS ..HIPOCRITAS POLITICS ... Algunes escoles no ban poguer obrir per la forta nevada Tampoc ban calcular aixo pasaria he ..Tenien que tardar al menys 15 dies en obrir les escoles PWER SEGURATAT .
  5. Icona del comentari de: Salvi a gener 12, 2021 | 11:14
    Salvi gener 12, 2021 | 11:14
    Aquest individu se'n fot de les persones que durant el dia de Nadal (dinar inclòs), el dinar de St Esteve, la nit de cap d'any i el dinar de Reis vàrem restar a casa i no ens vàrem agrupar amb cap altra unitat familiar o d'un altre habitatge, a l'espera de temps millors, atenent les informacions sanitàries que ens arribaren, tot deixant de banda i independentment de si ens podíem reunir fins a X persones o un nombre limitat de "bombolles" i de la mobilitat permesa legalment. No se si ho sabeu, i si aquest paio ho sap, però també hi ha persones lliures amb criteri que sabem informar-nos, copsar el nostre entorn i aplicar-nos la nostra normativa, en benefici propi i de la col·lectivitat. Ànims a tothom !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa