El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Turull critica la reforma de la sedició perquè criminalitza l’1-O
  • CA

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha considerat aquest divendres que la reforma del delicte de sedició anunciada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, és “un vestit a mesura per a dir que el Primer d’Ocubre va ser delicte”.

“Ens estan dient que el que va passar el 20-S podria passar de nou anys de condemna a cinc? Ens estan dient això? En tot cas parlaríem de rebaixar la gravetat de la desjudicilizació, però no de desjudicializació”, ha sostingut en una entrevista a Rac1.

Jordi Turull, secretari general de Junts durant el consell nacional del partit / Cedida
Jordi Turull, secretari general de Junts durant el consell nacional del partit / Cedida

No es fia de la interpretació del Suprem

A l’espera de veure la lletra petita del text, considera que una cosa és el que reculli i una altra la interpretació que faci el Tribunal Suprem, destacant que “el fons del tema és veure si s’assumeix que el que va passar el 20-S i el 1-O és delicte o no”. “Per a nosaltres no és delicte”, ha recalcat Turull, després d’ha rebutjat opinar si la reforma un pas endavant a l’espera de conèixer quina interpretació dels fets de 2017.

Sobre si la reforma podria facilitar la tornada de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el dirigent de Junts ha recordat que aquest sempre ha afirmat que no busca solucions personals i que té totes les esperances posades “a guanyar aquesta batalla a nivell europeu”.

Borràs alerta que la reforma pot empitjorar la situació

La presidenta de Junts, Laura Borràs, també ha criticat l’acord per reformar la sedició i ha alertat que es pot ser contraproduent. “Ves que el remei dels desordres públics agreujats no sigui pitjor que la malaltia de la sedició”, ha piulat Borràs. “Sánchez fa de Sánchez i veurem si voldrà dir: l’1 d’octubre no va ser sedició sinó desordres públics agreujats” i ha acusat els cosses i forces de seguretat de l’estat de ser els veritables causants dels desordres públics.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sisco a novembre 11, 2022 | 13:01
    Sisco novembre 11, 2022 | 13:01
    Collons Turull i Borras, direu alguna vegada que algo esta ni que sigui mig bé ? Es que al final no us votaran ni els de casa.
  2. Icona del comentari de: Quina colla a novembre 11, 2022 | 13:18
    Quina colla novembre 11, 2022 | 13:18
    Junts ja desbarra. Volien una solució a mida de Puigdemont, i no serà així. La situació és molt millor per tothom, però al jefe de Waterloo els altres l'importen un pito, i ell només procura pels seus interessos.
  3. Icona del comentari de: L'1-O va ser una xarlotada i un engany corruptgent a novembre 11, 2022 | 13:55
    L'1-O va ser una xarlotada i un engany corruptgent novembre 11, 2022 | 13:55
    Com Miss Catalunya va organitzar una costellada de 3 respostes sense cap transcendència, el batxiller foll va convertir l'1-O en xarlotada al suspendre la DUI en segons, i en ridícul al fugir deixant-ho tot enmerdat per desgràcia dels que'ns el vam creure. Turull ha quedat tocat pel temps a presó, no veu la realitat, espero que millori aviat.
  4. Icona del comentari de: Miserables a novembre 11, 2022 | 14:11
    Miserables novembre 11, 2022 | 14:11
    A erc ja l'hi va bé criminalitzar l'1d-O. I que quan ens manifestem ens puguin fotre 5 anys la presó també, per que aviat sortirem per fer caure el govern de Vichy.
  5. Icona del comentari de: Ramon a novembre 11, 2022 | 15:14
    Ramon novembre 11, 2022 | 15:14
    Es que si junts diu que esta d'acord, estara donant la rao a ERC, i aixo no pot ser, encara que sigui una mitja bona cosa.
  6. Icona del comentari de: jop a novembre 11, 2022 | 15:47
    jop novembre 11, 2022 | 15:47
    Turull Treu Borràs del partit. Cúmul de problemes i despropòsits. No convé. La corrent que la representi altre.
  7. Icona del comentari de: Turullito està molt malament a novembre 11, 2022 | 18:06
    Turullito està molt malament novembre 11, 2022 | 18:06
    La garjola li ha marcat. Només diu indensateces.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa