El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El fiscal que acusa la Mesa avisa que la desjudicialització és una “bola”

El judici als membres independentistes de la mesa que presidia Roger Torrent que ha començat aquest matí té un caire absolutament polític. Si en quedava cap dubte, l’encarregat d’esvair-lo ha estat el ministeri fiscal. José Joaquín Pérez de Gregorio, un dels dos fiscals, ha estat l’encarregat de fer entrar el debat polític en la vista aprofitant el seu posicionament respecte a les qüestions prèvies al·legades per la defensa. Així, ha emfatitzat l’existència d’una “bola”. En concret, que el judici forma part de la “desjudicialització de la taula de diàleg”.

Per altra banda, el ministeri públic ha defensat que Voc formi part de l’acusació popular. “No hi ha cap motiu perquè no hi siguin ni per no tenir-los per presentat”, ha argüit. La tesi del fiscal és l’única intenció de les defenses és dilatar la celebració del judici. “Les qüestions prèvies van encaminades és impedir la celebració del judici”, ha afegit.

“Una bola”

El fiscal, extraordinàriament dur amb els al·legats de la defensa, ha exposat les parts volen aturar el judici. Tot arran de la “bola que corre” segons la qual se suposa que el judici a Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado per desobediència forma part “de la tanda de la mesa de negociació entre el Govern i l’Estat”. “És a dir, que forma part del procés de desjudialització que preveu l’arxiu dels afers penals que afecten polítics del Procés”, ha ressaltat.

Així ha volgut advertir de manera general, i en especial a la sala, que espera que el tribunal “no sigui afectat per aquesta bola encara que sigui d’esquitllada”. D’aquí ha volgut carregar, com ho va fer el president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes i el mateix president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, contra l’anunci de desjudicialització del Procés. Un avís a navegants si es té present que la fiscalia depèn orgànicament del govern de l’Estat tot i que actua, tècnicament, amb independència. Un missatge amb una doble intenció a la vista que la seva companya, Assumpta Pujol, demanava la suspensió de la vista fins no resoldre una recurs per la recusació del magistrat Carlos Ramos.

Més notícies
El Palau de Justícia seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) / Jordi Borràs

El TSJC imposa el 25% de castellà en una altra escola catalana

Notícia: El TSJC imposa el 25% de castellà en una altra escola catalana
Comparteix
També ha ratificat en un segon acte la mesura cautelar en un altre centre
Notícia: El TSJC imposa el 25% de castellà en una altra escola catalana - Mobile
Fiscalia General de l'Estat

Fiscalia ja inclou el cas Volhov en la carpeta de “terrorisme” a Catalunya

Notícia: Fiscalia ja inclou el cas Volhov en la carpeta de “terrorisme” a Catalunya
Comparteix
La memòria anual del ministeri públic destaca la secretíssima investigació de la 104/2017
Notícia: Fiscalia ja inclou el cas Volhov en la carpeta de “terrorisme” a Catalunya - Mobile
El president espanyol, Pedro Sánchez, s'oposa a la proposta de topall del gas | ACN (Pool Moncloa/Fernando Calvo)

Sánchez avisa que la taula de diàleg pot allargar-se “més d’un o dos anys”

Notícia: Sánchez avisa que la taula de diàleg pot allargar-se “més d’un o dos anys”
Comparteix
Aragonès admet que el diàleg requereix "temps" i és conscient que no serà qüestió de "dos o tres mesos"
Notícia: Sánchez avisa que la taula de diàleg pot allargar-se “més d’un o dos anys” - Mobile
El president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, al Palau de la Generalitat | ACN

El president de Còrsega dona suport a Aragonès per la taula de diàleg

Notícia: El president de Còrsega dona suport a Aragonès per la taula de diàleg
Comparteix
Simeoni transmet al president del Govern la "solidaritat" del poble cors i la dels "veritables demòcrates europeus"
Notícia: El president de Còrsega dona suport a Aragonès per la taula de diàleg - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 05, 2022 | 14:38
  Gonzalo octubre 05, 2022 | 14:38
  Por suerte en España hay separación de poderes. Y los acuerdos y que puedan producirse entre el gobierno central y el gobierno regional, ni pueden ni deben afectar a los procesos judiciales ya abiertos o por abrir. Ni olvido ni perdón, golpistas a prisión. Ni un paso atrás. Seguimos. Vamos bien. Luz en los ojos y fuerza en los brazos. Radicalmente democráticos.
  • Icona del comentari de: Muy fan tuyo Gonzalo a octubre 05, 2022 | 17:02
   Muy fan tuyo Gonzalo octubre 05, 2022 | 17:02
   Si home si hi ha tanta separació de poder que es toquen. Com poder oblidar Pedro Sanchez dient que la fiscalía quien la controla. Les corrupteles del PP esvaides per art de magia. Xanxullos cutres a més no poder amb les eurordres. Sou tant radicalmente democráticos que el GOV más progresista y chiripitiflautico de la historia de la democracia moderna espia a la disidència política amb pegasus i ves quina cosa fa caura España de democracia plena a fallida. De totes maneras, voldria felicitar-te Gonzalo per totes les bregues de pati d'escola que inicies, la veritat es que em fan riure molt. Supuso que qui no te feina el gat pentina o escriu collonades a tort i a dret al bloc del Mon.
   • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 05, 2022 | 20:11
    Gonzalo octubre 05, 2022 | 20:11
    Para risas las nuestras, cuando os pusisteis el huevo frito de papel encima de la cabeza mientras berreabais andapandanchia. Jajaja!
    • Icona del comentari de: Gonzalo a octubre 06, 2022 | 09:47
     Gonzalo octubre 06, 2022 | 09:47
     Mierda. Me llamo Gonzalo, y sé que tengo cara de cagarro.
    • Icona del comentari de: Muy fan tuyo Gonzalo a octubre 06, 2022 | 14:25
     Muy fan tuyo Gonzalo octubre 06, 2022 | 14:25
     El que deia, bregues de pati d'escola buides d'arguments.
  • Icona del comentari de: Jm a octubre 05, 2022 | 17:26
   Jm octubre 05, 2022 | 17:26
   Ya lo dijo Alfonso Guerra con mayoria absoluta de los socialistas se acuerda su Montesquieu ha muerto en EspaÑa… separacion de poderes… jaja riure o plorar o les dos coses
  • Icona del comentari de: uff a octubre 05, 2022 | 22:26
   uff octubre 05, 2022 | 22:26
   Separación de poderes? de verdad te lo crees? Si el referendum no era legal, para que enviar la policia? Una democracia fuerte nunca nunca nunca habria caido tan bajo.
 2. Icona del comentari de: Pantomima a octubre 05, 2022 | 16:14
  Pantomima octubre 05, 2022 | 16:14
  I en diuen justícia, no me hagan mas reir ... la sola presència de vox, ja és un insult i una falta de respecte a la mateixa justícia. Els d'erc són uns innocents i uns il•luminats
 3. Icona del comentari de: Sisplau a octubre 05, 2022 | 16:51
  Sisplau octubre 05, 2022 | 16:51
  El estado terrorista és essencialment judicial i militar. La política l'entenen com un accesori per marejar la perdiu.
 4. Icona del comentari de: Narcís ( ça com lla, qui són aquests funcionaris per fúmer 's pel mig de qüestions polítiques ? ) a octubre 05, 2022 | 17:39
  Narcís ( ça com lla, qui són aquests funcionaris per fúmer 's pel mig de qüestions polítiques ? ) octubre 05, 2022 | 17:39
  La fiscalia d' ofici no n' és per a delictes greus ? I quin delicte hi ha hagut ? Així mateix, ni n' és per defendre persona/és perjudicades ? I quines han estat ? I no ha d' haver-hi denúncia? I quines són qui l'han posat ? PD : on hi és cap base o raonament jurídic per haver de ser judici de res ?
 5. Icona del comentari de: JordiP a octubre 06, 2022 | 10:15
  JordiP octubre 06, 2022 | 10:15
  Feig costat a en Narcís: com gosa un funcionari adscrita un servei jurìdic, com és un fiscal, emetre en seu judicial i en l'exercici de la seva representació de l'Estat, emetre un judici de valor sobre una situació política? Quin valor té aquesta opinió, a part de comportar l'immediata exclusió d'aquest fiscal del judici objecte de la seva oinió personal? Perquè, suposant que un acord polític hagi decidit la retirada del Gobierno de l'ofensiva repressiva, qui és aquest funcionari fiscal, per important que sigui, per a qualificar de "bola" qualsevol notícia o rumor que circuli pel món? I en plé judici, com si aquesta seva opinió fos diriment! Demano la immediata suspensió de feina i sou del fiscal De Gregorio. Zapatero, a tus zapatos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa