Rússia i Israel posen el crit al cel per la marxa neonazi “repugnant”

Les ambaixades reaccionen a l'homenatge a la División Azul: "No pot tenir cabuda en una societat democràtica"

Les ambaixades russa i israeliana a Espanya han deplorat les proclames antisemites de dissabte passat en un homenatge a la ‘División Azul’ a Madrid, investigat per la fiscalia. “Considerem inacceptables aquestes mostres de neonazisme”, afirmen a l’ambaixada russa en un comunicat. “Hi ha formes més dignes de commemorar els caiguts (que van morir en donar crèdit a la propaganda hitleriana) que vantar-se de la proximitat amb els nazis”, afegeixen. De la seva banda, l’ambaixadora d’Israel a Espanya, Rodica Radian-Gordon, ha assegurat a Twitter que les proclames són “repugnants” i “no poden tenir cabuda en una societat democràtica”. També ha opinat cal “educació i aprendre la veritat sobre la història” per evitar que el passat es repeteixi.

La Fiscalia de Madrid ha obert d’ofici diligències d’investigació penal per recavar informació sobre les proclames antisemites efectuades durant un homenatge a la ‘División Azul’ celebrat dissabte 13 de febrer al costat del cementiri madrileny de l’Almudena. El ministeri públic creu que podrien ser constitutives d’un delicte relatiu a l’exercici dels Drets Fonamentals i les Llibertats Públiques.

Comentaris

  JCV 17/02/2021 4:58 pm
  Aquestes manifestacions, són de jutjat de guàrdia. Però de jutjat de guàrdia d'una altre país, no d'aquest.
  remigio III 16/02/2021 7:37 pm
  Però, en quin món viuen? Com s'han pogut creure que l'estat borbònic és una democràcia? Aquí es va imposar el feixisme franquista.- Aquí va haver un genocidi no jutjat encara. Que esperen d'una societat atemorida encara, pels records de la bestialitat franquista?
  Veterà antifranquista. 16/02/2021 7:16 pm
  completament d'acord. Però Espanya no és una societat democràtica. Per aixó i te cabuda.
  Veterà antifranquista. 16/02/2021 7:16 pm
  completament d'acord. Però Espanya no és una societat democràtica. Per aixó i te cabuda.

Nou comentari