En un mas de Catalunya Nord, dins de Canet del Rosselló, envoltats de vinyes, s’ha constituit aquest matí l’Assemblea de Representants del Consell per la República, el “parlament” de la institució independentista a l’exili. Una plataforma que tindrà funcions ‘legislatives’ i de control, seguiment i fiscalització del Govern a l’exili, el Consell per la República. Format per per 121 membres, dels que 40 són càrrecs electes i la resta, ciutadans escollits sense responsabilitat institucional. Aquest matí ha aprovat els seus decrets primaris de funcionament i n’ha escollit la mesa amb una cupaire, Ona Curto, al capdavant com a presidenta; la nord catalana Maria Costa i el pallasso represalita, Jordi Pesarrodona com a vicepresidents primer i segon, així com els secretaris Joan Puig, membre del sector crític d’ERC i Titón Laïlla, diputada de Demòcrates.

La jornada s’ha despertat tranquil·la. De fet, com una reunió d’amics, coneguts i saludats i amb un exercici treballat de rigor institucional. L’advocat Jordi Domingo ha fet les funcions de Secretari General -com el de la cambra catalana- i ha llegit el decret de constitució de l’assemblea. Els primers aplaudiments han arribat amb la constitució de la Mesa d’edat, presidida per la veterana activista independentista, Blanca Serra, i els dos secretaris més joves del conclave, Joan Botey i Júlia Balés. En el seu discurs, la presidenta d’edat ha carregat contra el que sembla el “retorn al corral de l’autonomisme”. Així ha defensat l’assemblea com un instrument vàlid i obert per assolir l’objectiu de la independència.

Carles Puigdemont, en el. moment de presentar la seva credencial com a membre de l’Assemblea del Consell per al República, amb el conseller Toni Comín/Quico Salés

El president Carles Puigdemont també s’ha adreçat en una salutació llarga als constituents de l’assemblea. Puigdemont ha agarït la disposició sovint “incòmoda de fressar camí” tot i patir “esgarrinxades” i “incomprensions”. Ara bé, el president a l’exili, ha recordat que “els avenços a la història s’han fet traçant camí, i més a Catalunya”. “Per qui tingui poca memòria la nostra memòria ve de lluny i anirà molt més lluny encara”, ha afegit.  “No tothom se sent còmode amb aquest rol”, ha assenyalat. De fet, ha remarcat que quan aquesta voluntat desperta recels “vol que anem bé”. D’aquesta manera, ha definit el consell per la República com la demostració que “hi ha un moviment en marxa, que s’organitza i que no té por a les pressions medàtiques i polítiques”. “Amb alguns els imporessiona, a nosaltres ens anima molt, us encessitem molt!”, ha exclamat.

A l’acte hi assisteixen els membres del Govern a l’exili, el president Carles Puigdemont, i els consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig. Entre els membres escollits, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, diputades a la cambra catalana com Aurora Madaula -també membre del consell- i Titón Laïlla i el diputat Josep Riera, -tots de Junts- el cap de l’oficina del president Quim Torra, Pere Cardús, el mosso d’Esquadra líder de l’associació de policies de la Generalitat independentistes, Albert Donaire; el pallasso represaliat, Jordi Pesarodona; la diputada al Congrés Pilar Calvo; l’exdiputada d’Unió Democràtica de Catalunya i actual membre de Demòcrates, Mercè Jou; el cap de files de Donec Perficiam, l’empresari Jordi Roset o l’activista Rai López.

Comentaris

  Fart de pallassades Novembre 14, 2021 | 12:24
  Catalunya ja té un Parlament elegit democràticament. El teatre de Waterloo és una constatació que JxCAT munta un sistema antidemocràtic al marge dels resultats electorals, i recolza un frau dissenyat per impostors.
   Ja Novembre 14, 2021 | 22:47
   Catalunya va votar un parlament que el estado va intentar aixafar155. En queda l'exili. La resta és autonomisme.
   Vés que et moqui la iaia Novembre 15, 2021 | 08:38
   Un parlament autonòmic per practicar l'autonomisme colonialista, que és allò que els traïdors d'ERC ens voleu imposar pels segles dels segles. Per trencar amb Espanya cal trencar amb el parlament autonòmic.
    Gonzalo Novembre 15, 2021 | 11:01
    Autonomismo colonialista. Menuda empanada mental arrastras.
  Doctor Strangelove Novembre 14, 2021 | 12:30
  Perdoneu, però el menys pallasso de tots és aquesta espècie de It català anomenat Pessarodona. I el Mortadelo d'en Quico, té els sants pebrots de dir-li represaliat! En fi, "ver para no creer". Doc.
  Clara Novembre 14, 2021 | 13:46
  Si la República catalana ha de dur el segell despòtic-estrafolari-de l'esquerra que esguerra, la destrucció de Catalunya està cantada. Que la presideixi un cupaire, posa els pels de punta. No s'hi veuen als càrrecs persones ponderades i sòlides. Més aviat gent de dèria que no pas de prestigi. Potser encara no era el moment.
  Juan Ripolles Novembre 14, 2021 | 13:52
  Aquest parlament fara que no paguem el Cupo als Vascos ?
  JordiT Novembre 14, 2021 | 15:29
  Parlament de què? Tinc entès que només van votar 22000 dels suposats 100000 inscrits al CxR. El que em fa pensar que ni ells mateixos confien en aquest invent
   Curiós Novembre 14, 2021 | 22:50
   Aquest "invent" que dius, és el que queda del que vam votar després del155. De quina part estàs?
  Si Novembre 14, 2021 | 15:56
  Perdonin, però el parlament que haurieu de posar entre cometes és l'autonòmic de traidors que tenim a Catalunya, acceptant el 155. El Parlament escollit per les urnes catalanes és el que es forma a l'exili.
   Un Frau Novembre 14, 2021 | 18:09
   Valen més quatre vots d'un muntatge de tocats del bolet que uns quants milions de vots? El Govern de la Generalitat està a Catalunya i no a Waterloo. Vostè defensa un frau.
    @frau Novembre 14, 2021 | 22:52
    Vostè defensa el govern autonòmic?
    No sap de què parla Novembre 15, 2021 | 08:40
    Ningú ha dit que aquest sigui el govern de la Generalitat, ni que pretengui substituir-lo. Per governar engrunes té raó, ja tenim aquest escollit pels colons.
  Gonzalo Novembre 14, 2021 | 16:14
  Normal que todo este teatrillo lo hayan montado entre viñedos. Sin una cantidad desmesurada de vino, esto es indigerible.
   Peter smich Novembre 14, 2021 | 21:09
   Vaja ja comença en gonsalo a lladrar, bup, bup.
    Gonzalo Novembre 15, 2021 | 00:34
    Ladras muy bien. Aún vas a tener suerte y te voy a adoptar.
  Luisnomeacuerdo Novembre 14, 2021 | 21:20
  Cuantos pardillos amarillos per la repugblica, estos fascistas independentistas son más tiernos que winii de pooh.
   Peter smich Novembre 15, 2021 | 08:37
   Un altre gos que s'ha despertat, sempre lladran, Bup, BUP, BUP. En Lluís set. No meo.
    Gonzalo Novembre 15, 2021 | 11:02
    Venga, Pedrito, sigue ladrando, que alguien te acogerá.
  JordiT Novembre 14, 2021 | 22:20
  Existeix transparència en aquest parlament? D'on sort els diners? Algú cobra? Despeses? Patrimoni dels elegits?. Tot el que s avançat en democràcia no hi veig aquí
   Pregunta Novembre 14, 2021 | 22:55
   Molt bé, d'aquests en dubtes. Però també ho fas dels qui manen a la gene i al estado?
   Més papista que el papa Novembre 15, 2021 | 08:41
   Que potser són càrrecs públics a costa de diner públic? SI la resposta és que no, a què ve demanar allò que només es demana als ens públics?
  Vendetta Novembre 14, 2021 | 22:45
  Kuan esteu disposats a agafar un fusell ,anireu millor
  Guillem Ben-Aviat Novembre 14, 2021 | 22:53
  El Parlament que s'ha escollit avui a la Catalunya Nord és el parlament lliure de Catalunya fora de l'abast de les urpes colonials. El Parlament "de Vichy" que tenim dins la Catalunya ocupada no pot decidir res que no sigui la submissió als dictats del poder colonial. Deu ser per això que els comentaris dels colonialistes i els seus lacais sobre l'Assemblea de Representants i el mateix Consell són tan biliosos ?
   Gonzalo Novembre 15, 2021 | 11:05
   Por eso tuvisteis que votar con el DNI español en lugar del carnet ese de bambú. Es tan inútil que ni para eso os sirve la mierda esa
  Foteu-vos, botiflers ! Novembre 15, 2021 | 01:03
  Veig que pica. Bon senyal. Visca Catalunya i Visca el Consell per la República !
   Gonzalo Novembre 15, 2021 | 11:07
   Y no te jodió tener que identificarte con tu DNI español a la hora de votar en este chiringuito, que repetís como loritos que esta fuera de las garras del estado español?
  vendetta Novembre 15, 2021 | 08:05
  on aneu am el pallaso processista????

Nou comentari