El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El grup de Whatsapp de “Seguretat Nacional” que porta de nou el Pequeño Nicolás a judici
  • CA

Nou judici a Francisco Nicolás Gómez Iglesias, àlies el Pequeño Nicolás. De fet, és el seu cinquè judici com a processat. En aquesta ocasió, s’hi juga 9 anys i 9 mesos de presó pel que s’ha conegut com el cas Màfia Policial. El ministeri fiscal està convençut que el famós personatge va accedir, i fer negoci en col·laboració amb policies, a bases de dades del Ministeri de l’Interior de caràcter confidencial. La qualificació de la fiscalia, a la que ha tingut accés El Món, assegura que el Pequeño Nicolás va cometre delictes d’integració en grup criminal, de descobriment i revelació de secrets i de violació de secrets així com un delicte de suborn. Un cas on uns missatges de Whatsapp són la prova de càrrec.

El Pequeño Nicolás
El Pequeño Nicolás

L’Audiència Provincial de Madrid celebrarà la primera sessió del judici aquest dilluns i està previst que s’allargui fins al 13 de febrer. També són acusats, amb petició de penes de fins a 8 anys i 6 mesos de presó, els policies municipals Jorge González Hormigos i Felipe Gallego Santos. I la fiscalia reclama 2 anys i 8 mesos de presó per al guàrdia civil Francisco Javier Sánchez López. També està processat qui va ser coordinador de Seguretat de l’Ajuntament de Madrid, Emilio García-Grande, a qui el ministeri fiscal reclama una multa de 4.500 euros per un presumpte delicte de violació de secrets. Aquest serà el cinquè judici al qual s’enfronta aquest curiós “aconseguidor”. El seu historial ja computa tres condemnes i una absolució. En total, ja suma 8 anys i 2 mesos de presó en condemnes, però una hàbil estratègia judicial i un entramat de recursos ha evitat la seva entrada a la presó.

Un missatge de Whastapp delator

L’escrit de fiscalia descriu fil per randa com era el modus operandi d’aquesta “màfia policial”. El Pequeño Nicolás facilitava, a un o diversos dels investigats, matrícules de vehicles, línies de telèfons o números d’identificació. Els policies els buscaven als arxius i li passaven les dades a canvi de diners o de promeses. El mecanisme de treball implicava que un cop obtinguda la informació, el Pequeño Nicolás contactava amb els titulars de les matrícules, als quals “feia creure que tenia relació amb diferents organismes i autoritats de les administracions públiques i els oferia la seva ajuda per fer gestions davant d’aquestes, amb l’única finalitat d’obtenir diners a canvi d’una intermediació que, en realitat, era fictícia”.

Segons la fiscalia, els policies i el Pequeño Nicolás van arribar a crear un grup de WhatsApp, batejat com a “Departament de Seguretat Nacional”, amb què concretaven i calculaven els preus i quan es repartien els diners per la seva col·laboració. La majoria de matrícules corresponien a vehicles d’empresaris que tenien interessos en l’administració. A l’organització també s’hi va afegir el guàrdia civil processat i el cap de seguretat de l’Ajuntament de Madrid. El judici compta amb sentències que, tot i no ser fermes, indiquen les martingales del Pequeño Nicolás i les seves relacions amb les autoritats de l’Estat. El Pequeño Nicolás ha promès sorpreses en aquesta vista oral.

Més notícies
El Pequeño Nicolás en una imatge d'arxiu, l'home que va estar a punt de carregar-se l'Operació Catalunya/Quico Sallés
El cas Pequeño Nicolás converteix el jutjat en el ring de boxa de la policia patriòtica
Notícia: El cas Pequeño Nicolás converteix el jutjat en el ring de boxa de la policia patriòtica
Comparteix
Segona sessió del judici de l'Operació Nicolay, on ha emergit l'enemistat de Villarejo amb l'excap d'Afers Interns de l'època de Rajoy
L'exvicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saenz de Santamaria, qui s'hauria acollonit per la participació del Pequeño Nicolás en l'operació Catalunya/Quico Sallés
El Pequeño Nicolás va destapar la guerra entre el CNI i la policia patriòtica
Reportatge: El Pequeño Nicolás va destapar la guerra entre el CNI i la policia patriòtica
Comparteix
EXPEDIENT NICOLÁS (II) | Un nou àudio descarna l'agror entre els serveis d'intel·ligència i la policia patriòtica
El comissari Villarejo acompanyat del seu advocat en el judici de l'Operació Nicolay/Isabel Infantes EP
Nova absolució de Villarejo, ara pel cas Pequeño Nicolás
Notícia: Nova absolució de Villarejo, ara pel cas Pequeño Nicolás
Comparteix
L'Audiència Provincial no troba coherent el relat de les acusacions
El Pequeño Nicolás | Europa Press
Tres joves claven una pallissa al ‘Pequeño Nicolás’ en ple centre de Madrid
Notícia: Tres joves claven una pallissa al ‘Pequeño Nicolás’ en ple centre de Madrid
Comparteix
Els fets van passar diumenge al vespre quan Francisco Nicolás es va negar a fer-se una foto amb un grup de nois

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ADN ecspanyordo! a febrer 07, 2023 | 09:06
    ADN ecspanyordo! febrer 07, 2023 | 09:06
    Si es ecspanyordo, que vols?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa