El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació diu que la ciutadania “no entendria” que es reactivés el conflicte
  • CA

El conflicte entre el departament d’Educació i els sindicats ha tornat a reactivar-se. Cap de les dues parts han tret l’aigua clara a la reunió de la mesa sectorial d’aquest dilluns i els sindicats ja han convocat noves mobilitzacions. La primera, la d’aquest dijous a les 17:30 hores a la Plaça Sant Jaume. A l’espera d’una nova reunió de la mesa sectorial el pròxim 14 de desembre, la conselleria assegura que manté la mà estesa als sindicats i vol un acord malgrat demanar-los responsabilitat per continuar negociant i no començar un nou conflicte en el primer curs sense pandèmia.

La secretària general d’Educació de la Generalitat, Patrícia Gomà / ACN

La directora general de professorat, Dolors Collell, ha dit que han fet una proposta d’acostament que els sindicats no han acceptat de manera global. “Demanen que totes les mesures que tenen impacte econòmic es facin el 2023, cosa que no és possible”, ha explicat Collell, que ha recordat que ja s’ha fet l’esforç de retornar a les hores lectives prèvies a les retallades a tots els docents. “Ja hem revertit moltes retallades, estem en aquest camí i considerem que hem fet passos molt importants i la ciutadania no entendria que es tornés a una situació de conflicte”, ha assenyalat abans d’afegir que esperen un retorn dels sindicats per consumar aquest acostament.

Les línies vermelles dels sindicats

Els sindicats que han assistit aquest dilluns al migdia a la Mesa -USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, Professors de Secundària (aspepc·sps), UGT, CGT i USOC- han sortit decebuts de la trobada perquè el departament no ha acceptat incloure les mesures que reclamen per al 2023. Les línies vermelles són ara la reducció de l’hora lectiva als majors de 55 anys, el retorn als sexennis -que ara es cobren cada nou anys- i l’equiparació salarial dels professors de l’FP.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tela a novembre 14, 2022 | 18:42
    Tela novembre 14, 2022 | 18:42
    La ciutadania entén que no feu la feina i per tant cal conflicte. Cal aixecar la DUI i punt.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 14, 2022 | 19:36
    ciutadà novembre 14, 2022 | 19:36
    La ciutadania ho entendrà perfectamet. Els que no ho entendreu sereu vosaltres.
  3. Icona del comentari de: Joan a novembre 14, 2022 | 21:13
    Joan novembre 14, 2022 | 21:13
    A mi me la sua si és reactiva al conflicte o no, el problema serà de la consellera no pas meu,la responsable és ella que per això cobra.
  4. Icona del comentari de: Stop al feixisme, stop a ERC a novembre 14, 2022 | 22:08
    Stop al feixisme, stop a ERC novembre 14, 2022 | 22:08
    Feixisme erc, diu aquesta aprenent de furer? "Ciutadania" que dius neo.nazi? Junqueras el feixisme del padrino de Ferrovial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa