La crisi institucional a Espanya també divideix la premsa

La crisi institucional a Espanya per la pèrdua de l’escó del diputat de Podem Alberto Rodríguez ocupa la premsa espanyola, que fa diferents aproximacions al conflicte. Els mitjans situats a l’esquerra posen èmfasi en Meritxell Batet per haver “cedit” davant Marchena, mentre que els de la dreta acusen Podem de crear tensió.

ElDiario.es és el que mostra una posició més neutra sobre el paper de la presidenta del Congrés dels diputats, Meritxell Batet: “Una polémica sentencia del Supremo y la decisión de Batet dejan sin escaño a Alberto Rodríguez”. Aquest diari destaca que ha passat un any i deu mesos de la sessió parlamentària que es va constituir el parlament que va donar inici a la legislatura i “la colació de govern viu un dels seus moments més delicats”.

El diari Infolibre, per la seva banda, acusa Batet de “cedir” davant del Suprem i informa de la reacció de Podem de presentar una querella per prevaricació. Aquest mitjà també destaca el conflicte sobre la reforma laboral acusant Pedro Sánchez d’intentar desplaçar Yolanda Díaz per situar Nadia Claviño al capdavant d’aquesta reforma. A Público destaquen que “Díaz se planta ante Sánchez y Calviño por la reforma laborla y exhibe su fuerza en el Gobierno de coalición”. Pel que fa al tema del diputat, aquest diari també acusa Batet d’haver cedit “a la pressió” del Suprem.

A El País destaquen la reacció de Podem en el conflicte per la retirada de l’escó a Rodríguez: “Podemos eleva la tensión al máximo con una querella contra la presidenta del Congreso”. En un altre titular, el diari ressalta les dificultats de la coalició en aquesta crisi: “La coalición de Gobierno cruje por la tensión con Batet y su lado más sensible: política económica y reforma laboral”.

El Mundo també destaca de l’assumpte de l’escó la reacció de Podem i afirma que amb la seva decisió “desafía a Pedro Sánchez con un ataque directo a Batet i el Supremo”. L’ABC també subratlla l’actitud de Podem: “Podemos contra todos: enerva al CGPJ por sus ataques al Supremo y se querella contra Batet”. Pel que fa a Batet, aquest diari sosté que la socialista “pierde el pulso contra el juez Marchena e inhabilita Alberto Rodríguez”.

Comentaris

  Gonzalo Octubre 23, 2021 | 12:44
  Pues nada, disolución de las Cortes Generales, y volvamos a votar en unas elecciones legales y vinculantes.
   Ja Octubre 23, 2021 | 15:15
   Sempre i quant a la Fiscafina l'hi sembli bé el resultat. Això és espana. Independència Ja.
   uno que vive en Tabarnia Octubre 23, 2021 | 16:26
   pues nada te jodes, segun dice Herodes
  Covards Octubre 23, 2021 | 15:17
  El que haurien de fer és denunciar a tota la cúpula injudicial espanola. Però no tenen prou valentía.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Octubre 23, 2021 | 15:46
  VAIG GUARDAR SILENCI - Martin Niemöller: Quan els nazis van venir a buscar els comunistes, vaig guardar silenci, perquè jo no era comunista / Quan van empresonar els socialdemòcrates, vaig guardar silenci, perquè jo no era socialdemòcrata/Quan van venir a buscar els sindicalistes, no vaig protestar,perquè jo no era sindicalista / Quan van venir a buscar els jueus, no vaig protestar, perquè jo no era jueu / Quan van venir a buscar-me, no hi havia ningú més que poguera protestar /.....................
  Català Octubre 23, 2021 | 16:05
  Polítics...... Com pot haver algú mitjanament assenyat que se'ls cregui?.
  uno que vive en Tabarnia Octubre 23, 2021 | 16:28
  es el que passa quant posses una persona el cual el carrec l,hi ve gran, no, grandios, que a les primeres de camvi s,acoquina i no sap que fer, vaja el que s,en diu ni PUTA IDEA

Nou comentari