Sánchez avisa que “el que sigui d’Espanya ho han de decidir tots els espanyols”

El president espanyol assegura que els dos governs coincideixen a treballar "sense pressa i sense terminis" i insisteix a rebutjar obertament el referèndum i l'amnistia

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avisat que “el que sigui d’Espanya ho hauran de decidir tots els espanyols i no només una part”. La demanda d’autodeterminació i amnistia “no és una proposta” a ulls d’Espanya. D’aquesta manera, Sánchez ha donat el tret de sortida a una taula de diàleg on el govern espanyol rebutja obertament parlar d’autodeterminació i amnistia. “Ni el referèndum ni l’amnistia són possibles, perquè la societat catalana no pot patir més ruptures”, ha sentenciat, donant a entendre que el govern espanyol mai estarà disposat a plantejar-se les propostes del Govern.

El president espanyol ha assegurat que les propostes per resoldre la crisi política entre Catalunya i l’Estat evidencien que les distàncies entre els dos governs són “molt llunyanes”. “La taula de diàleg és el millor camí per apropar posicions i escoltar-nos”, ha defensat. Sánchez ha assegurat que tant el govern espanyol com el català han coincidit en la necessitat de treballar des de la taula de diàleg “sense pressa, sense pausa i sense terminis”.

Pedro Sánchez i Pere Aragonès donen el tret de sortida a la taula de diàleg / Jordi Borràs
Pedro Sánchez i Pere Aragonès donen el tret de sortida a la taula de diàleg / Jordi Borràs

Les propostes de l’Estat per resoldre el conflicte

El govern espanyol porta a la taula diversos punts de l'”agenda del retrobament”, que vol “respondre les demandes de diversos governs de la Generalitat”. “Desitgem que Catalunya es recuperi d’una dècada perduda”, ha resolt després d’afirmar que té l’esperança d’arribar a un acord amb el Govern. “Necessitem temps”, ha advertit, insistint en què no s’han d’establir terminis per arreglar “el que es va espatllar fa deu anys”.

Sánchez ha defensat que la reunió amb Aragonès evidencia la voluntat dels dos governs de “buscar solucions basades en el diàleg”. “El govern d’Espanya aposta pel diàleg i els acords polítics”, ha assegurat abans d’afegir que “hem d’escoltar-nos per a poder dialogar”. “Ens hem reunit amb la clara voluntat de superar el que va passar l’any 2017”, ha afegit el president espanyol, que considera que la seva presència al Palau demostra que “hi ha moltes més coses que uneixen les societats catalana i espanyola que les que les separen”.

Taula entre catalans

“És important comptar amb l’opinió de tots els catalans”, ha advertit el president espanyol, en referència a la taula de partits que ha reclamat reiteradament el seu company de partit, Salvador Illa. El diàleg entre catalans és, segons Sánchez, “inajornable”, pel que ha instat Aragonès a dialogar també a Catalunya.

La pròxima trobada de la taula de diàleg

El president espanyol ha rebutjat concretar si participarà a la propera trobada de la taula de diàleg: “Les delegacions que ara estan reunides concretaran la metodologia de les trobades”. Sánchez ha agraït a Aragonès l'”hospitalitat” rebuda i ha subratllat “l’estimació d’Espanya cap a la societat catalana”.

Sánchez i Aragonès conversen abans de la taula de diàleg / Jordi Borràs

La compareixença de Pedro Sánchez davant els mitjans s’ha produït després que hagi mantingut una trobada prèvia a la taula de diàleg amb el president del Govern, Pere Aragonès, que l’ha rebut en un Palau de la Generalitat blindat. La conversa entre els dos presidents ha servit per concretar l’agenda i els objectius de la mesa de negociació abans d’obrir la taula de diàleg. Cap dels dos mandataris seran presents a la reunió de treball entre governs. La taula de diàleg, per tant, està composada per dues parts. La primera, la trobada de Sánchez i Aragonès per donar el tret de sortida a la negociació, i la segona, en la qual cap dels dos estarà present, en la que es produirà la reunió de treball.

Comentaris

  Josep 15/09/2021 6:16 pm
  Això ja ho saviem i ens ho temiem.
  Via fora els adormits 15/09/2021 6:20 pm
  S'ha de tenir present per a capir la situació actual, que tant el monarca espanyol borbó, ara "emerito" als Emirats Àrabs Units, com el sistema polític i econòmic actuals a l'estat espanyol -transició78 inacabada d'ençà 43 anys- foren imposats pel poder feixista, amb la col·laboració dels partits reformistes que van renunciar a seguir lluitant per la democràcia. La justícia, policia, exèrcit... espanyols franquistes, no varen tenir cap depuració ni canvi ni modernització ni democratització... com a molt, canvis de nom com del T.O.P. a "Audiencia nacional" o canvis d'uniforme, res més. Ara, després de tants d'anys, l'independentisme català ha posat en evidència Espanya i a tants d'anys d'amagar la realitat de la inacabada i a mig fer, "transició" de la dictadura a la democràcia.
  Independence Process 15/09/2021 6:22 pm
  Quan algú ha de recórrer a intentar la ridiculització d’una idea política per rebatre-la és que té pocs arguments.
  fat boy 15/09/2021 6:27 pm
  Aixo vol dir que el que sigui de la Gran Bretanya ho han de decidir tots els britanics?. Doncs ho tenen clar si pretenen robar-los Gibraltar.
  Tano 15/09/2021 6:33 pm
  Aquest paio tant sols us vol prendre el pèl i res més, i els d'Esquerra caieu com babaus.
  Josep 15/09/2021 6:34 pm
  Doncs no cal seguir perdent el temps amb aquesta tonteria de la taula, paranoia d'erc i d'en patufet aragonés.
  X2 15/09/2021 6:35 pm
  Com ja es sabia, la taula no serveix de res, es com allò de "una firmita contra lo catalanes", dels feixistes del pp
  E4Cnomines i ferrovials junqueras fins el 2030 15/09/2021 6:38 pm
  Ni termini, ni referendum, ni aeroport, UNA ESTRAPERLADA MES DEL DUO ERC.PSOE.155.FERROVIAL. Nomes volen assegurar les nomines fins al 2024 i fer una junquerada ferrovial cada mes. JUNQUERISME ES OMPL la seva butxaca el,MOLT HONRAT QUINQUI REVERENDO JUNQUERAS
  Ricard 15/09/2021 6:42 pm
  Queda clar que per al president dels castellans objectivament Catalunya és propietat exclusiva del castellans, com a grup nacional demogàficament i militar clarament preponderant, i en cap cas dels catalans.
  No senyor! 15/09/2021 6:42 pm
  Si fa dos dies la senyora Albiach ho va dir: Catalunya és una nació. I això no ho decideix cap castellà, que fa massa anys que els castellans decideixen per nosaltres.
   JordiP 16/09/2021 10:23 am
   La Sra. Albiach? Però, no veus com ha evolucionat el seu "look"? La comunata ha pujat al tren del "show business" i el "slim look" i parla per a mantenir l'escò i el seu "status". Fixa't quina manicura, maquillatge i moldelets gasta ara i busca en TV3 com anava fa dos anys. Qué bé que es viu de diputada sense importància, oi, valencianeta?
    Joaquim JMR 16/09/2021 12:26 pm
    De diputats viuen molt bé tots, també els catalanets.
  Claravalls 15/09/2021 6:56 pm
  I una merda per tu....1-O més del 90% dels catalans van dir que no som ñordos.El que diguin els hispanos ens la bufa i ens la sua...mai,mai ñordos en fareu españols. Imbecil ,españa no existe tros de feixista. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants españols inadaptats.Colla de descerebrats...sou la riota del món.Ñordia para los ñordos..No volem saber res d'un país violent i genocida. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
   Gonzalo 16/09/2021 12:29 am
   La pastilla, clarita,la pastilla ....
    uno que vive en Tabarnia 16/09/2021 10:31 am
    pobret ets la sumisio o sodomitzacio personificada, be segurament les dues coses, perque ets el viu retrat de "un don nadie" que el criteri no hi es ni hi serà
  Apoteosic, sublim 15/09/2021 7:02 pm
  "Sense presa,sense pausa i sense terminis", tres definicions antagòniques entre si. Si l'Aragonès ha pactat aquests termes amb l'estat, tenim un veritable problema amb el MHP de la Generalitat. No pot ser tanta estupidesa en un "lider" que suposadament ha de portar la bandera de la caus a catalana. I els de la Cup no li diran: facis a un costat i deixi pas tal com van fer amb el Màs? Que vol dir sense terminis? Que els seus nets ja ho arreglaran? Democràcia Directa ja i fora de la poltrona.
  Apoteosic, sublim 15/09/2021 7:03 pm
  "Sense presa,sense pausa i sense terminis", tres definicions antagòniques entre si. Si l'Aragonès ha pactat aquests termes amb l'estat, tenim un veritable problema amb el MHP de la Generalitat. No pot ser tanta estupidesa en un "lider" que suposadament ha de portar la bandera de la caus a catalana. I els de la Cup no li diran: facis a un costat president i deixi pas, tal com van fer amb el president Màs? Que vol dir sense terminis? Que els seus nets ja ho arreglaran? Democràcia Directa ja i fora de la poltrona.
  Ferran 15/09/2021 7:22 pm
  El dúo dinámico incluido el trilero mayor del reino de franco, ya pueden plegar. Van a dedicarse 2 años a dorar la píldora y a nosotros a sodomizar nos.
   Exacte 15/09/2021 7:59 pm
   I no t'oblidis que la definició "sense terminis" vol dir eternament sota el domini castellà. No son coses de riure.
  España no existe 15/09/2021 7:25 pm
  España es un seudónimo de Castilla y los pueblos subordinados bajo sus fauces colonialistas. Por cierto, el idioma español no existe ni en el redactado de la Constitución, donde en su artículo 3 si se expresa como idioma castellano. El español es otro invento de los hidalgos castellanos ejerciendo su soberbia colonialista.
   Gonzalo 16/09/2021 12:30 am
   ...y os queréis separar de un país que no existe....raritos, rairitos sois.....
    uno que vive en Tabarnia 16/09/2021 10:29 am
    tu nivel de comprension es preocupante, asi como el de estupidez, ponte en manos de un siquiatra porque el proxima destino el frenopatico
  Que si Sànchez, que si 15/09/2021 7:31 pm
  Igual que la transició que la van decidir a mida dels fatxes.
  Pobre ERC pures putes del burdell espanyol del PSOE.FERROVIAL.JUNQUERAS-155 15/09/2021 7:48 pm
  aragones, ni per enterramorts serviria aquesta toia catolica. Au Pavo real i borbonic, treballa, immadur, pocavergonya, cansalada de galtetes de nen pijo, rico i nazional.psoecialista espanyol.
  RAMON A 15/09/2021 7:58 pm
  I els que no son castellans que pasa
  Vendetta 15/09/2021 8:06 pm
  La taula del no res segons aket tarat som propietat dels cacanyols axi ke lo millor será reventaro tot
   Aigualit 16/09/2021 10:28 am
   😂😂😂😂Enacantador el Vendetta. Ahir eres un dels 50 manifestants a la P. San Jaume? Quanta gent protestant, impresionant.
  I ara qué? 15/09/2021 8:06 pm
  Ara fins la pròxima per allà el mes de Maria on parlarem de la primavera florida.
  Carrasclet 15/09/2021 8:20 pm
  Els espanyols poden decidir, naturalment, allò que vulguin per a ells. Però nosaltres no som espanyols, sinó que ens ho preguntin, i tampoc ells no poden decidir allò que nosaltres som. Per tant, en un context democràtic que no existeix, no tenen res a dir sobre el nostre futur.
  Vendetta 15/09/2021 8:51 pm
  Be ke sapigeu ke ells els ejpanyols ens veuan com la seva propietat mes o menys com un gos y ells decideixan ke fer am naltros a vegades ens pegan matan o violen, y sempre ens roben, axi ke valtros mateixos
  Pepe 15/09/2021 9:31 pm
  El que sigui de Catalunya ho han de decidir tots els catalans.
  Tripartit no, gràcies 15/09/2021 9:32 pm
  Farxànxess ja té la foto per ensenyar a Europa que dialoga amb els catalans i poder continuar parant la ma i Farsaragonès farà emmarcar la seva còpia per poder-la ensenyar als seus nets
  Luisnomeacuerdo 15/09/2021 11:19 pm
  Milhaus, eres como el tonto de la linde, se acaba la linde pero tu sigues , y sácate el caramelo de la boca que no se te entiende nada.
  Un de pas 15/09/2021 11:20 pm
  Doncs si hi vota tota escaÑa, hauria de poder alliberar a tota escaÑa... La pregunta hauria d'anar (per a tota escaÑa)... "Cree que su comunidad autónoma deberia tener derecho a decidir sobre su futuro en el Reino de espaÑa. " A aquesta pregunta, no crec que s'hi juguin les garrofes... Estaria molt justeta la cosa... Marxem ja d'Ñ, que fem molt tard Salut i República Catalana
  Vendetta 15/09/2021 11:33 pm
  Sou uns motherfacas censuradors
  . 15/09/2021 11:35 pm
  i que fa encara erc negociant amb aquest sub-normal?
  Ferran 16/09/2021 12:34 am
  Que hemos sido objeto de uso y disfrute hasta niveles de sodomizaciøn, no significa que seamos de su pertenencia Parecen idiotas si todavía no se han apercibido
  Pedro el Sanchez, el Amo deERC.PUTA.ESPAÑA 16/09/2021 6:37 am
  Aragones, pasa el mocho,guapa
  Veterà antifranquista. 16/09/2021 7:57 am
  Doncs, en aprovar la Constitució Espanyola del 78 i l'Estatut de Catalunya del 79, el Poble Català va decidir majoritariament restar lligat a l'Estat Espanyol sense cap mena d'atribució ni poder de decissió. El que tenim ara ho devem als catalans d'aleshores i a niongú més.
  Temps de franquistes, temps de junqueras.heil 16/09/2021 7:58 am
  Sanchez i junqueras son el mateix: PUTA ESPAÑA.ERC
  Miren 16/09/2021 8:26 am
  Taula entre catalans! i a damunt s'ha n'en fot!
  Lisa 16/09/2021 9:26 am
  A si? O sigui, si em vull divorciar, hauré de demanar el consens del poble a on visc? Mira que s'ha de ser sabatot! I nosaltres burros de anar a perdre el temps a la mal dita "taula de diàleg" dialogar és que es puguin tractar tots els temes, quan vas a dialogar i ja et posen condicions perquè segons quin tema no es pot tocar, això és un monòleg i ja no cal perdre el temps!
  Jo 16/09/2021 9:28 am
  I tant...el que sigui Espanya, ho decidiran els espanyols... però a Catalunya o decidirem els catalans... que s'ha cregut aquest xulo, tros de soca...si han de decidir els espanyols, no deixaran anar mai la mamella...
  GAVANENC 16/09/2021 10:17 am
  Catalunya NO es d'Escaña, només dels catalans......
  Un 16/09/2021 10:20 am
  Teniu raó pedrito els espanyols tenen tot el dret a decidir el seu futur i a Catalunya tenim tot el dret a decidir el nostre. Pren la pastilla ves a dormir i procura no tenir mals pesaments.
  Narcís 16/09/2021 10:33 am
  Si Catalunya/ PPCC fos espanya, seria " catalana ' amb tot allò que implica políticament que no pas extensió castellana ! PD : així doncs, què es pot tractar amb qui sent el botxí diu també de votar .. quan allò que ens cal ( i urgentment ) és desempallegà'ns-e d' aquest ? Nota : i si hi afegim ser nació diferent en sa totalitat així origen, llengua, història, cultura i , perquè no dir-ho, economia . . . què nassos hi ha d' afí perquè ells hagin també de votar ? Anotació al marge : aquest Sánchez digui clarament tenir por a son propi país ( això sí no n' és un d' ells ! ) .. començant per malifetes que li pugui fer el seu propi poder judicial !
  uno que vive en Tabarnia 16/09/2021 10:33 am
  cal regar al nan del Aragones, no per creixer ell, si no per si l,hi dona un bri de intel.ligencia
  uno que vive en Tabarnia 16/09/2021 10:35 am
  el gilipolles del gobern central pensa que parlan amb el nan es solventara el problema, de fet el nivell de inteligencia de tos dos es bastant similar perque ningu sap de la realitat de la gent, ERC ha firmat l,acta de defuncio
  JordiP 16/09/2021 10:39 am
  Estic d'acord amb el que diuen "Un de pas" i "Carrasclet", entre d'altres. Respecte al que diu el Xànxex sobre "todos los españoles", se li veu l'orella. En un referèndum espanuol sobre "la sagrada unidad de la Patria", obviament, el parer dels catalans quedaria diluït i insignificant. Aquesta no és la via que volem els catalans. Catalunya és la nostra nació i el futur de la nostra nació només és cosa de nosaltres sols. Ni totes les taules del món, ni tots els referenda espanyols tenen res a fer aquì. Espanya lamentarà sempre no haver acceptat la proposta de la comissió que el Parlament de Catalunya va enviar el 2014 al Congrés per a celebrar una consulta referendària no vinculant aprofitant una esquerda de la Consti'78, prèvia delegació temporal de certes competències. Sí, Espanya, sí. Turull, Herrera i Rovira repressentaven quasi el 80· del Parlament is vàreu donar una puntada al kul. Un Estat valent accepta la proposta, organitza el referèndum, el guanya i ajorna el problema per un parell de generacions. Quina manca d'olfacte polític a llarg termini! Negativa, repressió, tribunals, condemnes, expoli i ruïna, aquests són els intruments polítics de la vostra "unitat pàtria". I mentre tant, segueix, inclement, l'expoli dels recursos catalans. Cada dia em costa més comprendre per què no som 6 milions d'independentistes.
  Vomitiu 16/09/2021 11:26 am
  És el famós "derecho de conquista". Amb l'afegot que ERC hi colabora.
  Talòs 16/09/2021 4:10 pm
  Per un català formal esquerra li fa mal. Per un català botifler dominat per Castella ja li està bé.

Nou comentari