Pressió al Consell per la República perquè Puigdemont deixi de presidir Junts

Dos membres de l’Assemblea de Representants del Consell per la República han registrat una resolució per tal que el president a l’exili, Carles Puigdemont, es “desvinculi de la presidència de Junts per Catalunya”. Es tracta d’una de les primeres iniciatives del “poder legislatiu” del Consell que es va constituir el passat 14 de novembre en un conclave constituent a Canet del Rosselló, a la Catalunya Nord. La proposta, a la qual ha tingut accés El Món, inclou que la seva baixa com a president del partit juntaire seria “recomanable que es produís abans de l’elecció d’un nou president del Consell per la República”. 

La proposta de resolució ha estat registrada davant la Mesa tot i que reglamentàriament encara no és clar com s’ha de tramitar. Els impulsors de la iniciativa ja han començat a bastir complicitats entre els 119 membres restants de l’assemblea per tal d’aconseguir debatre si és compatible la presidència del Consell i la representativitat de l’exili amb la presidència de la formació Junts per Catalunya. Un debat que és força recurrent entre els electes del Consell per defensar la seva “transversabilitat” i amb “absoluta respecte cap a la seva figura”. De fet, és un debat intens que podria fer trontollar les estructures de poder de Junts per Catalunya. 

El títol de la resolució és prou directa: Proposta de desvinculació del legítim President a l’exili Carles Puigdemont i Casamajó de la presidència de Junts. El text destaca la feina i el lideratge que suposa l’exili –tant en conjunt, com pels exiliats per separat– en la lluita per la independència. De fet, els promotors de la iniciativa creuen que l’exili és “part indispensable i necessària” del Procés i creuen que aviat podrà fer “escac i mat judicial” a l’Estat. 

Una imatge de la constitució de l'assemblea del Consell per la República a Canet del Rosselló/Quico Sallés
Una imatge de la constitució de l’assemblea del Consell per la República a Canet del Rosselló/Quico Sallés

En aquest context, la resolució destaca “la figura del legítim President de Catalunya a l’exili, Carles Puigdemont i Casamajó, perquè creiem que hi té un paper indiscutible”. De fet, consideren que exerceix un “lideratge històric” i suposa una  “icona institucional de la lluita de l’alliberament de la Nació Catalana, que representa en l’àmbit internacional”. En aquest sentit, hi afegeixen el repte de “capitalitzar” les victòries jurídiques de l’exili en victòries polítiques a Catalunya que s’ha de portar a terme a través del Consell. D’aquí que reclamin la “màxima transversalitat, neutralitat i legitimitat democràtica possible” a la institució. 

Així, els signants de la iniciativa consideren que el Consell haurà d’assumir el “paper de lideratge i representació”  quan comencin “les negociacions reals (amb mediadors i garanties internacionals) entre subjectes polítics sobirans, a fi de resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya de manera política, ja que aquesta és la seva veritable naturalesa”. Per això, entenen que la institució republicana haurà de tenir “capacitat per gestionar aquest lideratge de manera robusta i sense elements que el puguin debilitar”.  

Comentaris

  legítim President ??? Gener 03, 2022 | 08:39
  Fuigpelmón va perdre tota legitimitat quan va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, ho va rematar prometent tornar si guanyava i no fent-ho. Un batxiller foll i gens preparat que mai vam votar, va ser posat a dit a títol d'hereu per Miss Catalunya, una costum corruptgent que demostra en quina "democràcia" creuen els corruptes prUcessistes cap enlloc.
   Ja Gener 03, 2022 | 10:27
   Un altra que troba més lògic entregar-se a l'enemic. Deus tenir accions a ferriovial o ets dels que cobren d'erc.
    JaJa Gener 03, 2022 | 19:08
    Els corruptgents sempre pensant amb la pela, oi?
  Així es fa païs? Gener 03, 2022 | 08:49
  A dinamitar ilusions, no= Encara no són res i ja cmencen per la casuistica. Quina gent. I aquets dos, segur que són la voz de su amo exterior.
   Gonzalo Gener 03, 2022 | 12:02
   Aún no habéis ni empezado, y ya tenéis infiltrados. Es que sois muy tontos.
    JordiP Gener 03, 2022 | 12:39
    Si fòssim tan tonts com creus, l'infiltrar series tú. Apa, nen, baixa de la figuera dels teus pamflets uniodretistes.
     Gonzalo Gener 03, 2022 | 12:56
     Es que sois tan tiernecitos....ver cómo se cachondean de vosotros. Y qué les aplaudís con las orejas, de burro, claro.
   Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 09:34
   Tanto "Fent País"/ "Fem País" y tanto "reinventar la nació"... Si tanto hay que hacer país, inventarlo o reinventarlo, es porque no estaba ni está hecho... o sea, no era ni es, no lo había, NO existía ni existe... solo que 4 gatos se lo inventaros hace siglo y pico, con intereses espurios, y han comido el coco a otros durante décadas con objetivos económicos egoístas escondidos (y parte de la masa se ha creído el cuento; y ahora son incluso mas radicales que los primeros; !Como le pasó a USA con los talibanes en Afganistán!)... 4 gatos a los que la gran mayoría de Catalanes NO hacían ni caso en la época y tildaba de locos (No lo digo yo, lo dicen ellos en sus escritos; Esto son hechos). ... Lo que va a tener que reinventar Catalunya es la economía y reinventar la Democracia y el "Seny" y el bienestar y entendimiento social que están destrozados y en pleno retroceso... Catalunya que durante mas de 2 siglos ha sido la "Crema" de España, transita a marchas forzadas hacia la irrelevancia... Empeora su sociedad, su política y administración y su economía.... España, con sus muchos defectos, no es nada parecido a lo que los secesionistas pretenden: es un país democrático y moderno y su economía no depende de Cataluña para nada; sin el PIB de Cat sería también la 4à economía de la UE , como lo es hoy... es la 4à economía de la UE y la Zona Euro. Si hacemos el calculo y restamos el PIB de Catalunya, España sigue siendo un país desarrollado, moderno, democrático y continua siendo la 4à economía de la UE y la Zona Euro. Catalunya no llega al nivel de economías como las de Portugal o Grecia, y encima pierde puntos, consistencia y relevancia a destajo... !Se impone una seria reflexión par reinventar todo lo que se ha hecho mal en Cattalunya en las ultimas décadas, en especial la última!
  Per Déu, que ens perdreu! Gener 03, 2022 | 08:54
  No us deixeu ensarronar, no sigueu rucs. Quan lluny de ser exiliats, poguem fer les nostres lleis, ja vagarà decidir el càrrec de President de la República. Abans de començar a ser, no heu de començar a dividir, a no ser que respongueu precisament a consignes de partits envejosos o d' españolistes disfrassats, tipus Rufians.
   Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 09:46
   Se le ve mala cara al 'Pastelero LoKo'... No es porque ya nadie le haga ni pvt0 caso, que también; es de tanta comilona y falta de actividad... se ve que le ha sentado mal meterse tantos 'Mejillones" y la Cerveza Trapista de la comilona que se endilgó en Nochevieja...
  Clara Gener 03, 2022 | 09:17
  Dos sense nom furgant per fer canvis a un partit polític? Lleeeeeeig! El MHP Puigdemont ja és grandet i més intel·ligent que els aprenents de bruixot que es fiquen allà on no els demanen. Jo, en canvi, si que acoselleria a junts que no s'apuntin a la col·laboració i defensa dels delinqüents lladres d'habitatges que estan duent Catalunya a un territori sense protecció de drets ni llei. Quan els possibles valors d'Esquerra esdevenen esguerres cal recuperar el seny. Copiar els extrems no és una bona política per al conjunt de la societat.
   És clar que si Clareta... Gener 03, 2022 | 11:22
   Fuigpelmón és tant inteligent que en 10 anys no va poder treure's periodisme, tant que va trigar 8 segons a suspendre la DUI i fugir deixant-ho tot enmerdat. Els corruptgents què enteneu per inteligencia?
    JordiP Gener 03, 2022 | 12:40
    Justament el contrari del que tú tens al caletre.
    Lluït Gener 03, 2022 | 12:56
    Dir "Clareta" denota masclisme...fer supositoris I no saber escriure "intel·ligent" desqualifica força l'argument. La cagarel·la o traïdoria de Junqueras va tenir més que veure amb la suspensió de la DUI que cap altra cosa. Llegeix uns quants i diversos textos sobre aquest tema i podràs aconseguir un coneixement més complet.
  El grandísimo cobarde Maleteroman l ya sólo es un estorbo. Gener 03, 2022 | 09:22
  Por cierto debería de actualizar los inscritos reales en el Consell per la República ; se han muerto 23.773 viejos corrupgentes.
   Tela Gener 03, 2022 | 10:30
   Saps quants monàrquics morts voten?
   la hija. Gener 03, 2022 | 11:30
   y tu madre.
    También está muerta. Gener 03, 2022 | 13:09
    Pero nunca fue una miserable cobarde; y por cierto cuando subía a un coche siempre se sentaba en un asiento. Feliz año nuevo.
   Si Gener 03, 2022 | 11:39
   Els valents son els que es van entregar a la fiscafina, no?
  Deliri Gener 03, 2022 | 09:26
  Una organització que representa un 0,25 % de la població, i que és una olla de grills, farà negociacions internacionals en nom de Catalunya? I es creuen que algú els hi farà cas?
  Gonzalo Gener 03, 2022 | 09:59
  quan comencin “les negociacions reals (amb mediadors i garanties internacionals) entre subjectes polítics sobirans. Quico, esta parte parte la tendrías que haber puesto al principio de la parrafada de noticia, me hubiera ahorra un valioso tiempo. Eso sí, reírme, me hubiese reído igual.
   JordiP Gener 03, 2022 | 12:42
   Riu, riu a gust. Ja ploraràs a dojo quan arribi el moment i t'en portis el corresponent disgust.
  Groc Gener 03, 2022 | 10:27
  Sembla ser que els que presumeigen de "democrates" els i sembli bé que Puigdemont sigui president de JxC i CxR. Tots els inscrit al CxR han de votat a JxC?
  Si Gener 03, 2022 | 10:29
  El MHP Puigdemont, el President Legítim, ha de deixar jxcat per que el partit ja és tant venut com erc. Així podrà liderar el Govern de la República. Sinó, els partits veuts a espana l'enfonsaran amb ells.
   Groc Gener 03, 2022 | 13:13
   Si JxC i ERC son uns venuts, els "integres" tenen suficiens vots , per governa i guayà l'independencia? Si els nous "bons" no els coneixem ,quina confiança ens donaran? Espererem resultats?
  Doctor Strangelove Gener 03, 2022 | 10:42
  Definició de Puigdemont: "Batxiller amb ínfules d'estadista a qui li agraden molt els musclos". Doc.
  Narcís Gener 03, 2022 | 11:04
  Avui, ara i ací, si el CxR és quelcom gros, important i trascendental és per qui és son President .. i que ho sigui de partit del Parlament no desfà en res sa representació o allò que significa : haver estat descalvacat per estat tirà sent el President democràtic, legal, legítim i lícit de Catalunya ! PD : comptat i debatut : és el President democràtic de la Catalunya lliure , és el President lliure de la Catalunya democràtica ! Nota : sa presència, son càrrec, és el que fa d' aquest Consell son fonament, sa raó de ser sinó seria el no res ! Anotació al marge : ça com lla, " Junts " té els requisits, les característiques, les premisses o valors i principis perquè hi sigui tothom .. el mot bé ho assenyala prou ! Incidència : vagi amb cura nostre Consell .. de ben segur hi haurà talps o/ i venuts o/ i simples exercitants d'allò que deia aquell baliga-balaga ' antes de romperá Catalunya ' !
   Elegido democráticamente Gener 03, 2022 | 13:03
   ¿ Elegido democráticamente, dices? Entérate bien, fueron los cuperos quién lo escogieron, y vete a saber porque. Y para refrescarte la memoria, en este país las elecciones no son directas, sino que votas a partidos. Pero esto ya lo sabes. Dime lo que tiene de democrático.
   Gonzalo Gener 03, 2022 | 13:07
   Hombre, Narciso...grande, importante y transcendental....tiene 102 mil paganinis. Y casualmente ninguno ha fallecido. Esa es toda la represantitividad de Pig de Mont?
   Psiquiatra d'en Narcís Gener 03, 2022 | 13:35
   Recordi pendre la medicació abans de vomitar les seves incoherències.
  El cit campejador Gener 03, 2022 | 13:23
  A partir d'avui començo a escriure només en espanyol que es la lengua que más se habla en toda Cataluña, la lengua materna de la mayoría de los habitantes de la región de Cataluña. Fuigpelmón, es un panoli a punto de desaparecer de la prensa... Volverá a salir si algún día lo extraditan.
  MHP Gener 03, 2022 | 18:33
  Jejejejeje, la fot de la constitució d'aquest engendre es prou significativa: uns quants matats reunits a una cerveseria on han retirat les taules; penòs.
  El Pujolet Gener 03, 2022 | 19:47
  Neu a pasta fang capullos espanyolistes....visca la República Catalana
   Doctor Strangelove Gener 03, 2022 | 23:39
   És aneu, tros de carn morta! Doc.
  Pere Llimonera i Citronell Gener 03, 2022 | 22:48
  Hola, soy el Pere Llimonera Citronell, el auténtico. Veo que los independentistas se rien de mi. Ahora me hago llamar El Cit Campejador.
   Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 09:38
   Este comentario NO es del VERDADERO "Pere LLimonera i Citronell", que soy yo... y NO me hago llamar "El Cit Campejador" ni ningun otro nombre, ni los uurpo e imposto, como hace el TRoLL IndePendenciero... ... El autor de este comentario usando mi NoMBRe es un TROLL que comenta usando el nombre de otros para meter Cizaña... El Troll IndePendenciero que usa mi nombre y el de otros para comentar solo busca crear indignación y cólera entre los catalanes con sus comentarios de "Falsa Bandera"... ... El 'pobret' del Troll no debe ser muy listo, para pasarse el día copiando comentarios de otros y modificandolos o escribiendo chorradas de 'su nivel intelectual' postearlos despues con nombres de otros comentaristas... Tampoco parece que tenga muchos 00 para hacerlo con su verdadero nombre; y ademas ignora que nadie esta en contra del uso del Catalán; y que seguramente los comentaristas a los que el muy simple imposta el nombre para comentar, hablan y escriben en mas del doble de lenguas en que pueda hacerlo el pobrecito TRoLL Independenciero adoctrinado.
  Luisnomeacuerdo Gener 03, 2022 | 23:25
  El pastelero loco, para los camisas pardoamarillas el faro de tractoria se va apagando inexorablemente. Otro más a la papelera de reciclaje.
  Indesinenter Gener 04, 2022 | 00:02
  Junts és un aiguabarreig de unionistes, autonomistes i algun independentista. El MHP Puigdemont hauria de deixar de presidir aquest partit o el Consell, pel bé del Consell
  Se'ls veu el llautó Gener 04, 2022 | 10:03
  El mateix argument de transversalitat val per a tots els altres càrrecs i membres de CxR. Que tots ells deixin els partits on militen i altres càrrecs que ostentin. Si no ho fan extensiu a tots demostren que només volen decapitar al president per motivacions partidistes.
   A tu si que se't veu el llautó, llautó corruptgent... Gener 04, 2022 | 12:12
   Ningú diu que Fuigpelmón deixi el partit, només ha de deixar de presidir el partit més corrupte de Catalunya si vol presidir el Consell per la republiqueta de 8 segons si vol tenir un mínim de credibilitat i que no és vegi com un altre menjadora corruptgent...

Nou comentari