La Fiscalia investigarà les declaracions antisemites fetes a una marxa neonazi

Una de les oradores va fer un discurs antisemita que s'està investigant

La Delegació del govern espanyol a Madrid ha demanat a la Policia Nacional que elabori un informe per a investigar els fets ocorreguts a la manifestació neonazi en memòria de la División Azul. Aquest informe serà posat a la disposició de la Fiscalia de Madrid, que ja ha iniciat diligències de recerca segons ha indicat el delegat del Govern, José Manuel Franco aquest migdia en un missatge dirigit als mitjans.

“Com a representant del govern d’Espanya, vull expressar la meva màxima condemna a les declaracions intolerables i totalment condemnables realitzades en aquesta concentració que seran objecte, sens dubte, de la corresponent recerca ja oberta i com dic, sol·licitada a instàncies d’aquesta Delegació del Govern”, ha afegit.

Unes 300 persones es van manifestar aquest dissabte per a commemorar el 78è aniversari de la batalla de Krasny Bor, en què soldats de la División Azul van enfrontar-se sota les ordres de Hitler a l’exèrcit de la Unió Soviètica. La marxa, convocada per Joventut Patriota de Madrid, comptava amb autorització de la Delegació del Govern per a la seva celebració i es convoca tots els anys. La manifestació va començar a les 17 hores en l’estació madrilenya de Metre d’Ascao i va finalitzar passades les 18 hores amb un acte homenatge als caiguts en el Cementiri de l’Almudena. En aquesta, una de les oradores va realitzar comentaris antisemites: “És la nostra obligació lluitar per Espanya, lluitar per Europa, ara feble i liquidada per l’enemic. L’enemic sempre serà el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu. El jueu és el culpable i la Divisió Blava va lluitar per això”, va comentar la jove, com es pot veure en un vídeo publicat per la Marea.

Dies abans de la marxa, associacions veïnals La Nova Elipa, La Mercè de Quintana, La Veïnal del Barri Bilbao i Poble Nou, l’associació de Sant Pasqual, El Sol de la Conce, el Col·lectiu Feminista Tretze Espines i l’agrupació Suport Mutu Ciutat Lineal havien sol·licitat a les autoritats la cancel·lació de la marxa davant el risc que es generessin conflictes a la zona per “el caràcter xenòfob, racista, masclista i homòfob” dels seus organitzadors.

Comentaris

  Jo 17/02/2021 7:30 am
  Als jueus s'els em fot i es pixen a la boca de la nena aquesta i de tots vosaltres, sabeu per que? Dons per que tenen un exercit de collons, la bomba atomica i están disposats a defensarse fins a les ultimes conseqúencies. A veure si aprenem d'una puta vegada a anar pel mon.
  Anònim 16/02/2021 8:13 pm
  Quina fiscalia?. La que te lo afina?. Vaja merda.
  Doctor Strangelove 16/02/2021 7:58 pm
  A veure, aquesta xicoteta no ha d'anar a presó. Simplement a d'anar a primaria, car a la ESO suspendria! Doc.
  Que la fiscalia lo afine en justicia 16/02/2021 7:34 pm
  Vaya, vaya, con la burla i menosprecio de los derechos humanos de los judios
  Investigación eficiente 16/02/2021 7:30 pm
  Que no dijo judios la niña, dijo judias verdes con patatas.
  Gatvell 16/02/2021 6:13 pm
  Ho fan perquè es tracta de jueus. Si haguessin dit el mateix de Catalunya i els catalans no dirien res. De fet passa cada dia i per escrit a la premsa de Madrid.
  Doctor StrangeBurlero 16/02/2021 5:14 pm
  Division Asul=asesinos voluntarios
  La Luisa 16/02/2021 4:52 pm
  Ahora resulta que se van a investigar a ellos mismos? Ese país no tiene remedio.
  Ramon 16/02/2021 4:36 pm
  Vinga, Almodóvar, vinga, Serrat, vinga, que ja trigueu a solidaritzar-vos-hi!
  Klaus 16/02/2021 4:36 pm
  Investigarà o afinarà? Aclariu-me aquest punt, sisplau.
   Anònim 16/02/2021 5:03 pm
   afinara, afinara
  juan 16/02/2021 4:34 pm
  las investigará para enseñarlas en las escuelas concertadas
  caharles de secondat 16/02/2021 4:17 pm
  Si. Para darles soporte.

Nou comentari