El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els professors anuncien vaga per als mateixos dies que els metges

El sindicat USTEC ha anunciat noves mobilitzacions contra el departament d’Educació després de tres mesos de negociacions per continuar revertint les retallades de l’última dècada. La portaveu del sindicat, Yolanda Segura, ha explicat en roda de premsa que la conselleria “en cap moment ha fet una oferta creïble” per acabar amb el conflicte laboral i que tampoc s’ha pres seriosament les converses amb el professorat. El professors fan coincidir les seves protestes amb les dels metges i aniran a la vaga els pròxims 25 i 26 de gener.

El passat 1 de setembre Educació i els sindicats van arribar a un acord in extremis que va permetre desconvocar les mobilitzacions previstes per l’inici de curs. Amb l’acord Educació va donar als professors una de les seves demandes més reivindicades: el retorn a l’horari lectiu previ a les retallades gràcies a l’augment del sostre de despesa per al 2023 concedit pel govern espanyol, que permetrà que el departament incorpori 3.500 docents a partir del gener.

Concentració de delegats sindicals a Educació / USTEC
Concentració de delegats sindicals a Educació / USTEC

Els sindicats critiquen els incompliments d’Educació

Segura ha criticat Educació per l’incompliment d’un dels grans punts acordats al setembre: fixar un calendari de meses per negociar la resta de demandes dels sindicats, tant les que tenien un cost pressupostari com les que no. “L’acord del setembre va ser polèmic perquè no era suficient”, ha reconegut, “i vam ens vam donar de marge aquest trimestre per continuar negociant”.

La portaveu d’USTEC ha lamentat l’actitud del departament durant les converses. Segons Segura, després de setmanes de reunions de meses sectorials i tècniques i de grups de treball, no va ser fins la setmana passada que Educació va fer una “oferta d’última hora insuficient”. Els sindicats van respondre amb una contraproposta a la qual el departament ha donat llargues perquè no tenia capacitat per negociar noves partides sense el consentiment de la conselleria d’Economia.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Català a l'escola i a tot arreu a desembre 23, 2022 | 13:05
  Català a l'escola i a tot arreu desembre 23, 2022 | 13:05
  ...I sobre la defensa de la llengua, han dit alguna cosa els sindicats? Ah no? Que ja els va bé la llei del 8 de juny que van conxorxar el tripartit amb JUNTS per acabar amb la immersió lingüística i que mestres i professors puguin fer les classes en llengua colonial sempre que els roti?
 2. Icona del comentari de: Vendetta a desembre 23, 2022 | 13:54
  Vendetta desembre 23, 2022 | 13:54
  Colla de ganduls
 3. Icona del comentari de: El cit campejador a desembre 23, 2022 | 14:33
  El cit campejador desembre 23, 2022 | 14:33
  Competencias transferidas a la Gente? Educació y Sanitat. Las dos convocan huelga en enero. Y quieren ser indepes los indepes? Y piden que le transfieran más competencias?
 4. Icona del comentari de: Quina gent a desembre 23, 2022 | 15:56
  Quina gent desembre 23, 2022 | 15:56
  La portaveu de USTEC fa una pinta d'histèrica que fa por. Els que no serveixen per fer classe van de sindicalistes.
 5. Icona del comentari de: Llenguado a desembre 23, 2022 | 18:03
  Llenguado desembre 23, 2022 | 18:03
  El que han de fer els professors primer de tot, és aprendre el català com a mínim tant bé com el castellà i ensenyar-lo bé als seus alumnes. És un escàndol el nivell de català. Com pot ésser que encara hi hagi qui digui i escrigui "plaç" (?!)" per termini; "recolzar (?!)" per donar suport a algú o a quelcom; "la" (?!) compte, pel compte o un comte; "la" (?!) deute pel o un deute; "algo"(?!) per alguna cosa o quelcom o qualque cosa...etc ? Sovint ho sentim de professionals que han fet estudis universitaris... Com és que els catalans ens miren molt a l'hora de fer servir el castellà o l'anglès o qualsevol altra llengua i amb el català no ens hi mirem gens ? Masses anys d'amagar la llengua i de no donar-li el valor i el respecte que mereix com la resta de llengües oficials de la Unió Europea, ve-t'ho aquí.
  • Icona del comentari de: Anònim a desembre 23, 2022 | 18:51
   Anònim desembre 23, 2022 | 18:51
   Per mi, si han d'exercir a Catalunya, no cal que coneguin la llengua dels castellans
 6. Icona del comentari de: Sisco a desembre 23, 2022 | 19:34
  Sisco desembre 23, 2022 | 19:34
  I no han pensat en fer la vaga el dia 2 de gener ?
 7. Icona del comentari de: JordiP a desembre 24, 2022 | 11:45
  JordiP desembre 24, 2022 | 11:45
  Tinc la desagradable sensació de que la xicota aquesta, la Segura, està tractant de seguir la "vía Colau" per a arribar a viure de la política sense limitació de cap mena. És a dir, fent del crit i la comèdia sindicalista el curriculum indispensable per a arreplegar el grapat de vots dels càndids que s'ho creuen tot (sempre que sigui en contra de la dreta i CDC). No trigarem massa anys en veure-ho.
 8. Icona del comentari de: Capsigrany a desembre 24, 2022 | 13:18
  Capsigrany desembre 24, 2022 | 13:18
  El genèric inclusiu " els professors", tots? Un altres genèric inclusiu, "els sindicats ", tots? Quants ? Quins? Feu informació O manipulació?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa