El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fiscalia avala investigar si Rosell va ser víctima de l’Operació Catalunya

La fiscal Sonia Gandolfo, de la secció cinquena de la fiscalia provincial de Madrid, ha estat una peça clau en l’admissió a tràmit de la querella de Sandro Rosell contra membres de la policia patriòtica. Segons ha pogut saber El Món, la fiscal Gandolfo va registrar el passat 6 de febrer un escrit de data 20 de gener al Jutjat d’Instrucció número 13 de Madrid, que porta la instrucció del cas, amb què informava favorablement a la investigació malgrat les diverses causes obertes per les accions encobertes del comissari d’intel·ligència jubilat José Manuel Villarejo.

En aquest escrit, la fiscal feia una anàlisi processal de la macrocausa Tàndem, o diligències 96/2017, que investiga a través d’una quarantena de peces separades les operacions que va dirigir Villarejo o que en va formar part, amb membres de la coneguda com a policia patriòtica. Així detalla que la querella presentada per l’expresident del FC Barcelona és absolutament assumible per un jutjat d’Instrucció de Madrid que qualifica de “perfectament competent”. De fet, era el mateix jutge qui va demanar el posicionament a la fiscalia de Madrid a la vista dels dubtes processals que es podien generar.

L'escrit de fiscalia amb què defensa la investigació per part del Jutjat 13 de la querella de Rosell/Quico Sallés
L’escrit de fiscalia amb què defensa la investigació per part del Jutjat 13 de la querella de Rosell/Quico Sallés

Sense connexió

En concret, l’informe de fiscalia fa un estudi de la documentació aportada a la personació que Rosell va presentar al Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional en el marc de la causa Tàndem. Una querella que va ser rebutjada en una interlocutòria del magistrat Manuel García Castellón, el passat 19 de setembre, en entendre que els fets que s’al·legaven per a la personació no guardaven cap connexió amb els investigats en la macrocausa. Aleshores, Rosell defensava igual que ara que va ser una víctima de la policia patriòtica aportant els àudios i els documents difosos per El Món.

En aquesta línia, el jutge raonava que els fets investigats en les diligències de la Tàndem versaven sobre contractacions de caràcter privat de serveis a Villarejo a través del seu entramat d’empreses del grup Cenyt. Uns serveis que teòricament no podia portar a terme per la seva “condició de policia en actiu i sovint amb mitjans d’investigació restringits als cossos i forces de seguretat de l’Estat”. Així mateix, recorda que les investigacions de la Tàndem es feien a través d’encàrrecs o projectes, amb un pressupost i l’abonament d’un preu per una activitat que el jutge instructor considera “il·lícita”. Per tant, i segons la fiscal, són uns fets que “res tenen a veure amb el que denuncia Rosell“, ja que al·ludeix a altres persones a més del comissari Villarejo, “sense cap connexió” amb els fets seguits en les diligències que ara el jutge instruirà.

Més notícies
Sandro Rosell, en una imatge d'arxiu / Europa Press
Villarejo, parlant amb la policia patriòtica sobre Rosell: “Anirem avançant”
Reportatge: Villarejo, parlant amb la policia patriòtica sobre Rosell: “Anirem avançant”
Comparteix
Una conversa entre el comissari i el cap d'Afers Interns mostra la trama contra l'expresident del Barça
Sandro Rosell al banc dels acusats / ACN
Rosell es nega a declarar i la fiscalia manté la petició de presó
Notícia: Rosell es nega a declarar i la fiscalia manté la petició de presó
Comparteix
La seva condemna també suposaria que no es pot presentar a eleccions, el que tancaria la porta a una candidatura a Barcelona
La seu nacional de Repsol / Europa Press
L’Audiència Nacional bloqueja definitivament imputar Brufau i Fainé pels negocis amb Villarejo
Notícia: L’Audiència Nacional bloqueja definitivament imputar Brufau i Fainé pels negocis amb Villarejo
Comparteix
Cop de porta de la sala d'apel·lacions al recurs de la Fiscalia Anticorrupció
El comissari Villarejo acompanyat del seu advocat en el judici de l'Operació Nicolay/Isabel Infantes EP
Nova absolució de Villarejo, ara pel cas Pequeño Nicolás
Notícia: Nova absolució de Villarejo, ara pel cas Pequeño Nicolás
Comparteix
L'Audiència Provincial no troba coherent el relat de les acusacions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a febrer 28, 2023 | 16:59
    Pere febrer 28, 2023 | 16:59
    Rosell no és independentista, com a mínim no ha fet mai res en aquest sentit, (potser és un independentista passiu ?) però, com a president del FCBarcelona va patir represàlia de l'estat espanyol i del lawfare de la justícia espanyola. Va estar 2 anys engarjolat pels espanyols i el primer dia del judici el varen alliberar, d'això se'n diu segrest. Com és lògic ha d'estar ressentit com qualsevol altra persona empaitada per l'estat espanyol, potser, per això fa declaracions a la premsa, si més no, una mica estranyes, com quan va dir que en el referèndum per decidir la independència del nostre país, ell votarà SÍ, però si el resultat és positiu per la independència diu que se n'anirà a viure a un altre país (?!) ( el Brasil potser, suposem que no seria Espanya, altrament ja seria el súmmum) Quan la cosa més normal seria que si hem lluitat i patit molt, moltíssim durant segles, per aconseguir la independència el més lògic i de sentit comú, és voler-la per a viure-hi en un estat lliure en forma de república. Una altra cosa seria un cop aconseguida la independència, trobar una feina o oportunitat en un altre país, és clar, però, dir-ho així d'entrada com fa ell... Una altra cosa de doldre per als associats al CFBarcelona és que quan els espanyols varen fer fora Rosell de la presidència i l'empresonaren, Bartomeu va esdevenir president i ja en sabem la història d'aquest col·labo i els diners que va despendre del club per a espanyolitzar-lo. Els barcelonistes encara en paguen les conseqüències.
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 01, 2023 | 10:19
    Pere Llimonera i Citronell març 01, 2023 | 10:19
    Espanya és una merda punxada en un pal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa