El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull diu que la reforma de la sedició “modernitza la repressió” 
  • CA

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha rebutjat la reforma de la sedició que volen dur a terme el govern espanyol i Esquerra Republicana perquè “no elimina la repressió” sinó que “la modernitza”. Turull ha dit que aquest canvi modernitza la repressió “perquè tingui una homologació a nivell europeu però aplicant el criteri de la cúpula judicial espanyola”. “Ja sabem com la gasta amb l’independentisme”, ha avisat abans de criticar que “per part d’alguna força independentista se li pugui donar suport i aplaudir incorporar l'”a por ellos” al codi penal”.

A banda, Turull ha assegurat que “no és una derogació, sinó una substitució” i ha insistit que Junts estaria d’acord si es digués que es deroga el capítol dedicat a la sedició. Ho ha dit en una atenció als mitjans a Terrassa en el cinquè aniversari dels cants per la llibertat que es fan en aquest municipi. “Només falta posar cares i noms i cognoms a qui va dirigida la reforma, amb conceptes subjectius que poden permetre als jutges perseguir qualsevol mobilització de l’independentisme perquè parla d’actes que poguessin semblar idonis per alterar la pau ciutadana”, ha lamentat Turull.

El secretari general de Junts, Jordi Turull / ACN

Turull diu que el PSOE ho ha deixat clar

En ser preguntat per la possibilitat que els polítics exiliats tornin a Catalunya, Turull ha recordat les declaracions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i del portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, que segons ell “ho han dit molt clar”. “Aquesta reforma obre la porta a què tornin els exiliats per anar a la presó”, ha assenyalat. Aquest divendres López va dir que la sedició pot facilitar l’extradició dels exiliats i es va vantar del fet que segons ell el PSOE és “l’extintor” de l’independentisme. També va dir que “no tornarà a haver-hi santuaris per als atemptats contra l’ordre públic”.

Quant a Sánchez, Turull ha lamentat que hagi defensat l’article 155 i hagi dit que l’haurien d’haver aplicat abans. “No hi ha un estat de dret, hi ha un estat de tirar pel dret. El 155 respecte de Catalunya fa molt temps que el tenien previst, buscaven alguna excusa i ara el retret és qui l’havia d’haver aplicat abans”, ha conclòs el secretari general de Junts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Wow a novembre 13, 2022 | 22:26
    Wow novembre 13, 2022 | 22:26
    Estan sonats, però no es sortiran amb la seva
  2. Icona del comentari de: Sense papers a novembre 13, 2022 | 23:48
    Sense papers novembre 13, 2022 | 23:48
    Aquest pobre noi no té cap mena de nivell. Amb gent d'aquesta mena no anem enlloc.
  3. Icona del comentari de: Prou perdre el temps a novembre 13, 2022 | 23:49
    Prou perdre el temps novembre 13, 2022 | 23:49
    Ho veus Turull com calia sortir del govern155? Ara falta que entengueu que cal desbordar als nostres traïdors i al estado, que son el mateix. Som 2,5milions esperant que deixeu de fer el merdes i crideu a l'acció aixecant la DUI. I coordineu-vos zmb el que va votar Catalunya, es dir, el Govern Legítim.
    • Icona del comentari de: Quina colla a novembre 14, 2022 | 10:35
      Quina colla novembre 14, 2022 | 10:35
      En Turull i companyia de Waterloo estan molt emprenyats, ja que ells volien una legislació que els permetés cremar contenidors, saquejar botigues i amenaçar als periodistes.
    • Icona del comentari de: Desbordaments electorals a novembre 14, 2022 | 10:37
      Desbordaments electorals novembre 14, 2022 | 10:37
      De moment el que es desborda a Junts és la pèrdua de vots. Ells que tot ho fan en clau electoral, han aconseguit el contrari del que volien,
  4. Icona del comentari de: Observador a novembre 14, 2022 | 08:36
    Observador novembre 14, 2022 | 08:36
    WOW, ja s`hi han sortit, amb la seva.
  5. Icona del comentari de: Què està malalta la xoni Borràs? a novembre 14, 2022 | 10:01
    Què està malalta la xoni Borràs? novembre 14, 2022 | 10:01
    Fa dies que està desapareguda, des del afair del seu macarra Dalmases. Ara Turull la vol enterrar, creu que li va robar la presidència de Junts, es passa el dia fent declaracions tot i que siguin incongruents o mentides, tot sigui pel poder! Són tant rucs que no veuen la hòstia que rebran a les dos galtes a les properes eleccions. Només els votaran els fanàtics o els que si juguin el sou, ja sigui per mantenir-lo o per recuperar-lo. Corruptgència en liquidació, ningú vol votar a gent que traspua mal rotllo en totes les declaracions que fan...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa