Sánchez diu que prorrogarà tres mesos més enllà de l’estat d’alarma les mesures sobre desnonaments i lloguer

L'executiu mantindrà fins l'agost la prohibició de desnonar famílies vulnerables

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres durant la seva compareixença al Congrés que un cop acabi l’estat d’alarma el pròxim 9 de maig el seu executiu prorrogarà tres mesos més totes les mesures dels darrers reials decrets en matèria de desnonaments i lloguer. Sánchez ha assegurat que l’objectiu del seu govern és que “no es quedi ningú enrere” i defensa “una vida digna”. D’aquesta manera es prorrogarà tres mesos la possibilitat de demanar una moratòria o condonació parcial del lloguer quan el propietari sigui un gran tenidor o una entitat pública. 

També s’amplien tres mesos els contractes que es poden acollir a una pròrroga extraordinària de sis mesos del lloguer en els mateixos termes que el contracte que expiri. A més, es prorroga la suspensió dels desnonaments i llançaments a arrendataris vulnerables sense alternativa habitacional, incloses les llars afectades per processos de desnonaments que no derivin de contractes de lloguer, sempre i quant hi hagin dependents, víctimes de la violència masclista o menors d’edat a càrrec. 

Totes aquestes mesures tenien vigència fins a la finalització de l’estat d’alarma, el 9 de maig, i es prorrogaran fins el 9 d’agost. Segons Sánchez es complementen amb altres mesures que ja estan en marxa sobre habitatge, entre les que pretén sumar en breu la Llei d’Habitatge. 

Sánchez reivindica els valors de la República

Sánchez ha obert el debat recordant el 90 aniversari de la proclamació de la República, un projecte “modernitzador” que “buscava la consolidació de la pau” i “prioritzar el valor de la democràcia”. “Aquell projecte que va néixer avui fa 90 anys era el primer d’Espanya que apostava per l’educació i la ciència com a motor de la modernitat“, ha dit, i el darrer vincle amb aquell projecte és la signatura de l’entrada d’Espanya a la Unió Europea el 1985. “30 anys després els rellotges no s’aturen i serà la democràcia, la Constitució i Europa qui s’imposi al discurs de l’odi i ens ajudi a superar la pitjor crisi sanitària, econòmica i social”.

Comentaris

    Pol 14/04/2021 10:53 am
    Sanchez diu... i repeteix moltes vegades el mateix "como-ya-he-dicho...", però, ai las ! Ho podrà i / o ho voldràcomplir ? Per exemple va fixar dates de vaccinacions, i ell sap perfectament que no depén d'ells, entremig hi ha la distribució de vaccins amb possible retards, imprevistos en l'efectivitat i efectes col·laterals dels vaccins, evolució de la covid-19... Al meu parer és una persona molt poc creïble malgrat que s'expressi com un venedor professional d'algun producte.

Nou comentari