El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras confia que Estrasburg esmeni el TC per la sentència del Procés
  • CA

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, confia que Estrasburg esmenarà la decisió del Tribunal Constitucional de rebutjar el recurs d’empara que ell i Raül Romeva van presentar a l’alt tribunal contra la sentència del Procés dictada pel Tribunal Suprem. Després de la negativa del TC, que està més dividit que mai, Junqueras ja té el camí lliure per presentar un recurs davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg.

En declaracions a TV3, Junqueras ha dit que espera que el TEDH vagi “en la mateixa línia” dels tres vots particulars del Constitucional, que segons ell “s’alineen” amb les resolucions de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, i el Comitè de Drets Humans de l’ONU. El president d’ERC ha reconegut que no té cap esperança en la justícia espanyola i que ara que “s’ha acabat” el recorregut judicial a Espanya és l’hora d’anar a Europa.

“Hi ha esperança en la justícia europea”, ha dit. “Ara tenim l’oportunitat d’anar al TEDH d’Estrasburg”, ha destacat Junqueras, que ha repetit que l’única “posició possible és la que expressa el món sencer”. El líder república considera que “l’anormalitat està en un altre lloc”, en referència al rebuig del seu recurs per part del TC.

Tribunal dividit

El TC ha denegat els recursos d’empara d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, igual que va amb els de la resta de presos polítics, però aquest vegada ho ha fet dividit i disminuït. Igual que en les altres resolucions, Juan Antonio Xiol i Maria Luisa Balaguer han presentat un vot particular contrari, però aquesta vegada s’hi ha afegit el progressista Juan Ramón Sáez Valcarcel, que s’ha incorporat al TC després de la renovació d’una part dels seus membres.

A més, dels 12 jutges que formen el Constitucional només sis han votat a favor de ratificar la sentència del Suprem. A banda dels tres bots discordants, hi ha dos magistrats que han estat recusats –Antonio Narváez i Cándido Conde-Pumpido– i un tercer, Alfredo Montoya, que estava malalt.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independentista a març 24, 2022 | 15:17
    Independentista març 24, 2022 | 15:17
    Ja hem vist com les gasten a Europa; crec que es limitaràn a deixar passar el temps, que li donaran llargues a l'assumpte fins que els espanyols aconsegueixin matar-lo. O que es mori ell, tot solet.
  2. Icona del comentari de: JOSEP a març 28, 2022 | 17:26
    JOSEP març 28, 2022 | 17:26
    EUROA, és un concepte geografic, les persones que integren les institucions eurpeas no son mes que replicaques de cada estat. Per la qual cosa europa aquells que diuen europa no faran res

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa