El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC veu incomparable la resolució de l’ONU amb el cas Borràs
  • CA

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha avisat Junts que no es pot comparar la resolució de l’ONU amb el cas de Laura Borràs. En roda de premsa al Parlament, després que la Mesa hagi ratificat la suspensió de la presidenta de la cambra en no admetre a tràmit la petició de reconsideració de Junts, Vilalta ha subratllat: “Barrejar repressió amb corrupció és fer un flac favor a l’independentisme”. La portaveu d’ERC també ha replicat al secretari general de Junts, Jordi Turull, que és “incompatible” estar al Govern i fer oposició “contínuament”. El dirigent de Junts ha avisat aquest matí a Catalunya Ràdio que sortir de l’executiu és una opció real si ERC no compleix l’acord d’investidura.

Les vicepresidentes Assumpta Escarp i Alba Vergés / EP

Reivindica l’aplicació del reglament

Vilalta ha afegit que “s’equivoca” qui equipari el cas del secretari general de Junts, Jordi Turull -va ser empresonat per la causa de l’1-O-, amb la presumpta corrupció de Borràs. Així, la portaveu republicana ha reivindicat l’aplicació del reglament en el cas Borràs -realitzat a finals de juliol-, i ha recordat que l’article vinculat és “plenament vigent”.

Vilalta no ha pogut confirmar que la vicepresidenta primera, ara amb funcions de presidenta, Alba Vergés (ERC), encapçali l’acte de l’ofrena floral de la Mesa del Parlament en motiu de la Diada de l’Onze de Setembre -diumenge vinent. Sí que ha apuntat que Esquerra “no eximirà les funcions” ni tindrà “deixadesa” de les seves responsabilitats. Així, ha afegit que, per “coherència”, podria “ben ser” que Vergés encapçalés la delegació parlamentària als actes de la Diada.

Davant d’aquest escenari, Junts portarà la decisió de la Mesa del Parlament al Tribunal Constitucional, i si aquest no dona la raó al partit de Puigdemont, enviarà la qüestió als tribunals europeus, portant com a argument la resolució de l’ONU.

Més notícies
Els membres d'ERC a la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg i Alba Vergés / ACN
La Mesa del Parlament manté la suspensió de Laura Borràs
Notícia: La Mesa del Parlament manté la suspensió de Laura Borràs
Comparteix
Junts va proposar la reconsideració de la decisió de la Mesa, i tot apunta que acabarà als tribunals europeus
La primera reunió de la nova executiva de Junts / ACN
Junts presenta una nova reconsideració a la Mesa per a Borràs basant-se en el dictamen de l’ONU
Notícia: Junts presenta una nova reconsideració a la Mesa per a Borràs basant-se en el dictamen de l’ONU
Comparteix
Demanen deixar sense efecte la decisió de la Mesa del 28 de juliol
La portaveu del PSC, Èlia Tortolero / ACN
El PSC demana a l’independentisme un acord per substituir Borràs
Notícia: El PSC demana a l’independentisme un acord per substituir Borràs
Comparteix
Els socialistes es posen el 15 de setembre com a data límit
El portaveu de CatComú, Joan Mena | ACN
Els Comuns insten ERC a apartar Borràs
Notícia: Els Comuns insten ERC a apartar Borràs
Comparteix
Els Comuns van en la línia del PSC i demanen a ERC que prengui una decisió

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Raül a setembre 01, 2022 | 14:05
    Raül setembre 01, 2022 | 14:05
    Aquesta es passa tot el dia fent-li oposició al seu soci de govern acusant-lo de fer oposició al seu partit. Repugnant. En quant a l'informe de la ONU recordar que el nucli del que diu és que no es poden vulnerar drets fonamentals polítics sense sentència que es just el que fan els, a partir d'ara oficialment, antidemòcrates de ERC, CUP i el PSC. Ho dic com a Ex militant de Junts que va marxar per, entre altres coses, el desori que és la gestió d'aquest cas, però no per motius legals on Junts i la presidenta tenen TOTA ABSOLUTAMENT la raó si no pel maldestrisme amb que s'està portant això POLÍTICAMENT. Laura Borràs hauria d'haver dimitit però que el seus rivals polítics la destitueixin administrativament és un atropellament diversos ordres de magnitud per damunt on es vulnera simultàniament: la presumpció innocència, el sufragi actiu, el sufragi passiu i els principis del dret administratiu que no pot actuar MAI contra drets fonamentals. Enhorabona imbecils d'ERC i la CUP, la propera condemna per atemptar contra drets polítics serà contra el parlament de Catalunya. El PSC està de WIN-WIN, per una banda perquè desacreditar el aprlament de Catalunya ja li va bé i per altra perquè al final al mon veuran que vulnerar drets polítics no és cosa espaÑolista, si no generalitzada.
    13
    Icona de dislike al comentari de: Raül a setembre 01, 2022 | 14:05 18
    Respon
  2. Icona del comentari de: Misèria a setembre 01, 2022 | 14:17
    Misèria setembre 01, 2022 | 14:17
    Pasr por Comusaria Layetana, sra Vilalta, tenems una medallita para usted. De passo le mostraremos com torturamos a algun catalan.
    10
    Icona de dislike al comentari de: Misèria a setembre 01, 2022 | 14:17 11
    Respon
    • Icona del comentari de: Anònim a setembre 01, 2022 | 14:31
      Anònim setembre 01, 2022 | 14:31
      Ets en Placid?
  3. Icona del comentari de: Ok Gal a setembre 01, 2022 | 14:52
    Ok Gal setembre 01, 2022 | 14:52
    ERCal veu corrupció en LB. No hi gens en la justícia, tampoc en les seves decisions i aliances. Però no CAL q els hi expliqui, són experts. Junts ha de demanar fer fora del govern a ERCal. La Scup com que només fa això poden seguir, que gaudeixin. Jo només votaria un partit format per tots els represaliats abandonats i perseguits per l’Scup i ERCal.
  4. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a setembre 01, 2022 | 15:50
    uno que vive en Tabarnia setembre 01, 2022 | 15:50
    ganyadora al oscar del cinisme, es tenir a cara molt, pero que molt dura
  5. Icona del comentari de: ERC.155, la VOX DEL CAUDILLO JUNQUERAS a setembre 01, 2022 | 15:58
    ERC.155, la VOX DEL CAUDILLO JUNQUERAS setembre 01, 2022 | 15:58
    La junqueritas de españa.erc, cada dia esmes mona del ZOO.155. Pedrito marihuanero un aplauso.155
  6. Icona del comentari de: marioneta vilalta, la VOX DE JUNQUERAS a setembre 01, 2022 | 16:48
    marioneta vilalta, la VOX DE JUNQUERAS setembre 01, 2022 | 16:48
    Junqueras nomes sap insultar i fa fer a aquesta Monigote Vilalta de Marioneta seva. Vilalta no parla, es un LLORO DE REPETICIÓ DEL NEFAST, VULGAR I MISERABLE ESPAÑOL JUNQUERAS.155, EL INDULTADO POR FELIPE VI Y EL LADRON FERROVIAL Y HERMANO CHORIZON
  7. Icona del comentari de: Pilar a setembre 01, 2022 | 17:33
    Pilar setembre 01, 2022 | 17:33
    Veurem que n'opinen més enllà dels Pirineus. En aquesta banda dels Pirineus Ñerk opina exactament igual a l'R78 i empra les cloaques de l'Estat per carregar-se el moviment indepe.
  8. Icona del comentari de: Joan a setembre 01, 2022 | 18:20
    Joan setembre 01, 2022 | 18:20
    Que heu de dir vosaltres....BOTIFLERS
  9. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a setembre 01, 2022 | 19:23
    LLARENA dPENA setembre 01, 2022 | 19:23
    Quanta indignitat, ignoráncia i indecència la d'aquesta dona. És tan anormal ella com la resta de la colla d'ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, antiga ERC. Laura Borrás representa el sentiment indepe de molta gent que està a favor de la república catalana i per tant, ESGUERRO no l'aceptará mai perquè és perillosa per a ells i no volen competència seria si, a més a més, els deixa en pilotes. Jo ho tenía clar que aquesta decisió d'avuí aniría en contra de la Laura Borràs atés que els que han votat no han estat per la justicia, la decència i encara menys, per la democracia. Perquè tot aixó va darrere dels interessos dels seus respectius partits, i molt més clarament, per part d'ESGUERRO. Només cal veure recentmen, la posició de la Forcadell, las actuacions anteriors d'en Torrente com a president del Parlament amb Pugdemont, Turull o el President Torra. En Torrente els va engegar a la me, com sempre amb fet la resta, igual que han col.laborat ara amb la Laura.
  10. Icona del comentari de: Anònim a setembre 01, 2022 | 19:28
    Anònim setembre 01, 2022 | 19:28
    ¿ Qué les pasa? Que no pueden pagar otros 200 mil al comité que les han dicho lo que querían que los remeros oyeran? Es lo que se ha pagado al los hipócritas de la ONU.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa