El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra acusa l’Estat de “no tenir vergonya” per aplicar la repressió
  • CA

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha estat l’encarregat de protagonitzar el preàmbul del debat de Política General que aquesta tarda obre el discurs del president Pere Aragonès. La cambra catalana ha rebut de manera institucional el president Torra en coincidir que aquest dimarts fa un any que va ser inhabilitat. Una acte de reconeixement al que han participat el mateix president Aragonès, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el vicepresident Jordi Puigneró. i els membres independentistes de la Mesa, Alba Vergès Aurora Madaula i Pau Juvillà. Un acte que ha servit a l’expresident per carregar contra l’Estat que “no té cap vergonya” per utilitzar tots els instruments per a la repressió. Aragonès, però, s’ha mantingut ferm en la lluita per “l’autodeterminació i per l’amnistia” en el seu discurs de reconeixement al despatx d’audiències de la presidenta Borràs.

Borràs ha definit la presidència de Torra amb una frase de doble complement. “Vau encetar la vostra tasca com a president de la restitució i vau ser el president de la destitució”, ha definit Borràs. De fet, és una altra definició que complementa una que sovint utilitza el mateix Torra. “Vaig començar essent un president sense Govern i va acabar com un Govern sense president”, acostuma a autodefinir-se. L’expresident ha remarcat que “tornaria a fer el mateix” que el va inhabilitar. És més, ha recordat que té encara un judici pendent per una causa igual. Torra també ha reclamat a l’independentisme que tiri milles i aprofiti la seva força parlamentària. “Feu que la majoria sigui capaç de plantejar a la ciutadania un pla i un horitzó determinat sobre com aconseguir la independència”, ha reblat.

Per la seva banda, el president Aragonès ha admès que la repressió continua. Com exemple, ha explicat el cas de l’alcalde de La Ràpita i del seu primer tinent d’alcalde, als que l’advocacia de l’Estat els reclama 14 anys d’inhabilitació per la seva participació en el referèndum del Primer d’Octubre. Aragonès ha demanat “generositat” i “unitat” als que plantegen la independència com a horitzó del país.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 28, 2021 | 16:01
    Doctor Strangelove setembre 28, 2021 | 16:01
    La geganta l'agafa com el que és, un titella! Doc.
  2. Icona del comentari de: Ricard a setembre 28, 2021 | 16:01
    Ricard setembre 28, 2021 | 16:01
    Un cop més les paraules catalanes sobre els castellans són exageradament climents i educades.
  3. Icona del comentari de: Català a setembre 28, 2021 | 16:29
    Català setembre 28, 2021 | 16:29
    Honorable Sr. Torra, amb tots els respectes: acabeu de descobrir la pólvora.
  4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a setembre 28, 2021 | 21:36
    Luisnomeacuerdo setembre 28, 2021 | 21:36
    El gobierno de España ha de utilizar todas las herramientas a su disposición para eliminar ar a todos esto fanáticos fascistas independentistas que están arruinando a esa región.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa