El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon augura una postpandèmia difícil per la “crispació” social

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha alertat que la gestió de la postpandèmia serà difícil perquè hi ha “crispació” social i ha insistit que a partir de la primavera la Generalitat canviarà la manera com es gestionen els casos de Covid. “Em preocupa la postpandèmia”, ha assegurat en una entrevista al Regió7. “Hi ha crispació. Molts sanitaris han patit atacs via xarxes que no trobo normals. I això indica alguna cosa. Et comenten que hi ha agressivitat. Jo penso que serà dur. Sortiran aquests dos anys que hem patit“.

Argimon creu que a partir de l’estiu s’ha produït una “dissociació” entre la realitat dels hospitals i la del carrer. “El juliol, quan teníem la cinquena onada que era molt important aquí i a tot Europa, la façana marítima de Barcelona i les platges eren un festival”, explica. En canvi, els sanitaris de l’Hospital del Mar o del CAP de la Vila Olímpica es passaven el dia sencer gestionant casos de Covid i quan sortien al carrer es trobaven amb una situació totalment diferent. “La gent havia decidit que s’havia acabat, tret que tinguessis un problema al teu entorn”.

El conseller ha reconegut que malgrat el descens en picat dels nous casoshan caigut pràcticament a la meitat en només 10 dies– la pressió als hospitals continuarà posant a prova el sistema sanitari durant setmanes. “Baixar costarà molt”, afirma. “Hi ha gent que pensa que s’ha acabat, i quan entres als hospitals això no és així”. Actualment, als hospitals catalans hi ha unes 2.700 persones ingressades per Covid, de les quals unes 400 estan crítiques.

Argimon ha avisat que encara és d’hora per descartar que aparegui una nova variant més virulenta que l’Òmicron, tot i que creu que “no és probable” que passi. Malgrat tot, la clau per reduir al mínim les possibilitats que una mutació més letal circuli pel món és impulsar la vacunació dels països que van més endarrerits. “Hi ha una lliçó que diem des del primer dia. Ha de ser una pandèmia de solidaritat. La vacunació, o és global, o té un sentit relatiu. I aquí s’ha tornat a veure el que som, insolidaris”, conclou.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Independentista a febrer 06, 2022 | 08:18
  Independentista febrer 06, 2022 | 08:18
  Heu donat tantes normatives absurdes i contradictòries que ara la gent no us creu. Tots n'estem fins al capdamunt de vosaltres i us engeguem a pastar fang; a les properes eleccions passarem comptes, paraula.
 2. Icona del comentari de: Amb l'ull apret. a febrer 06, 2022 | 11:20
  Amb l'ull apret. febrer 06, 2022 | 11:20
  Sí, estic amb tu, Independentista, totalment d'acord. Son tant mals polítics (l'Argimon una vergonya sobrevinguda a la pandèmia com ja ho va ser la Vergés) que m'admira que la gent hagi aguantat tant i ho estigui encaixant tant bé tot. Ser independentista no ès lo mateix que empassar-se la mala gestió. I d'aquí li ve la por a la criatura.
 3. Icona del comentari de: Pilar a febrer 06, 2022 | 13:09
  Pilar febrer 06, 2022 | 13:09
  Que no puguis ni anar al CAP si no tens COVID perque tot és COVID tampoc ajuda. No és ni mitjanament normal que faci mesos que no puguis veure al teu metge de capçalera o que el contacte que tinguis amb el metge sigui per un aplicatiu o una trucada de telèfon del personal de l'administració o infermeria com a molt. No és sols la presa de pél amb moltes mesures sense cap ni peus, és que Salut s'ha desvinculat totalment dels pacients.
 4. Icona del comentari de: Gironí gran. a febrer 06, 2022 | 15:37
  Gironí gran. febrer 06, 2022 | 15:37
  Donc s si, Pilar, a m i m'ha passat. Com que no era COVID, els meus genolls malmesos s'han anat agreujant- un any i mig donant llargues- i ara vaig coix i tinc treballs a moure'm. Ja podeu veure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa