El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts vol que el Parlament doni suport al referèndum escocès
  • CA

Junts per Catalunya ha presentat una moció perquè el Parlament de Catalunya doni suport al referèndum d’autodeterminació d’Escòcia que s’ha de fer l’any 2023. En aquest sentit, han registrat aquesta moció al ple del Parlament per la setmana que ve i constata que en el cas escocès, a diferència del català, no es produeix “persecució i repressió”.

ERC vol una llei d’amnistia de la cambra

Esquerra Republicana de Catalunya també ha presentat una moció en la qual demana que el Parlament avanci en la tramitació i legislació d’una llei d’amnistia, en la qual es parla de repressió. Els republicans també aposten per articular “una estratègia antirepressiva el màxim unitària i consensuada possible”.

Pel que fa a d’altres mocions que també es votaran al ple que comença el proper dimarts, destaca una dels comuns que vol que el Parlament de Catalunya insti el Govern de la Generalitat a “renunciar” a presentar candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern del 2034. Així mateix, també reclama a l’executiu català que presenti un informe sobre les despeses que ha generat fins ara la preparació de la candidatura olímpica.

El president del Govern, Pere Aragonès, demana el cap de Robles pel cas Pegasus / EP

El PSC vol que el 50% de l’impost a la nuclear vagi a Tarragona

Alhora, el PSC reclama que el 50% del que es recapti d’impost a les nuclears vagi destinat a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona, ja que són zones directament afectades per l’energia nuclear i totes les conseqüències que comporta. Actualment, tal com estableix la llei d’acompanyament als pressupostos per al 2022, es destina un 20% del total recaptat a aquests territoris.

El referèndum d’Escòcia es farà el proper 19 d’octubre del 2023, tot i que serà una consulta no vinculant. Ho va anunciar la primera ministra del país britànic, Nicola Sturgeon. Es farà per conèixer l’opinió dels escocesos, però una majoria a favor del ‘sí’ no implicaria directament la materialització de la independència. Segons la primera ministra escocesa el Regne Unit i Escòcia haurien d’aprovar posteriorment la legislació necessària.

Més notícies
El líder de l'oposició i primer secretari del PSC, Salvador Illa, al Parlament / ACN
Illa demana a Borràs que “no arrossegui” el Parlament
Notícia: Illa demana a Borràs que “no arrossegui” el Parlament
Comparteix
El cap de l'oposició ha valorat positivament la reunió que es durà a terme avui entre Aragonès i Sánchez
Gonzalo Boye, en un moment de l'entrevista, convençut que l'Estat es revenja contra ell perquè ha evitat que engarjolin Puigdemont
Boye constata una fallada sistèmica d’Espanya amb l’Operació Catalunya
Notícia: Boye constata una fallada sistèmica d’Espanya amb l’Operació Catalunya
Comparteix
L'advocat de Puigdemont diu que si hi hagués una quarta euroordre acreditarien aquestes deficiències sistèmiques
El vicepresident del Consell per la República, Toni Comín / Consell per la República
Comín: “No ens preocupa demostrar que a Espanya hi ha una fallada sistèmica”
Notícia: Comín: “No ens preocupa demostrar que a Espanya hi ha una fallada sistèmica”
Comparteix
El conseller a l'exili reconeix que no li ha agradat l'opinió de l'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea
El conseller d'Economia, Jaume Giró, atenent els mitjans de comunicació davant la Ciutat de la Justícia, amb el seu advocat, Jordi Pina, després de presentar una denúncia pels àudios de Villarejo / Mireia Comas
La fiscalia catalana envia al Suprem la denúncia de Giró contra Camacho
Notícia: La fiscalia catalana envia al Suprem la denúncia de Giró contra Camacho
Comparteix
El ministeri públci s'inhibeix perquè la popular és senadora i aforada

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluït a juliol 15, 2022 | 13:59
    Lluït juliol 15, 2022 | 13:59
    I revertir la invasió massiva de Catalunya de màfies i altres delinqüents que roben habitatges que i tenen amargada la població??? Ah! És que Juntd només es dedica a coses simbòliques! A Escòcia es poden plantejar la independència perquè no han subvencionat cap invasíó, ni es plantegen regalar el seu país a forasters de mala mena ni molt menys dissoldre la seva identitat en mestissatges.
  2. Icona del comentari de: Junts per prUcessar cap enlloc a juliol 15, 2022 | 22:14
    Junts per prUcessar cap enlloc juliol 15, 2022 | 22:14
    Volen donar suport al Parlament escocès i a Catalunya van suspendre la DUI en segons abans de fugir deixant-ho tot enmerdat? Dos paraules els defineixen: hipòcrites i corruptes...
    • Icona del comentari de: Lluït a juliol 16, 2022 | 14:10
      Lluït juliol 16, 2022 | 14:10
      I el context de cada situació???? Reflexionem-hi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa