Sànchez, Rull i Turull demanen al TC la “immediata llibertat” en base la sentència belga

Pina interpreta que el cas és extrapolable

L’advocat de Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull, Jordi Pina, ha presentat presentat aquest matí davant del Tribunal Constitucional un escrit sol·licitant la immediata posada en llibertat basada en els arguments pels quals els tribunals belgues van denegar la setmana passada l’extradició de l’ex conseller Lluís Puig per part del Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les. Una llibertat fins que el Constitucional no resolgui els seus recursos d’empara a la vista de la vulneració de drets fonamentals que tant en la instrucció, com en la vista oral com en parts processals posteriors s’ha al·legat.

En l’escrit, al que ha tingut accés El Món, l’advocat recorda que la resolució belga que descarta l’extradicció del conseller Puig assegura que “hi ha motius fundats per creure que, en cas d’acceptar l’execució de l’ordre de detenció europea, es perjudicarien els drets fonamentals del Sr. Lluís Puig consagrats a l’art. 6 Codi Europeu de Drets Humans, en considerar que no hi ha una base legal explícita per ampliar la competència del Tribunal Suprem per jutjar els acusats sobre la base de l’estreta connexió entre els delictes imputats“.

Així mateix, en l’escrit remarquen que la justícia belga conclou que “ens trobem davant d’una de les més greus vulneracions processals que poden produir-se, és a dir, la privació de el dret fonamental a el jutge natural a l’haver-se sostret el coneixement dels fets enjudiciats als tribunals radicats a Catalunya (fòrum natural) i haver-se atribuït la competència al Tribunal Suprem mitjançant una interpretació forçada i irraonable de les normes processals”.

En el mateix escrit de sol·licitut de llibertat immediata, l’advocat constata que en la resolució belga retreuen a la justícia espanyola que en el cas de Puig “hi hauria un risc elevat de vulneració de el dret a la presumpció d’innocència”. Una opinió concordant amb la del Grup de Treball sobre detencions arbitràries de l’ONU que la sentència belga també recull. Pina interpreta que aquesta vulneració s’ha complert en els seus clients tal i com va explicar en el seu recurs d’empara contra la sentència del Procés del Tribunal Suprem.

En tot cas, la defensa de Sànchez, Rull i Turull apel·la al Tribunal Constitucional la demora en la resolució dels seus recursos per tal d’argüir la immediata llibertat. Atès el temps que triga en resoldre, el fet que els seus clients van passar prop de 2 anys en presó provisional i la vulneració de drets fonamentals al·legada justificaria l’alliberament. “Si es mantenen a la presó faria perdre a la present demanda bona part de la seva raó de ser, que és evitar l’execució d’una condemna que es considera imposada en vulneració de drets fonamentals”, conclouen els lletrats.

Comentaris

  Llibertat per als presoners polítics i retorn dels exiliats que manquen. de moment ja ha tornat En carrasco 14/01/2021 12:49 pm
  Prou de farsa des del lawfare, les clavegueres i els fons reservats de l'estat pregon espanyol. Lliberta i democràcia.
  Buen intento 13/01/2021 11:03 pm
  Pero para lograrlo será preciso que declareis la independencia de Flandes. Con estructuras de Estado esta vez, si no es mucha molestia.
  Ferrab 13/01/2021 5:46 pm
  Porqué tanto odio en las diatribas escritas? No sería más sensato pensar que una buena negociación dejaría a las dos partes (básicamente) ligeramente insatisfechas pero en paz y capaces de dialogar y salír primero de la miseria extrema a la que nos ha llevado la pandemia...?
  13
  10
  Respon
  Tallaferru 13/01/2021 4:41 pm
  Aquets que no sou indepes I us dieu catalans saveu que ian que no son nescuts a catalunya I son mol mes catalans que vusaltres sou uns vutifle de merda I els que tindriau que está a la gargola sou vusaltres
  66
  70
  Respon
  Dr Sallop 13/01/2021 4:03 pm
  1-O Totalment il-legal !! ho sabieu !! i ara no us queixeu, apa, a dormir a la cel-la !!!
  154
  111
  Respon
  Gonzalo 13/01/2021 2:26 pm
  Desde cuando un tribunal nega puede ordenar mandatos a un tribunal español? Que se preocupen de lo suyo, que bastante tiene con acoger a terroristas y sediciosos.
  110
  202
  Respon
  ESPAÑA MISERABLE 13/01/2021 1:01 pm
  Si aquells criminals segueixen negant-se a donar-los la llibertat, es reforçarà el delicte de segrest que ja carreguen, ara de cara a Europa. I mentrestant, el xoriço-fraticida-mataelefants de picos pardos pel món, amb el beneplàcit del PSOE -i és que ser sociata és una gran desgràcia!-
  301
  272
  Respon
   Un mosso 13/01/2021 1:26 pm
   Que segueixin a la presó fins al darrer dia, són uns delinqüents, cada dia que passen a la trena és un dia d'alegria per a mi
   224
   407
   Respon
    Peter smich 13/01/2021 9:20 pm
    Abans sota donini anglès que ispano - castellà, primer indepes és clar,
    Peter smich 13/01/2021 1:30 pm
    Un mosso. Ets un boig malvats.
    301
    161
    Respon
     Carlos LP 13/01/2021 2:10 pm
     Coincideixo amb aquest mosso, jo també espero que compleixin la pena de presó fins al darrer dia. Els catalans que no som indepes estem molt tranquils amb aquests personatges a la presó.
     136
     265
     Respon
      Peter smich 13/01/2021 2:32 pm
      Tot Catalunya hauria d'estar sota la dominació de França, ja n'hi ha la meitat, ja no bé d'un tros més i a pendra pel cul tots els espanyols malalts d'odi contra Catalunya, sou el diable, amb perdó al diable.
      236
      68

Nou comentari