Alberto Rodríguez anuncia que es dóna de baixa de Podem

L’exdiputat d’Unides Podem Alberto Rodríguez, pel qual s’ha desencadenat una crisi institucional a Espanya en perdre l’escó per ordre de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, en compliment d’una sentència del Tribunal Suprem, ha anunciat aquest dissabte que abandona la política i que es donarà de baixa de Podem, el partit del qual ha format part des de la seva fundació i a través del qual va entrar a la vida política institucional. “Crec que toca tancar un cicle, crec que entro en un altre moment personal”, ha argumentat en declaracions a la premsa que recull l’agència ACN. Pel que fa a la querella anunciada contra Batet per presumpta prevaricació, Rodríguez ha dit que “és una qüestió que està estudiant l’equip jurídic d’advocats” i ha garantit que defensarà el seu escó fins al final, fins i tot als tribunals europeus: “Aniré a Estrasburg sense cap tipus de rubor”.

La crisi per l’afer de l’escó ha fet que Podem s’hagi enfrontat al PSOE. Però si bé ahir va anunciar una querella per part del partit, aquest mateix dissabte el ministre lila Alberto Garzón ha matisat que la querella seria interposada “a títol personal” per Rodríguez. Podem ha denunciat a les xarxes que el cas de Rodríguez és una persecució política contra el diputat i que el Suprem ha prevaricat. També considera que Batet ha cedit a pressions. Aquestes acusacions han fet que part de l’oposició hagi demanat la dimissió de la ministra de Podem que ha fet les greus acusacions, Ione Belarra.

Les relacions entre Podem i PSOE passen pel seu pitjor moment d’ençà que van decidir formar govern conjuntament. El conflicte ha fet també que la premsa espanyola es divideixi, entre la que acusa Batet de cedir a pressions i la que considera que Podem és responsable de crear tensió.

Comentaris

  Ricard Octubre 23, 2021 | 20:20
  La serp feixista s'ho menjarà tot gràcies a la complaença i/col.laboració del sistema castellanista. Un cop més els catalans som els primers a posar a prova la suposada democràcia castellana, que no ha superat el stress test català, i degenera en una mera dictadura xenòfoba anticatalana i ultradretana.
  ¿Qué Podem? Octubre 23, 2021 | 20:34
  ¿ Y que partido es ese Podem ?
  Gavanenc Octubre 23, 2021 | 22:00
  El que ha de fer en Rodriguez és crear o afiliar-se a un partit independentista i reforçar el moviment d'alliberament nacional del seu país.
   Gonzalo Octubre 24, 2021 | 01:07
   Sería lo.logico. Un agresor en el movimiento laZinaZi. Normal.
    Ho veus normal? Octubre 24, 2021 | 11:24
    Però tu ets subnormal! Això com va? Hahahaha 🖕
  Espectador Octubre 23, 2021 | 22:13
  La trista constatació que Podemos es inoperant, No Podemos es el que es. Bastant trist tot. Per cert, un bon avís també del que pot passar amb el que es pacti a la taula de diàleg. Aquestes esquerres que sembla que es vagin a menjar el món, però aviat acaben al plat fregides: Iglesias, Colau, i ERC va seguint el mateix cami
  Doctor Strangelove Octubre 23, 2021 | 22:17
  Quin element, sense estudis ni vergonya. Comunista i per tant totalitari, que es dedica a agredir a la gent. En fi, un perla! Doc.
   En ocasions veig comunistes… Octubre 24, 2021 | 11:28
   Ja en tens un altre, strange! Comunistes per tot arreu… Amb el strange tenim un altre exemple de malalt d’odi, estem rodejats de genteta així. I el pitjor es conviure amb ells… per força. Si fos per mi… En fi, gent de tercera. Lic.
  Vendetta Octubre 23, 2021 | 23:52
  El millor ke poden fer pef naltros els colons es ke es matin entre ells
  254/8 Octubre 24, 2021 | 00:57
  El suPPremu, PPrevaricador ???? NOMÉS ????????
  Veterà antifranquista. Octubre 24, 2021 | 07:43
  No conec el currículum del Sr. Rodriguez, però vista la seva situació, és ben segur que és una persona com cal. I per aixó no te lloc al món de la política. Benvingut a la realitat.
   Doctor Strangelove Octubre 24, 2021 | 09:58
   Doncs si no el coneixes calla, vell xaruc! Doc
  Asens FEM ULTRA.FATXA Octubre 24, 2021 | 08:05
  ASens a on ets? Omplint la butxaca com un GURTEL. NI DIGNITAT NI VERGONYA, UN PUR QUINQUI ANTISOCUAL I ANTIDEMOCRATA
  Me queda lejos! Octubre 24, 2021 | 08:17
  Lo que le pase a los Podemitas .... me queda un pco lejos! Igual lo contratan en una radio catalana... para seguir jodidendo a Catalunya!
  Jathodire Octubre 24, 2021 | 09:47
  PP = Suprem = Corrupció política, social i econòmica i de dret.
  OK Gal Octubre 24, 2021 | 11:29
  Els amics del gal tenen el que faciliten. Que no plorin, ni aquí ni per la europea. Els de podem arrossegar-nos el que calgui i volguem ja han deixat clar el seu valor. Qualsevol que vulgui mantenir o protegir Ñ està mantenint el franquisme-nazisme. Qui vulgui la dissolució o desaparició del franquisme ja sap el que cal fer.

Nou comentari