Puigdemont renuncia a l’acta de diputat

El president a l'exili aposta per mantenir la seva acta a Brussel·les, l'endemà que l'eurocambra hagi aixecat la seva immunitat

Aquest dimectes, Carles Puigdemont ha presentat al Parlament la renúncia a l’acta de diputat obtinguda en les eleccions del 14F per JxCAT. De fet, el també eurodiputat ja havia fet explícita la seva voluntat de mantenir l’acta de diputat a Brusssel·les, com a eina per continuar internacionalitzant el cas català des del cor d’Europa. Encara no s’ha registrat l’acta de la següent persona de la llista que entrarà en substitució de Puigdemont, però podria ser Josep Costa, fins ara vicepresident del Parlament, i el primer nom a la candidatura per Barcelona que no va entrar com a diputat el 14F. Sigui com sigui, el substitut del junter es coneixerà abans d’aquest divendres, 12 de març, quan s’ha convocat el ple de constitució del nou hemicicle. Amb la renúncia de Puigdemont, al nou hemicicle quedaran dos diputats que es troben a l’exili, Meritxell Serret (ERC) i Lluís Puig (Junts), una circumstància que fonts de la cambra no troben especialment conflictiva pel que fa al seu vot en els plens, que pensen que es podria fer per delegació com faran la majoria de diputats, ja que els plens, degut a la Covid-19, es faran de moment en el format reduït de 21 diputats. La resta, fins als 135, delegaran el seu vot, i Puig i Serret estarien emparats per aquesta circusmtància.

La renúncia de Carles Puigdemont es produeix un dia després que el Parlament europeu hagi aixecat la immunitat dels tres eurodiputats independentistes, Puigdemont, Comín i Ponsatí, en una votació a l’eurocambra a petició de la justícia espanyola. Ara bé, la pèrdua de la immunitat no implica la pèrdua de l’escó, de manera que els tres eurodiputats de JxCAT podran continuar exercint les seves funcions a Europa.

Comentaris

  Vicenç Ramoneda 10/03/2021 9:49 pm
  The New York Times: "El cas Puigdemont divideix Brussel·les, temen el precedent" El diari The New York Times ha manifestat que la votació del suplicatori contra Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín ha "dividit" el Parlament Europeu, i que en el legislatiu comunitari ha aparegut la recança d'haver creat un precedent per actuar contra eurodiputats segons quina política facin. "El cas català ha dividit els polítics de Brussel·les, molts dels quals es resisteixen a crear un precedent perquè els parlamentaris siguin jutjats per la seva activitat política", ha indicat. El diari ha recordat que l'aixecament de la immunitat es va aprovar només "per tres cinquenes parts" del Parlament Europeu. Segons el rotatiu nord-americà, la Fiscalia belga està estudiant ara la possibilitat de reprendre el procediment judicial que va suspendre quan Puigdemont i Comín van ser escollits eurodiputats, segons una portaveu de l'oficina. De totes maneres, preveu que els tribunals belgues trigaran mesos a pronunciar-se, en el que és "l'últim intent d'Espanya d'extradir Puigdemont, Comín i Ponsatí.
   Repelente niño Vicente, oye 10/03/2021 11:59 pm
   Lo de dividir Bruselas como algo importante aparece en El Nacional.cat de Antich como algo importante no en el NYT. El titular para esta noticia del NYT es: "Catalan Separatist Leader Loses Immunity, Clearing Way for Spain’s Extradition Bid". Lo de dividir Bruselas aparece dentro del texto como algo casi retórico.
    Hay que ser "franco" 11/03/2021 6:45 am
    La Democracia, la Libertad o la Decencia, suelen ser elementos retóricos para los fascistas Españoles de Borbonia.
  Anònim 10/03/2021 9:46 pm
  The New York Times: "El cas Puigdemont divideix Brussel·les, temen el precedent"
  El cit campejador 10/03/2021 8:56 pm
  Verdugo, apa, ves a menjar-lo la tira al Fuigpelmon, que això ho fas molt bé. Per cert, prou de mentides, que aixó no és TV3% (si ja sabem que els lectors d'aquest diari són tots rates i tot cola, però una mica de dignitat...): Fins al gener de 2014, la denominació d’aquest certificat C2 era Certificat de nivell superior de català (D)
  66
  63
  Respon
  ciutada del mon 10/03/2021 7:14 pm
  verdugo tu lider el fuigpelmont, viu com un rei a brusselas en un casoplon, menjant marisc i visquent com un rei, mai millor dit i si l'emerit es un lladre de merda jo soc republica i no el vull mantindre , pero a fuigpelmont alies pelomoxo, tampoc, ja basta de treballar i alcar-me tots els dies a les set del mati, per donar de menjar i de viure a vividors com l'emerit o el escapat ja que no els vols dir profug, res mes salut i republica pero lliure de parasits, i de veritat federal i agermanada amb la resta de pobles de l'estat.
  23
  72
  Respon
  Doctor Strangelove 10/03/2021 2:04 pm
  Ho va dir Niels Bohr, " un idiota sempre troba d'altres més idiotes que ell que li fan cas". Realment els que voteu a JxSou, sou tan idiotes, per no adonar-vos que aquest batxiller amb ínfules d'estadista només fa que fotre-us el pèl ? Doc.
  97
  216
  Respon
   Ganxò 11/03/2021 7:53 am
   Doncs això company, tu ho has dit, no jo !
  Dr Sallop 10/03/2021 12:57 pm
  A la foto es nota el que diu : COM US ENGANYOOOOO !!!!
  58
  67
  Respon
  Vicenç Ramoneda 10/03/2021 12:36 pm
  Dur avís d'Alemanya a l'Europarlament: "Ara és part del conflicte català". La decisió de l'europarlament d'aixecar la immunitat del president Carles Puigdemont i dels consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, per una majoria més ajustada del que es preveia, ha aixecat dures advertències des d'Alemanya, perquè ha provocat una escalada del conflicte català a nivell europeu. El diari Süddeutsche de Munic, considerat un dels grans rotatius alemanys, ha criticat la decisió de l'europarlament i avisa que la cambra europea ara "s'ha convertit de forma involuntària en part del conflicte" entre Catalunya i l'Estat espanyol.
  105
  1
  Respon
   Esto es marear la perdiz 10/03/2021 1:28 pm
   La información es irrelevante y no cambia nada.
   65
   63
   Respon
    per la perdiu 10/03/2021 1:38 pm
    tens part de raó, no canvia res a la monarquia bananera: cap d'estatposat a dit pel fexista Franco un cojón i fill del putero i comissionista.
    45
    16
    Respon
    La perdiz se llama Llarena 10/03/2021 1:38 pm
    Pobra bèstia, i més que una perdiz sembla un pollo sin cabeza
  El cit campejador 10/03/2021 12:04 pm
  Titular incorrecte. Per renunciar a l'acta de diputat, primer has de ser diputat. El que fa el pròfug és no acceptar l'acta de diputat i traïr als seus votants. però aixó a ell, li dona igual mentre pugui atipar-se a Bèlgica.
  210
  230
  Respon
   el verdugo del Cid 10/03/2021 12:22 pm
   Un "pròfug" és qui s'escapa per no servir a l'exèrcit, ningú més. Algú que defuig la justícia abans d'un judici és un rebel i, si és després del judici, un fugat o fugit. Aprèn una mica de català (sembla que, apart de català, et manca cultura bàsica, però això és una altra història) abans de dir parides, si us plau. Et recordo que el MHP legítim Puigdemont NO és ni fugit ni fugat (ni pot ser pròfug ni volent-ho, ja que a espanya ja no hi ha "mili"), atès que va anar a Bèlgica abans de ser notificat de cap causa penal i ha atès a tots els requeriments de la justícia als països pels que ha passat, els únics als quals està obligat mentre no hi hagi sentència ferma d'extradició.
   115
   16
   Respon
    El cit campejador 10/03/2021 1:45 pm
    Petit analfabet, sisplau, deixa de fer el ridícul i aprèn una mica de català. Abans d'escriure res, pots anar al diccionari on a part de pròfug podràs trobar paraules com "ignorant", "idiota", "limitat" i potser "llepaculs del pròfug". Aprèn una miqueta: pròfug, pròfuga: adjectiu i masculí i femení. Que fuig de l’acció de la justícia. Ara ves a fer-te una palla pensant en el Fuigpelmon
    69
    64
    Respon
     el verdugo del Cid 10/03/2021 2:16 pm
     Au, nen, vés a las Castillas a practicar la única professió per la que crec que vals: "mamporrero"; això sí, procura no passar-los les purgacions de meuca barata als cavalls, si us plau, que són una bèstia 1000000 de vegades més nobles que un brètol com tu, Sir Catalonski del Puton de nivell D -o sia, la que te les va passar-, perquè si llegeixes el DIEC així de bé millor canvia d'oftalmòleg. pròfug -a adj. i m. i f. [LC] [DR] [DE] Que fuig per escapar de l’acció de la justícia, PER NO SERVIR EN L'EXÈRCIT.
     52
     56
     Respon
      Oriol Martí i Bellpuig 10/03/2021 6:13 pm
      Ostres, Verdugo del Cid, sembla que el cit campejador t'ha fet una bona repassada... Has quedat en ridícul. Hahaha, indepes
      45
      18
      El cit campejador 10/03/2021 2:59 pm
      Veig que, com a bon indepe, quan fas el ridícul, fiques la pota, i surts humil·liat, no demanes perdó ni t'amagues. Al contrari, comences a insultar i faltar al respecte. Pobre burgués analfabet supremacista.
      37
      6
     El cit campejador 10/03/2021 1:49 pm
     Per cert, he invertit massa temps en treure el nivell D de català, aquesta llengua que no serveix per res més que per parlar a la Comunitat Autònoma de Catalunya amb separrates i per tenir una cadira com a funcionari de la Generalitat
     54
     52
     Respon
      el verdugo del Cid 10/03/2021 3:39 pm
      Tu NO tens el nivell D de català. Si el tinguessis diries "vaig invertir fa anys molt de temps en el nivell D". Si te l'haguessis tret fa pocs anys, diguem dins del segle XXI, diries que "m'he tret el nivell C2 de Català", ja que fa MOLT temps ja no existeix el "nivell D" ni ningú en parla -tothom sap que es fa servir els nivells del MCERL-, és una cosa del passat que has sentit a dir, has sentit "tocar campanes". Com dieu la xusma castallonòfila a la que pertanys, "se pilla antes a un mentiroso que a un cojo". I sí, t'insulto tot el que hem dona la gana; això és un espai públic d'un medi digital i igual com jo he d'aguantar -contestant-les si vull- les teves parides, tu has d'aguantar les meves. Se'n diu llibertat d'expressió. La llibertat d'expressió ho és en tan com MOLESTA, sinó se'n diu "relacions públiques" o diplomàcia. Però, és clar, com que ets un dels gossos rabiosos que dona suport a qui porta a la presó a rapers i artistes, d'això poc en saps... I perdona'm si no et contesto: he d'anar a fer coses importants com regar les plantes i passejar el gos.
      7
      12
   Pep 10/03/2021 12:19 pm
   No podies escollir un nick millor pels teus comentaris. I il.luminans, sis plau, que es per tu un pròfug
  Traducció: 10/03/2021 11:31 am
  Puigdemont renúncia al que no pot tenir i es conforma amb seguir cobrant el seu voluminós sou d'euro-diputat tot el temps que pugui.
  208
  171
  Respon
  Dr Sallop 10/03/2021 11:28 am
  Puigdemont renuncia a l’acta de diputat El president FUGAT , AMAGAT , FUGIT , ESCAPAT , aposta per mantenir la seva acta a Brussel·les, l'endemà que l'eurocambra hagi aixecat la seva immunitat
  1
  160
  Respon
   Jordi 10/03/2021 11:32 am
   Amagat? Què no l'has vist per la tele? Fugat/fugit/escapat de qui? Per què s'ha presentat davant de la justícia sempre que l'han reclamat, si està a Bèlgica doncs a la justícia belga. Algun argument més?
    Dr Sallop 10/03/2021 12:42 pm
    Ja els he fet, espero que els publiquin.
    Dr Sallop 10/03/2021 11:58 am
    i covard !!
  Jordi 10/03/2021 11:18 am
  No se si quiere preparar su defensa o es que le sobran fondos de todo lo que le dais los fanáticos.....Por favor...no os dejéis engañar más fanáticos míos......
  10
  110
  Respon
   ave-maría 10/03/2021 11:39 am
   Tertuliano "jordi" a tu qui t'agrada més que t'enganyi el camarada abascal, l'il·lustre josémari ansar, l'il·lustríssim pedro sanchez, la i·lustríssima amarradas ? o en tens més d'amagats ?
   Jordi 10/03/2021 11:35 am
   Una coseta només: si algú li dona diners de manera voluntària em sembla perfecte, és un tema de cadascú. Parlem dels diners que tu i jo li regalem (vulguem o no) al rei emèrit, per exemple? Sí sí, tu també li regales diners al rei, t'agradi o no.
    el verdugo del Cid 10/03/2021 12:11 pm
    Jordi: al MHP Puigdemont, com a representant polític electe, si ho vols veure així, només el paguen els que l'hem votat, igual que a en Abascal, a en Sànchez o a en Casado. Al reiet no la votat ni sa puta mare -recordem que està a la constitució pel soroll de sabres de quan es va votar: l'alternativa era la dictadura. Tens moltes penques, com tots els merdespaÑistaÑols, de pontificar totes aquestes bestieses. De ben segur que tots acabareu com cal, o sia, pel vostre Sant Martin. De fet, tots els països nous "desinfecten" (et sona, feixista de merda?) una miqueta quan es creen, no sigui que donin la oportunitat a brètols com tu de revertir la llibertat.
    80
    65
    Respon

Nou comentari