El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junts demana complir el mandat del 52% i insta Aragonès a “arremangar-se”
  • CA

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha instat Pere Aragonès a complir el mandat del 52% i l’acord d’investidura. En aquest sentit, demana al president “arremangar-se” per resoldre la situació de crisi entre socis de Govern perquè creu que encara estan “a temps”. Per això, ha anunciat que aquest mateix divendres li faran arribar una proposta, amb condicions i terminis per solucionar les tensions de l’executiu català, tal com van anunciar aquest dijous Laura Borràs i Jordi Turull després de la reunió de l’executiva nacional de més de vuit hores.

Jordi Turull, Jordi Puigneró i Laura Borràs, en uns moments previs a la reunió/ACN
Jordi Turull, Jordi Puigneró i Laura Borràs, en uns moments previs a la reunió/ACN

En aquest sentit, Batet ha volgut donar tot el seu suport al ja exvicepresident Jordi Puigneró, que considera que ha mantingut la seva “lleialtat” amb Catalunya. “No compartim la decisió i és difícil d’entendre”, ha assegurat Batet, fent referència a la destitució del fins ara vicepresident del Govern.

Insta a la unitat del Primer d’Octubre

Batet s’ha referit a la ciutadania i ha dit entendre que estigui “enfadada”, ja que no és una situació “fàcil i agradable”. Batet ha dit que tenen el deure de complir el mandat del Primer d’Octubre, i ha demanat seguir el camí del referèndum, ja que va suposar la unitat de l’independentisme i una mateixa estratègia. “Aquest és el camí”, ha afegit.

Aragonès demana no centrar-se en debats interns dels partits

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya ha respost al president Aragonès en el seu torn de resposta. El president ha centrat el seu inici de discurs del debat de política general en el fet que li hagués agradat que la discussió s’hagués centrat en qüestions de la crisi “econòmica”. El president ha explicat els motius del cessament de Puigneró, amb qui havia perdut la confiança en ser l’únic membre del Govern coneixedor de l’amenaça de Junts d’una qüestió de confiança. També ha demanat no centrar-se en els debats interns dels partits.

Més notícies
La líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach / Mireia Comas
Els comuns donen per “congelades” les negociacions dels pressupostos
Notícia: Els comuns donen per “congelades” les negociacions dels pressupostos
Comparteix
Albiach assegura que ja "van avisar" als republicans de la situació de crisi amb Junts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant el debat de política general / Mireia Comas
Aragonès: “La meva aposta és la continuïtat de l’actual Govern”
Notícia: Aragonès: “La meva aposta és la continuïtat de l’actual Govern”
Comparteix
El president assegura que vol unes institucions que estiguin centrades al 100% amb la ciutadania
El president de Junts al Parlament, Albert Batet, passa per davant del president de la Generalitat, Pere Aragonès, al debat de política general | ACN
ERC votarà a favor de les propostes de Junts en matèria d’independència
Notícia: ERC votarà a favor de les propostes de Junts en matèria d’independència
Comparteix
Els junters no han presentat cap proposició que qüestioni explícitament la taula de diàleg
L'expresident de la Generalitat Quim Torra al Parlament | ACN
Torra aposta per un “pla compartit” independentista sense descartar la via unilateral
Notícia: Torra aposta per un “pla compartit” independentista sense descartar la via unilateral
Comparteix
Sobre el cessament de Jordi Puigneró, l'expresident de la Generalitat creu que cal "actuar en conseqüència"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan Ripollés a setembre 30, 2022 | 12:40
    Juan Ripollés setembre 30, 2022 | 12:40
    1 - Oct il-legal ni Brussel·les el valida.
  2. Icona del comentari de: Batet desbarra a setembre 30, 2022 | 12:46
    Batet desbarra setembre 30, 2022 | 12:46
    Com que Junts no estan capacitats per governar i estan entretinguts amb baralles internes, s'han de refiar d'una retòrica buida de contingut, i d'uns objectius impossibles que no tenen cap procés ni base reals. Exigeixen a ERC el que ells no han fet durant els anys que governaven. Els dos darrers presidents de Junts van fer un paperot ben galdós.
    • Icona del comentari de: Batet i Mestres a setembre 30, 2022 | 13:36
      Batet i Mestres setembre 30, 2022 | 13:36
      Per a saber si un partit concret està capacitat per a governar, cal esperar a aconseguir la independència altrament ja sabem que l'Estatut d'Autonomia política respecte a Madrid, no ens serveix i es trampós, fins i tot, en les competències traspassades les quals la majoria amaguen alguna trampa, ja sigui que el finançament depèn directament de Madrid o que hi ha alguna part important de la "matèria" transferida que no està traspassada i depèn de Madrid. L'autonomia que ens cal és la de Portugal, aleshores sabrem de veritat si els partits catalans actuals son capaços de tirar endavant un estat independent amb tots els ets i uts o en necessitarem de nous.
      • Icona del comentari de: No cal esperar a setembre 30, 2022 | 15:44
        No cal esperar setembre 30, 2022 | 15:44
        Miss Catalunya, el batxiller foll, el pallasso Torra i últimament Batet, la xoni Borràs i en Turull han demostrat abastament no estar gens preparats per governar una autonomia ni un partit polític que sembla una casa de barrets.
    • Icona del comentari de: Cromañon a setembre 30, 2022 | 21:44
      Cromañon setembre 30, 2022 | 21:44
      ERC ha demostrat no se fidel al independentisme i funcionar per mantenir-se al poder fen pactes amb Madrid abans que cumplir els pactes amb els partits independentistes. Son uns cínics i uns traïdors al mandat del 1Oct. Tan Aragonès com Junqueras es comportan sense respectar la unitat i només pensa amb ser els protagonistes del poder Català fen un fals favor al poble que teòricament representen. No els tornaré a vota.
      • Icona del comentari de: Neardental a octubre 01, 2022 | 13:22
        Neardental octubre 01, 2022 | 13:22
        Per això els corruptgents van regalar la DIBA i molts ajuntaments als socialistes quan havia guanyat ERC? Les menjadores son importants...
  3. Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a setembre 30, 2022 | 13:28
    I n d e p e n d è n c i a setembre 30, 2022 | 13:28
    Tot i les les diferències, la tensió, els desacords i el fet que encara no hi hagi una estratègia per a continuar fins aconseguir l'objectiu de l'estat propi, tots dos partits independentistes catalans mantenen punts en comú com ara algunes polítiques i el compromís de tirar endavant els pressupostos nacionals. Ara bé, han de corregir els aspectes més delicats de la seva relació. Tothom sap que per a seguir i tirar endavant el procés cap a la independència és necessari una mínima col·laboració entre els dos principals partits i fins i tot amb el tercer, els quals representen políticament el gruix majoritari de l'independentisme. Malgrat la repressió espanyola, la pandèmia i llurs conseqüències, les dificultats a tot el món degut a la guerra europea en curs... Se'n sortiran. Ens en sortirem. Ànims a tothom !
  4. Icona del comentari de: MHP a setembre 30, 2022 | 13:46
    MHP setembre 30, 2022 | 13:46
    El mandat del 52%, jejejejejjejeje, un altre mentida per mantenir al ramat lazi entretenit. Apa, a cascar-la.
  5. Icona del comentari de: Fins als nassos de juntsxdividir a setembre 30, 2022 | 14:08
    Fins als nassos de juntsxdividir setembre 30, 2022 | 14:08
    Però no porten dos anys dient botiflers i que no són independentistes a la gent de ERC? De què coi parla ara aquest? El culebrot juntaire es peripatètic.
  6. Icona del comentari de: Estan sonats a setembre 30, 2022 | 15:33
    Estan sonats setembre 30, 2022 | 15:33
    Fuigpelmón es va passar per l'arc de triomf el mandat del 1-O, el pallasso Torra no va tenir pebrots per aixecar la suspensió de la DUI i el mandat del 52% va deixar clares dos coses: L'independentisme ha guanyat i els catalans hem decidit que'ls corruptgents no podan pilotar el vaixell, el timó l'ha guanyat ERC que des del primer dia ha apostat per dialogar amb madriz per demanar l'amnistia de TOTS (no només el batxiller foll i els polítics) els represaliats i un referèndum acordat i vinculant que és l'únic que acceptaran els països Democràtics i Europa.
  7. Icona del comentari de: El C.d.l.R. convoca el 1-O a les 17:00 a Arc de Triomf a setembre 30, 2022 | 21:21
    El C.d.l.R. convoca el 1-O a les 17:00 a Arc de Triomf setembre 30, 2022 | 21:21
    L'únic cop que els catalans hem tingut la oportunitat de votar si volíem ser independents va guanyar el Sí per més del 90 %. Parlar del 52 % és fer el tanoca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa