El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró diu que l’estat espanyol “ha perdut el control” en el cas Pegasus

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró ha explicat que la situació del govern espanyol amb el cas Pegasus ja és insostenible. De fet, ell mateix ha assegurat que “la situació se’ls escapa de les mans i han perdut el control absolut”. D’aquesta manera, ell mateix ha insistit en la necessitat d’una investigació a fons des d’Europa per intentar trobar els culpables. “Un país europeu no es pot permetre aquest escàndol”, ha afirmat el vicepresident.

En unes declaracions aquest dilluns a TV3 Puigneró ha apuntat que el Govern prepara, per a les properes setmanes i mesos una investigació interna sobre eines perquè els alts càrrecs “acabin de fer net”, per evitar més ciber-espionatge. En aquest sentit, el conseller de Polítiques Digitals ha assegurat que a partir d’ara començaran a buscar més seguretat per protegir les bases de dades del Govern, ja que aquest cas d’espionatge massiu no es pot tornar a produïr.

La ministra de Defensa, Margarita Robles
La ministra de Defensa, Margarita Robles

A més el mateix conseller Puigneró ha reiterat la necessitat d’investigar el cas, ja que han de torbar els responsables i fer-los respondre davant de la justícia. “És necessària una investigació independent i internacional”, ha dit ell fent referència a la necessitat de demanar a Europa que participi en l’investigació per poder treure’n l’aigua clara de tot el cas.

El cas de la Moncloa

Les declaracions de Puigneró han estat aquest dilluns després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez i la ministra de defensa, Margarita Robles també han afirmat que estat espiats amb el mateix programa Pegasus que van ser espiats els líders independentistes. Unes declaracions que no han convençut als independentistes i que a la vegada han dit que “no canvien res”, ja que segueixen esperant que s’obri una investigació per trobar els culpables.

Per la seva banda, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha donat per fet que l’espionatge d’aquests terminals és “il·lícit i extern”, situant així la intrusió en els telèfons “fora de l’ordenament jurídic” i “aliè als organismes de l’Estat”. El ministre ha explicat que ja han posat en coneixement de la justícia les informacions que han determinat la infecció amb Pegasus.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Preguta freqüent a maig 02, 2022 | 19:41
  Preguta freqüent maig 02, 2022 | 19:41
  Ho aprofitarem o els apuntalareu com esteu fent fins ara?
 2. Icona del comentari de: Profiteroles a maig 02, 2022 | 19:49
  Profiteroles maig 02, 2022 | 19:49
  A l'estat espanyol han perdut el control de l'espionatge de forma doble, per una banda utilitzant-lo per a espiar en massa polítics, periodistes, advocats...catalans i per l'altra no se n'havien adonat que des de l'exterior espiaven el govern espanyol, car el CNI estava massa enfeinat. Per a sospitar solament cal recordar amb quin estat l'estat espanyol el maig del 2021 va tenir un conflicte puntual hereu encara d'una "complexitat" concreta, la qüestió de la separació d'una part d'Espanya, la 52a província espanyola des del 1976. De fet el diari "Le Monde" ja s'apunta a aquesta hipòtesi. Ara des de Madrid aquest espionatge "exterior" sembla que l'aprofiten per a intentar diluir un afer... "interior". Quin embolic més espanyol.
 3. Icona del comentari de: Independentista a maig 03, 2022 | 08:17
  Independentista maig 03, 2022 | 08:17
  Els apuntalaràn, és ben clar; altrament els perillaria la poltrona.
 4. Icona del comentari de: Ricard a maig 03, 2022 | 11:59
  Ricard maig 03, 2022 | 11:59
  Que el govern radical pancastellanista de l'Estat hagi perdut o no el control del que en diuen "cas Pegasus" és un fet irrel·levant a efectes de Catalunya. Perquè sempre ens voldran fotre, perquè sempre seran els castellans els que controlaran el poder... fins a la independència esclar. Algú a Catalunya ho té clar, o ha de tornar a col·legi? Prou pensar com si fossim castellans!
 5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 04, 2022 | 21:02
  Pere Llimonera i Citronell maig 04, 2022 | 21:02
  El payo este, N0 es payo, porque aunque parece caló, creo que en realidad es checheno... probablemente, un espía de Vladimir Vladimirovich... De hecho, creo que es de los que catalanizó su nombre, que es en realidad: Jordi Jordovich Puigneróv... Me pregunto si este fue de los que fue a Moscu a para intentar hablar con Putin, a ver si le prestaba 10.000, 15 o 25.000 reclutas para dar un G0LPe a lo grande; como debe ser, N0 como los supremacistas independencieros de baja estofa acostumbran... esos que gobiernan mal, llevan Catalunya a la ruina (Deuda Basura), o como el caso de la "Supuesta empresa que iba a Fabricar "Fregonetas Eléctricas" con Qvis y en las fabricas y locales que dejo NISSAN, todo ello presentado y apoyado por la GenCat y el Govern y luego todo es un BLUFF... vamos que todo lo hacen mal, hasta los Golpes...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa