El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un sindicat insisteix a Sàmper perquè denunciï les gravacions a la xarxa d’actuacions dels agents
  • CA

Sensació de vulnerabilitat. Aquest és un dels motius que ha portat al Sindicat de Policies de Catalunya ha registrar una queixa per les “cada vegada més habituals, gravacions” a les actuacions de Mossos i membres de la policia local. Segons un escrit dirigit al director general de la Policia, el sindicat retreu que aquestes gravacions lluny d’acabar a l’àmbit judicial, acaben publicades sense autorització en xarxes socials. Una situació que entenen que vulnera la llei Mordassa.

A parer del sindicat, “normalment les gravacions s’editen de manera intencionada, sense tapar cares, posant en perill la seva integritat personal”. “Són insultats, amenaçats i reben improperis per la seva condició d’agents de policia”, lamenta el sindicat. Així mateix, l’SPC apunta que té la “sensació que existeix una manca de voluntat política de tramitar les denúncies administratives en aquests casos“.

També reclamen la incorporació de càmeres als agents per reduir el nombre de denúncies falses. “Els cossos que les han implementat han vist reduïdes substancialment les falses denúncies contra els agents, així com l’efecte dissuasiu que genera tenir tota l’actuació gravada que pot ser utilitzada com a prova contra aquells que insulten o agredeixen”, detalla David Miquel, portaveu del sindicat.

El sindicat també tira de beta amb l’ironia. Així critica la decisió del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, de mesurar com i de quina manera actua com a acusació en causes judicials que afecten mossos. “No ens agafa de sorpresa i menys després de veure el posicionament del Departament traslladat pel conseller Sàmper de no personar-se com a acusació particular en la gran majoria de casos”, apunta un comunicat. “Gràcies pel seu suport i protecció jurídica conseller, quin gust treballar així de secundats!”, ironitza el SPC

Comentaris

  1. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a abril 13, 2021 | 20:43
    uno que vive en Tabarnia abril 13, 2021 | 20:43
    es que tenen alguna coseta a amagar?
    50
    Icona de dislike al comentari de: uno que vive en Tabarnia a abril 13, 2021 | 20:43 10
    Respon

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa