El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont, Comín i Ponsatí afronten “tranquils” la vista pel suplicatori
  • CA

Els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí afronten “tranquils” la vista d’aquest dijous pel suplicatori del Tribunal Suprem que els reclama a Bèlgica pel cas de l’1-O, segons ha pogut saber l’ACN. Gairebé un any després que l’alt tribunal espanyol demanés al Parlament Europeu l’aixecament de la immunitat dels tres independentistes per reactivar les euroordres, finalment compareixeran aquesta setmana a porta tancada i de manera presencial davant del Comitè d’Afers Legals que estudia la petició.

Fonts de Junts asseguren que el recent rebuig de Bèlgica a l’extradició de l’exconseller Lluís Puig “reforça” la seva defensa perquè constata vulneracions de drets fonamentals en el cas de l’1-O. De fet, Junts va enviar una carta a principis de setmana a tots els membres de l’Eurocambra alertant de la decisió del Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les que denega l’entrega de Puig a Espanya en considerar que el Suprem no és competent per jutjar-lo i que hi ha un risc de “vulneració de la presumpció d’innocència”.

Segons ells, el perill detectat per la justícia belga en el cas de Puig “és totalment aplicable als seus casos“, especialment pel de risc de vulneració de la presumpció d’innocència, ja que el Suprem creu que és competent perquè són eurodiputats.

La vista davant del comitè

Puigdemont, Comín i Ponsatí compareixeran per separat acompanyats del seu advocat, Gonzalo Boye, a la vista pel suplicatori que començarà a tres quarts de cinc de la tarda de dijous. L’audiència se celebrarà en format mixt, és a dir, que comptarà amb intervencions presencials i remotes per videoconferència. Tant el president del Comitè, l’eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, com els eurodiputats de Junts seran presents a la sala.

L’expresident Carles Puigdemont serà el primer a enfrontar-se als 25 membres del Comitè d’Afers Legals i tindrà 15 minuts per exposar els seus arguments en contra del suplicatori del Suprem. Llavors, els eurodiputats tindran uns dos minuts cadascun per plantejar preguntes al líder de JxCat. Seguidament i per torns, Comín i Ponsatí compareixeran de la mateixa manera. Fonts parlamentàries calculen que cada vista durarà com a molt una hora i, per tant, acabarà cap a les vuit del vespre.

Més notícies
Carles Puigdemont a Bèlgica
Bèlgica retreu a Espanya que consideri “corrupció” organitzar un referèndum on “pot votar tothom”
Notícia: Bèlgica retreu a Espanya que consideri “corrupció” organitzar un referèndum on “pot votar tothom”
Comparteix
Els quatre magistrats del Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les admeten que no entenen la petició penal contra el Govern de Puigdemont en l'euroordre contra els exiliats
Imatge de Josep Rull i Jordi Turull instants abans d'entrar a la presó de Lledoners acomiadant-se dels seus familiars | ACN
Sànchez, Rull i Turull demanen al TC la “immediata llibertat” en base la sentència belga
Notícia: Sànchez, Rull i Turull demanen al TC la “immediata llibertat” en base la sentència belga
Comparteix
Pina interpreta que el cas és extrapolable
Els eurodiputats Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont al seu escó a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg | ACN
Puigdemont avisa l’Eurocambra del rebuig de Bèlgica a l’extradició de Puig
Notícia: Puigdemont avisa l’Eurocambra del rebuig de Bèlgica a l’extradició de Puig
Comparteix
Ho fa pocs dies abans de la vista pel suplicatori
Lluís Puig, conseller de Cultura, a Brussel·les.
Bèlgica retreu al Suprem que es declari competent en el cas de l’1-O sense una base jurídica “explícita”
Notícia: Bèlgica retreu al Suprem que es declari competent en el cas de l’1-O sense una base jurídica “explícita”
Comparteix
Bèlgica qüestiona el tribunal espanyol en la sentència que denega l'extradició de Puig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa