El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les baixes dels maquinistes obliguen Rodalies a cancel·lar 30 trens al dia
  • CA

La cinquantena de baixes de Covid entre els maquinistes de Renfe han obligat l’operadora a reformular el servei a Catalunya, a cancel·lar entre 20 i 30 de trajectes al dia i a oferir puntualment transport per carretera en alguns trams. Per exemple, aquest diumenge el tren de l’R3 que havia de sortir a la 13h44 de la Tor de Querol no ha circulat fins a Vic i Renfe ha ofert transport alternatiu per carretera. Fonts de Renfe han assegurat a l’Agència Catalana de Notícies que l’operadora intenta “minimitzar l’afectació” però recorda que els conductors no es poden substituir fàcilment.

Els trens d’AVE i llarga distància no s’estan veient afectats per les cancel·lacions perquè és “on hi ha més mobilitat aquests dies”. Pel que fa a les cancel·lacions, moltes es produeixen a línies com l’R1 on hi ha una freqüència més alta. Renfe insisteix que, tot i les afectacions, “sempre hi ha una garantia de desplaçament” perquè o bé t’has d’esperar al següent tren o hi ha un transport alternatiu per carretera. L’operadora fixa cada tarda quina modificació tindrà el servei de l’endemà tenint en compte l’evolució de les baixes que tant poden ser per contagiats de covid com per contactes estrets que s’han d’aïllar.

En un altre sector també és preocupant la quantitat de baixes per quarantenes de positius o contactes estrets. Es tracta de les residències, com advertia l’Associació de Centres d’Atenció a la Dependència. A través d’un comunicat difós aquest divendres, l’associació ha denunciat que hi ha molts centres que estan “al límit del col·lapse per manca de treballadors” i que molts estan patint per garantir el nombre mínim de treballadors. Segons l’ACAD, hi ha molts falsos positius entre els treballadors asimptomàtics, ja que en les PCR posteriors s’ha acreditat que no tenen càrrega viral. L’organització ha destacat que aquests casos comporten absències laborals de set dies i poden suposar un trasbals a l’equip dels centres i al seu funcionament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa